Re: Закони за пиротехниката?
Има закон за контрол за мунициите и взривните вещества, което прати такъв форум извън закона .
Но първи и основен закон е :
Взривът е опасно средство за илуминация и опасно за ВАС !
моля не правете това у дома си.
Втори закон е:
Винаги проверявай цефта преди да я използваш
а Третия е
когато незнаеш какво искаш да направиш - не го прави със всичко налично
Но това не е най-важното.
- Употребата на взривни вещества от лица без познания и спецификация може да навреди сериозно на здравето и целоста на човека !
важен е и начина на съхранение , както и срокът на годност на "илюминатите"
ако са извън срок -по-добре не ги използвайте . Сериозно можете да си навредите.
Преди няколко месеца в 1 руски сайт имаше публикувани книжки в PDF за пиротехника, но не ме интересуваше. Не знам дали сега ще мога да ги изровя линковете,че ги качват на Рапида и има срок. Ама и за какво ли ще ти са.Младото поколение не го бива с руският :)
Ти ги изрови и не бери грижа за руския на MIDNIGHT :). Гарантирам ти, че го знае по -добре от теб :Drinks:
Дамз с езиците не съм много зле - български, руски, украински, английски от следващата година и немски :)
Това е форума:
http://www.takeforum.com/pyrotechnic...m=pyrotechnics
Колкото до това, че по горе Mr. Techno беше писал, че взривните вещества са опасни - в пиротехниката като цяло няма взривни вещества. Вдривните вещества не се причисляват към пиротехническите смеси! Точно поради тази причина написах тази тема - защото бях чел закона за контрола на мунициите и взривните вещества - такива като цяло не се обсъждат на тоя форум.