Re: Помогнете бях изигран!
MrMyr дано да си прав. Дано телефона да е напълно здрав, да си го ползвам със здраве и да нямам повече проблеми, а гаранцията ... з*е*б*я, пак казвам дано телефона да си е здрав и да нямам проблеми... гаранция не ми трябва.
Malone, да не казвам голяма дума, но мисля, че около 5% от хората посещаващи каквито и да е било форуми, не пишат грамотно!
DeathKnight за такъв договор не сам чувал, но вече ще имам едно на ум, че съществува такова нещо...
Така, я чакай аз така и така си нямам работа, да поразнищя описателната ти част
Цитат:
Първоначално публикувано от striking
срещтнахме се телефона беше наистина много запазен погледнах гаранцията беше на глобул ... всичко ок. купих го и реших да проверя гаранцията но беше късно... защото го бях купил вече ... от глобул казаха че е фалшива аз им я оставих да я проверят по точно те искаха така
Къде и как точно провери гаранцията? В офис на Глобул, в офис на представител на глобул - Germanos, Beep, 2Be или някъде другаде?
Цитат:
според мен тях не ги интересува че аз сам бил изигран а просто че някой е успял да фалшифицира тяхна гаранция.
По какво точно познаха, че не тяхна, и как най-вече ще разберат и 'проверят' кой я е издал? Ще вземат отпечатъци от пръстите ли?
Не е ли по-редно при наличие на измама да се сигнализира в най-близкото управление на МВР както гласи закона?
Щото пак не ми отговори, като му научиш местоживеенето какво ще направиш, защото точно такъв ти беше въпроса
Цитат:
имам му и номера на телефона и трите му имена и егенето без последните 4 цифри. Искам да ви помоля ако някой знае как може да разбера ип-то на този човек и посредством това ИП да се разбере каде живее!
Цитат:
полицията нищо ли не може да направи по този случай? и нали имаше някаква агенция "защитата на потребителя" или нещо такова... някой може ли да обясни точно с какво се занимава тя и може ли да помогне нещо в случая ...
Полицията може да направи, след като се смяташ за измамен, както ти казах и по-горе, иди и подай жалба срещу продавача.
А Комисията за защита на потребителя се занимава с фирми предлагащи некачествени стоки и услуги на пазара, ти от коя фирма по-точно си бил измамен, купувайки стока от нейния магазин?
за гаранцията е ясно - пиеш чаша студена вода и :god да не се счупи скоро телефона.
все пак - ако се чувстваш пре*цакан - и имаш желание да си връщаш - няма проблем да се обърнеш към полицията.
тя полицията няма да ти напише гаранция - ама ако са останали без работа - може да заведат преписка за изготвяне на документ с невярно съдържание ... - не съм юрист, не знам какви са наказанията при доказано деяние ... - ама поне ще му утрепят 2-3 часа да го викат за справки .
ако може истриите тази тема. не ми се занимава вече и искам да нямам спомени за назад... :) махайте я
Темата е полезно да я има от гледна точка на това да не се "прекара" някой друг и да знае какво точно да гледа при такъв вид улична препродажба.