Отговор: Митове и факти за пурите
Трябваше да започнете с това, че сте опитали недоразумението Casa de Garcia! Това е антипура и е абсолютно обяснимо неприятното ви усещане от консумацията й. Наистина е ръчно свита, наистина е доминиканска, но това са пурите с най-отвратително качество, на които съм попадал. Ако някой ви ги е препоръчал определено познанията му за пурите са меко казано аматьорски! Избягвайте да ги купувате и дори и да са ви подарък пак не ви съветвам да ги пушите. Единственият ефект ще е, че ще си изградите лошо усещане от пушенето на пура. Отвратителни са, просто отвратителни! Пушил съм далеч по-качествени машинни пури! Като прощъпулник в света на пурите бих ви препоръчал да опитате Trez Petit от сребърната серия на Luis Martinez или пак Trez Petit на Quorum. Къси са, с малък ринг и леки към средни като сила, което ги прави много подходящи за начало. Цените им са около 3 лв. за бройка (+/-), но пък вкусовите им показатели са като на доста по-скъпите им роднини. Ако ги опитате ще се радвам да споделите впечатленията си и разбира се да направите пряко сравнение с онази плява Casa de Garcia.
Да се похваля, намерих си Quorum но си взех Корона че тия дето ми ги препоръча ми се видяха много малки. Е верно разликата беше голяма с Casa de Garcia! Нищо общо а Quorum-a даже беше и по евтин . Така вече друго е усещането, явно разликата между различните пури е много голяма. Чудя се как ли ще е някоя истинска кубинска пура, ама цената нещо ме препъва за сега. danneyTEAM ще ми препоръчаш ли някоя кубинска на прилична цена и с добър вкус?
Моята любима - заради размера, дълга и тънка - Пор Лараняга. По спомен беше 12-15лв, 90 минути удоволствие. Има я в магазините на Калиман Карибе,
ПП - Мисля че е единствената Пор Лараняга, която се внася в БГ - не мога да се сетя точното и название, но е много характерна - дълга и тънка, не може да се обърка.
kod говори за Montecarlos на Por Larranaga. Тя действително е в ниския ценови диапазон на "кубинките" и е лека. Към това предложение мога да добавя и Palmas Extra на Hoyo de Monterrey, Majestic на Herman Upmann или Coronitas en Cedro на Romeo y Julieta - все от ниския клас на Habanos, с цена до 10 лв., но с хубав аромат и добро горене. Само да уточня, че Coronitas en Cedro е по-осезаем вкус на пипер, но пък тревните нотки компенсират това. Все пак е въпрос на вкус, на мен острите аромати не ми допадат особено. Личните ми фаворити - Aging Room Forte M365 Perfeto; Quorum Toro Clasic и Santa Damiana Churchill в стъклен тубус. Разбира се за да им се порадва човек пълноценно е необходимо да има известен опит с пурите, за да може да им се наслади подобаващо, което е общовалидно и за всяка друга премиум пура.
Цитат:
Първоначално публикувано от
danneyTEAM
kod говори за Montecarlos на Por Larranaga. Тя действително е в ниския ценови диапазон на "кубинките" и е лека. Към това предложение мога да добавя и Palmas Extra на Hoyo de Monterrey, Majestic на Herman Upmann или Coronitas en Cedro на Romeo y Julieta - все от ниския клас на Habanos, с цена до 10 лв., но с хубав аромат и добро горене. Само да уточня, че Coronitas en Cedro е по-осезаем вкус на пипер, но пък тревните нотки компенсират това. Все пак е въпрос на вкус, на мен острите аромати не ми допадат особено. Личните ми фаворити - Aging Room Forte M365 Perfeto; Quorum Toro Clasic и Santa Damiana Churchill в стъклен тубус. Разбира се за да им се порадва човек пълноценно е необходимо да има известен опит с пурите, за да може да им се наслади подобаващо, което е общовалидно и за всяка друга премиум пура.
Благодаря за помощта, определено ще се възползвам! Колкото повече чета за пурите толкова по-интересно ми става и със сигурност ще оставя цигарите за сметка на тях. Прав излезе че като пушиш пура после не ти се пуши доста време. Май наистина с пурите ще откажа цигарите. Като ще се тровя поне да е с качествената стока :wink:
1 Прикачен файл(ове)
Нека ви отправя едно предложение за новогодишен подарък с акцент към ценителите на по-качествените пури. Questa Rey Tuscany - доминиканско бижу в алуминиев тубус. Наситен аромат и вкус на ядки и кедър, лесно се дърпа и гори равномерно до края. Тези пури са ферментирали 5 години преди да бъдат приготвени за продажба и това си личи още в самото начало. Весела нова година и да ви е сладко!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21637&stc=1