Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 37

Емиграция

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #16

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    @IvO™ Доста повече икономисва като си стои жена му в къщи щото, там има и едно друго положение, че не можеш да си оставяш децата без надзор и ако, се прибираш от работа малко по-късно, трябва да плащаш и на гледачка.
    Така е. Детето там е на пиедестал, независимо от произхода му. Една моя братовчедка наскоро се омъжи за американец и като си говорихме общи приказки, ми каза за следното за децата: "Ако водачите на автомобили видят, че дете се кани да пресича улицата, или ще спрат на 5 метра от него, или ще го заобиколят от 5 метра.". Чрез едно дете ставаш адски уязвим пред закона.

    А сега, след влизането ни в ЕС, ще видите как ще намалеят кражбите, защото ромите денонощно ще си стоят вкъщи, за да си гледат децата!


  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #17

    Re: Емиграция

    .

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    128
    #18

    Re: Емиграция

    Наистина си прав!

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #19

    Re: Емиграция

    @skynet
    И в България данъците се надплащат и с края на годината се прави уравниловка и в добрия случай се връща данък. Това отново го прави фирмата, в която работиш или по скоро счетоводния й отдел.
    Отделно е че тук никой не се гордее, че плаща данъци, а точно обратното и съответно се търсят незаконни начини да се намалят/напр осигуряване на сума различна от получаваната/.
    И тук има начини за намаляване на данъците по сравнително законни начини. Какви са оставям на теб да намериш

  6. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #20

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от skynet
    Друго...много едностранчиво гледаш на възнагражденията, тяхната стойност е различна в различните места....Ако тази заплата от 60к годишно е ниска в Ню Йорк да кажем, то в Оклахома или Айдахо е просто жесока...В големия град се печели повече и се харчи повече, това са азбучни истини....разликата понякога е в няколко пъти....Трябва да ти кажа , много често се получава така, че с 60к в провинцията водиш много по качествен и добър живот от с 120к в центъра на света....
    Явно май, не много добре съм се изразил. Това и аз имах впредвид.


  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #21

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от skynet
    ...Не мисля, че двуседмичната почивка в Маями е какъвто и да е критерии за качествен живот ( Ивчо, всеки циганин там с кредитна карта може да го направи, повярвай ми, ако за теб е някакъв умопомрачителен лукс, то тях това е като да отидеш на Ахтопол за две седмици )

    Skynet, не съм искал да "натъртя" на "почивка в Маями", а просто за самата възможност (въпреки, съгласи се, огромното разстояние от Калифорния до Флорида). Но дали ще е вила в Маями, барака на Карибите или бунгало в Австралия - просто хората имат възможност и го правят с кеф, без да броят стотинките или без предварително да мислят с какво ще живеят, като се приберат. Мисля, че благополучието на една държава, може да се определи с едно-единствено изречение: "Ебал съм му майката, отивам да живея и да харча пари, без да ми пука!". И ако повече от половината й граждани могат да го кажат (напълно съзнателно и искрено) - то държавата просперира!



    Колкото до "Ах, топъл"... незнам дали ти се вярва, но според мен в момента поне за 1/3 от българското население е именно лукс да отидат на почивка в Ахтопол точно за 2 седмици, в разгара на сезона. А половината от останалите, които ще отидат, ще трябва или зверски да си отработят "заслужената" почивка, или там да се жабуркат с по 2-3 бири на ден, мислейки си, че наистина си почиват.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #22

    Re: Емиграция

    .

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #23

    Re: Емиграция

    Предпочитам на Ахтопол... по-уютно ще ми е. И аз съм си "домошар" като Roumen68.
    А и съм последният човек, който ще си "шиба" Нокията на бара... не защото нямам Нокия , ами защото последното нещо, което ще ми дойде на ум да правя, е да доказвам публично материалното си състояние... просто не ми е в кръвта това и хората, които ме познават, го знаят много добре.


  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #24

    Re: Емиграция



    За вас не знам, ама аз отивам...да си купя нокия Н90

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #25

    Re: Емиграция

    .

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #26

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от skynet
    Каква скромност....същински ангел ужасно се изкушавам да напиша в подписа си "Адски влюбен в ... IvO™"
    Ами напиши го... свикнал съм вече да го гледам и по други профили, не само на жена ми...

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    128
    #27

    Re: Емиграция

    Привет на всички!!
    До тук темата се развива отлично - разни хора , разни идеали.
    Предлагам малко да я поразширим - да порачепкаме въпроса със зелените карти т.е. има ли на истина лотария или работата и там е предварително нагласена .
    И второ - има доста фирми които предлагат (срещу доста яки суми - 900 до 1400$) визи(Н2В) за САЩ и подсигурена работа - не става дума за студенти.Лошото е че ако не те одобрят ти изгарят над 200$.
    Възможно ли е на практика това или "ти си дай парите пък ще видим".

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #28

    Re: Емиграция

    Ако имах по-големи възможности накъдето ми видят очите натам бих хукнала. И то не за пари или за гъзария или за не знам си какво, а заради всичко накуп. Заради това, че най-хубавите ми години се пилеят залудо и че на моето поколение се падна честта да живее в най-тежките времена. Не мога да се примиря с факта, че младостта ми е обречена и ще премине в борба за насъщния. Убедена съм, че така са разсъждавали повечето млади хора, които отдавна не са в България, а умните ни глави умуват още и още защо.
    Ами от хубости.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #29

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    ...на моето поколение се падна честта да живее в най-тежките времена. Не мога да се примиря с факта, че младостта ми е обречена и ще премине в борба за насъщния...
    E, не съм съгласен с това. Борбата за насъщният я е имало винаги и навсякъде. Винаги е имало трудни времена в една или друга форма. Ако едно нещо е било наред - друго не е било. Едва ли на планетата ни има райско кътче, където да няма, да е нямало или пък няма да има проблеми.

    Ако емигрираш в "по-цивилизована" от нашата страна - добре, може да нямаш проблемите, които сега ги имаш тук и от които искаш да избягаш, но ще изскачат други, които тогава изобщо няма да ти се струват по-маловажни.

    Ако човек е свикнал да търси проблемите другаде и да мрънка, вместо да ги приема философски и да се справя сам с тях - и да му подарят вила на Женевското езеро заедно с прислугата и готвач французин - пак след време ще е недоволен и ше мрънка. Я от качеството на черният хайвер и шампанското, я от климата там, или как го е наказала съдбата - вилата вместо на море е на езеро - ужас

    MrMyr, нямам в предвид теб, говоря по принцип

    P.S: Ще добавя един пример: колкото природните, климатичните или други условия на дадено място са по-неблагоприятни за живот и не позволяват по цял ден излежаване на сянка с бананова препаска около кръстта - толкова това място повече просперира. Хората се сблъскват с проблеми, търсят решения, има прогрес. Например как се различават северноевропейските страни - Скандинавието, Германия, Дания, Холандия от мързеливият и изостанал юг на Италия или още повече - от банановите републики по Екватора. Така че проблемите колкото и да са гадно нещо - са стимул за развитието на човека. Или "това което не ни убива - ни прави по силни"

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #30

    Re: Емиграция

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    и да му подарят вила на Женевското езеро заедно с прислугата и готвач французин - пак след време ще е недоволен и ше мрънка.
    Ето затова предпочитам да си имам мъж французин, а не готвач. И никак не мрънкам, по-скоро само мъркам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе