Интересува ме дали мога да ползвам 2checkout за България, защото искам да пусна няколко ел. магазина. (хост бг предлагат плащане през 2checkout)? Имам познат в Англия, който ми каза, че няма никакъв проблем, тъйкато те прегладат wire transfer на парите които да се натрупали в акаунта. Така че просто трябва да имам сметка в БГ. Някой от вас ползвал ли го е и какви са му впечатленията от него? PayPal е много сложно според мен и напълно се отказвам от него.
Аз също съм го ползвал като клиент при закупуване на букет цветя от една Варненска фирма. Бързо и лесно става. Най-хубавото от клиентска гледна точка е, че не трябва да си правиш акаунт за да можеш да платиш.
За 2checkout незнам как стоят нещата, но аз съм ползвал досега MoneyBookers, PayPal, Western Union, BidPay когато съм купувал нещо извън България. Накратко MoneyBookers според мен са най-добри - имат ниски такси и офис в БГ като единственото им изискване е да имаш регистрация в сайта им за да можеш да си получиш парите както и сметка. Western Union имат безбожно високи такси, така че се въздържай от тях. PayPal по принцип са най-разпространен сред американците а и след световните магазини по принцип са за предпочитане и можеби едни от най-сигурните за парични преводи. BidPay не го препоръчвам на никой тъй като след дълго чакане да извършат трансакцията успяха само да ми блокират сметката, а и нямат представителсво в БГ.
Дано да съм помогнал на някой
P.S. Малко е извън темата за 2checkout, но все пак ако някой търси алтернативи ще е полезно да прочете за другите възможности.
Мерси за коментарите. Като цяло се ориентирах към 2checkout, защото изискванията им се свеждат до минимум. До колкото разбрах само трябва след като си платя таксата за акаунта $49 да получа писмо на адреса ми с някакви 3 цифри които въвеждам в акаунта ми за да се ауторизирам. Странно защо го искат това, тъйкато при другите го няма. След като направя и това просто въвеждам банковата си сметка, номера на акаунта ми в е-магазина ми и просто чакам поръчките . Незнам дали съм разбрал правилно но май това е като цяло.
След като се натрупа някаква сума в акаунта ми аз мога чрез wire transfer да си я прехвърля на сметката.
Все още обмислям коя е най-добрата и за това искам да ми кажете вашите мнения, тъйкато имам още време докато се нагласят всичките продукти за магазините.
Определено не искам да имам нищо общо с epay.bg. Един познат ми каза , че започнали да приемат и те credit cards. Незнам до колко е вярно това.