Re: Пешеходка блъсна огледало на движещ се автомобил - WTF?!?!?
Не говорим за "вървене по тротоара", а за пресичане Иво. И за пешеходни пътеки. И за регулирани кръстовища или пешеходни пътеки на 20 метра. Има известна разлика.
Може шофьорите да не са света вода ненапита, но не са и кретени, защото някой го мързи да върви 20 метра или да изчака 20 секунди да светне зеленото [човече].
Пък и защо ти имаш право да ме псуваш, когато съм спрял на твоето място [тротоара], а аз нямам право да те псувам, когато ти вървиш по моето [платното].
Затова някой по горе каза: Толерантност и спазване на правилата, никой не е по прав от другия.
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
@Lupus
Аз точно в моите мнения хиперболизирам, в твоите не мога - ти си модератор, не аз.
Отново евтини опити за манипулация! Какво има общо мнението ми по казуса с модераторските ми права? Да съм писал в твой пост по темата???
Не съм, защото ти формално не нарушаваш правилата, а просто се опитваш да манипулираш четящите, изопачавайки мнения, които не ти понасят. И не го правиш за сефте, но това го оставям на твоите критерии за етичност.
Всеки ден във Варна - до работа и обратно - 25+25 минути пеш - само по платното!!
Просто тротоарите са заети от паркирали коли. И пешеходците се ослушват като лалугери....
Е как може да се търпи това. Вярно, че водачите се движат с около 5-15 км/час, но има и учебни коли....
Ами ако не ме видят?? Защо не се спазват правилата за движение?? И на никой не му пука!!
Може би съм така шокиран от разликата Сливен - Варна, но правилата би трябвало да са еднакви!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
@IvO™
Е, този, според мен, трябва да бъде лишен от правоуправление завинаги. Смятам, че е доказал неспособността си да кара.
@Lupus
Аз точно в моите мнения хиперболизирам, в твоите не мога - ти си модератор, не аз. Явно, не можеш или не искаш да разбереш, че законът е еднакъв за всички, но изпълнението му не е еднакво лесно/трудно за всички. Ако не ставаше въпрос за здрав и живот, щях да ти пожелая, когато остарееш, никой никога да не те изчаква, да ти свирят и да те псуват, защото си пресекъл неправилно, а ченгетата да те "възпитават" с глоби, без да ги интересува, че скоро не си ял друго, освен хляб и кисело мляко.
Това, че си стар и болен не те освобождава от законите. Между дурогото никъде по света старите хора не са нещо повече пред закона. Законите важат за всични, за стари, млади, бедни, богати, умни и прости.
Абе хора, проблемът е в държавата ни, оттам и всичко останало като следствие. Кое е наред, че и правилата за движение по пътищата да се спазват. Никой не спазва никакви правила, защото вижда как никой не ги спазва и остава безнаказан. Искате ли примери ? От Президента до последния клошар ! Това е за мен истината. Трябва първо да си оправим държавата. Ние самите страдаме от нашето бездействие и безхаберие !
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Всеки ден във Варна - до работа и обратно - 25+25 минути пеш - само по платното!!
Просто тротоарите са заети от паркирали коли. И пешеходците се ослушват като лалугери....
Е как може да се търпи това. Вярно, че водачите се движат с около 5-15 км/час, но има и учебни коли....
Ами ако не ме видят?? Защо не се спазват правилата за движение?? И на никой не му пука!!
Може би съм така шокиран от разликата Сливен - Варна, но правилата би трябвало да са еднакви!!
Ако искаш вярвай, но във сливен има повече блъснати пешеходци от Варна. Иначе коя е тази улица, на която тротоарите са с коли, а пешеходците на платното.
Ееееееее Hell, цял живот ли ще се измъкваме с фразата мръсни комунисти, аз на тях ше им т... и правилата за движение! Какво общо има тука държавата. И правила има и закони има работата на държавата е свършена, колкото до останалото.....Когато едно дете изскочи на пътя кой е виновен? Не е ли майка му, тя отговаря за него. Ако е възръстен човек с не знам каква си степен на старческо слабоумие горките......всички имаме баби, дядовци - пак ли държавата. Просто трябва да сме по толерантни един към друг и като водачи и като пешеходци.
И това за горките чужденци дет ги мачкаме тука по пет на ден хич не е вярно. Няма по нахална, тъпа и безотговорна тълпа от тях.
Ти Tana тия чужденци, точно тия дето идват там където си, не ги гледай. Те не са критерий.
Те идват тук точно заради това. Защото могат да се напиват, повръщат, пикаят и серат и лигнат да се наспят в насраното, в градинката до кръчмата и никой няма да им направи забележка.
Или забележката няма да бъде материализирана срещу 10 евро.
Има и други чужденци, които обаче не идват тук, на строежите и на "селски C2H5OH туризъм", които [в повечето случаи] са далеч от нахална, тъпа и безотговорна тълпа.
Ееееееее Таня, аз не съм казал че комунистите са виновни ... никъде не съм идентифицирал държавата с тях. Вярно е че има закони, но каква полза като не се спазват и особено ако не важат за всички. Най-важното е, че не се търси отговорност от когото трябва. Това ми беше мисълта. И ние сме си виновни, защото ние си ги избираме или просто не гласуваме ...
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Ако искаш вярвай, но във сливен има повече блъснати пешеходци от Варна. Иначе коя е тази улица, на която тротоарите са с коли, а пешеходците на платното.
Ами от Пирин, покрай "ПИКАДИЛИ" към техническия...
Минава се покрай едно РПУ даже - не помня много имената
//сега погледнах -"Брегалница " се казва улицата
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=a0...da&ix=32&iy=35
//А за Сливен - ами имаше случай на пияница, гонен от патрулка да утрепе 2 жени
на пазара - на тротоара са били (едната - бременна)...
Знам я тази улица. Аз лично не вървя по улицата. Заобикалям ги колите само ако е небхдимо. Там проблема е, че почти няма тротоар.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Знам я тази улица. Аз лично не вървя по улицата. Заобикалям ги колите само ако е небхдимо. Там проблема е, че почти няма тротоар...
...а крилата за пешеходците свършиха, а въздушните възглавници са скъпи все още...
еееее- Излагате се - има си тротоар и се ползва активно от хората на ул Брегалница
3 г вече всеки ден минавам от там , няма проблеми по нея - няма пешеходци по пътя - има обаче кретени които спират като арабски шейхове.
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Ами от Пирин, покрай "ПИКАДИЛИ" към техническия...
Минава се покрай едно РПУ даже - не помня много имената
//сега погледнах -"Брегалница " се казва улицата
Че това въобще не е пряк път към Техническият .