Днес се навършват 170 г. от рождението на Васил Левски.
Никакво медийно отразяване.Тъжна работа. Срам и позор. Продажността и предателството си вършат работата.
Днес се навършват 170 г. от рождението на Васил Левски.
Никакво медийно отразяване.Тъжна работа. Срам и позор. Продажността и предателството си вършат работата.
Да,малко е тъжно, но като се вземе предвид, че обичаме да честваме годишнини от смъртта на някой ...
обяснимо е. М/у другото, май не само при нас е така.
"Продажност" и "предателство" едва ли са причината, според мене. Властващите и всякакви "отговорни" институции и т.н си имат в момента други проблеми.
Пък и друго си е да кажеш тежко, тежко - вечна му памет. А сега какво, дори няма как да се изхвърли някой и да демагогства за сметка на Апостола ...
//добавено:
Мисли на Апостола, заслужава да се прочетат.
"Ние гоним царя и неговите закони!"
"Ако спечеля - печеля за цял народ - ако изгубя, губя само мене си!"
"Ако е за Българско, то времето е във нас, и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме"
"Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили"
"Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност"
"Ще има едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република.“
„За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“
„Аз съм посветил себе си на отечеството си още от 1861-о да му служа до смърт и да работя по народна воля…“
„Историята ни няма да прикачи заслугите ми другиму.“
„Дързост и постоянство!“
„Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.“
„Днешният век е век на свободата.“
„За враговете на Демокрацията и Републиката - СМЪРТ“
„Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби.“
" Времето е в нас и ние сме във времето." - Левски до Панайот Хитов
Не сте гледали "Народното събрание" днес, демагогстваха си и то доста забавно.
Нито премиера, нито председателя на НС споменаха, че има такова събитие, само г-н Сидеров се сети.
Левски и неговите съратници сигурно се обръщат в гроба ако виждат какво става днес в държавата и народа, за които са дали живота си! НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША - казал го е поетът още преди 100 години и нищо не се е променило! Срам, срам!!!
Не е точно така, вчера му откриха мемориален комплекс на Гълъбец. И другарят президент беше там.
Той другарят президент (Гоце) е бил там, само защото е историк и няма как да го забрави, все пак 5 години е учил история, ама другарите Станишев и Пирински бяха искрено учудени в НС днес по телевизора.
Доган и министрите му бяха по-важни към момента.