Резултати от 1 до 12 от общо 12

как да си направим автомобила да върви с вода

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

как да си направим автомобила да върви с вода

до момента съм направило електролиза и съм разградило водата на водород и кислород но имам съвсем малък проблем който ме доведе до пускането на тая тема.количеството на получения кислород ми е малко, въпроса ми е. как мога да го увелича до достигане на желаният ефект и да стигна до финала?по принцип, ако увелича площа на анода и катода увеличавам много консумацията на ток от автомобила.какъв по ефективен катализатор може да се използва при електролизата?

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: как да си направим автомобила да върви с вода

Цитат Първоначално публикувано от MpacHuk
    до момента съм направило електролиза и съм разградило водата на водород и кислород но имам съвсем малък проблем който ме доведе до пускането на тая тема.количеството на получения кислород ми е малко, въпроса ми е. как мога да го увелича до достигане на желаният ефект и да стигна до финала?по принцип, ако увелича площа на анода и катода увеличавам много консумацията на ток от автомобила.какъв по ефективен катализатор може да се използва при електролизата?
    Този наистина малък проблем има много, ама много лесно решение - Висш Химико-Технологичен Институт(или както там се казва в момента). Това разбира се е само началото..., после питай пак тук!

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Ами, шепа калиев перманганат + глицерин и ще имаш кислород колкото искаш :-))

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Ех, от кога чакам да си прекарам водопровод до резервоара. Дерзай, MpacHuk, дерзай...
    Никаква милост за всичките му петролни босове, хора измрели в Ирак и подобни.
    Аз обещавам като се наложи водата, като заместител на петрола да си купя танк и цистерна за вода, а после си плюя на петите и гаааааааз...

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от d-rRoss
    Ами, шепа калиев перманганат + глицерин и ще имаш кислород колкото искаш :-))
    Подобен ефект може да се получи и с миниум и бронз + няколко камъка

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Подобен ефект може да се получи и с миниум и бронз + няколко камъка
    С миксер се бърка най-добре.

8.  

9. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Тук е описано решение за захранване на двигател с вода. Показвам го, само за да се знае, че не е чак такава научна фантастика. А иначе, МрасНик, ако зададеш свестен въпрос с някакви параметри и конструкция може и да получиш отговор. Така просто не виждам смисъл.

10. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Тук е описано решение за захранване на двигател с вода. Показвам го, само за да се знае, че не е чак такава научна фантастика. А иначе, МрасНик, ако зададеш свестен въпрос с някакви параметри и конструкция може и да получиш отговор. Така просто не виждам смисъл.
    утре ще е инженера ми на моята машина и ще зададем въпроса си по изчерпателно лично към теб.иначе ти благодаря най-сърдечно.знаех че в тоя форум има и свестни хора!Късмет!!!

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    То и калиев перманганат + глицерин не е фантастика, ама никой не ми вярва :-)

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Не знам с вода, ама гледайте хората какво правят с трабантите:

Помориецът Теньо Тодоров измайстори електрически двигател за “Трабант”. Той купил старото возило с блокирал мотор за 50 лева. С помощта на приятели и на интернет снабдил картонената кола с електрически двигател. Батериите монтирал в задната част на гедерейския символ. Трабито развива до 65 км в час и може да измине между 80 и 100 км с едно зареждане срещу 2 лева разходван ток. Теньо е изминал с колата си 3000 км. Спретнал е вече и втори електрически “Трабант”.
    от в.Труд - 15.12.2006

Въпреки че лично аз предпочитам трабанта са монтиран двигател от Ауди ТТ
    http://www.prodrivebg.com/index.php?...d=45&Itemid=27

13. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Не знам с вода, ама гледайте хората какво правят с трабантите:

Помориецът Теньо Тодоров измайстори електрически двигател за “Трабант”. Той купил старото возило с блокирал мотор за 50 лева. С помощта на приятели и на интернет снабдил картонената кола с електрически двигател. Батериите монтирал в задната част на гедерейския символ. Трабито развива до 65 км в час и може да измине между 80 и 100 км с едно зареждане срещу 2 лева разходван ток. Теньо е изминал с колата си 3000 км. Спретнал е вече и втори електрически “Трабант”.
    от в.Труд - 15.12.2006

Въпреки че лично аз предпочитам трабанта са монтиран двигател от Ауди ТТ
    http://www.prodrivebg.com/index.php?...d=45&Itemid=27
    И ако смея да попитам колко струват батериите? Колко им е живота(разряд/заряда)?

14.  

15. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Може да са някои от тези

http://en.wikipedia.org/wiki/Battery_electric_vehicle

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Термопомпа вода-вода и вода-въздух
    От rkk във форум Други начини за отопление
    Отговори: 311
    Последно: 03-04-23, 20:21
  2. Адапторна касета или фм трансмитер за автомобила.
    От granity във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 13
    Последно: 26-08-15, 00:11
  3. Озвучаване на автомобила / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 2
    Последно: 04-01-14, 11:53
  4. Взривиха автомобила на Сашо Диков
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 31-10-11, 18:33
  5. Преработка на климатик в ТП вода-вода. Въпроси.
    От ivan_v във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 06-07-11, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе