Резултати от 1 до 7 от общо 7

Помощ за лекарство

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #1

    Помощ за лекарство

    Първо искам да се извиня,че темата може би не за тук.

    Спешно ми трябва лекарството "Cuprenil".Разбрах че вносът му е преустановен,и ако някой може да ми каже каде мога все още да го намеря ще ви бъда много благодарен.

    http://vidal.moslek.ru/view_drug-9710.htm
    на този адрес може да се види какво точно представлява.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Re: Помощ за лекарство

    Потърси го под друго търговско име - Depen.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Помощ за лекарство

    Това лекарство се намира под наименованието CUPRENIL, което е Д-пенициламин.
    http://www.bda.bg/bdias/1601s.pdf
    http://www.bda.bg/bdias/1601d.pdf
    Лекарството е разреено за употреба в БГ.
    Синоними: Penicilamin Spofa (Spofa), Cuprenil (Ciech Polfa), Trolovol (Bayer Pharma), Distamine (Dista), Mercaptyl (Abbott), Cuprimine (Merck), Depen (Wallace), Metalcaptase (Heyl – Germ).
    Ако дадено лекартво го има на страницата на агенцията по лекарства означава, че може да се намери и в БГ. Depen не го видях, но Купренил има.




    Penicillamine (DCI)


    Синоними: Penicilamin Spofa (Spofa), Cuprenil (Ciech Polfa), Trolovol (Bayer Pharma), Distamine (Dista), Mercaptyl (Abbott), Cuprimine (Merck), Depen (Wallace), Metalcaptase (Heyl – Germ).

    Лекарствени форми: Tabl. x 125 mg, x 250 mg et x 300 mg; Caps. x 150 mg.

    Действие: Д-пенициламинът представлява антиревматично средство с бавно действие. Неговата противовъзпалителна активност се дължи на наличието на активни сулфхидрилни групи и на 1 – 2 метилови радикала. Механизмът на действието му не е съвсем изяснен, но се счита, че е свързан със способността му да редуцира дисулфидните връзки на глобулиновите макромолекули и намаляване скоростта на биосинтезата на гликозаминогликаните и колагена. Намалява плазмената концентрация на макроглобулините, разцепва имунните комплекси и инактивира IgM ревматоидния фактор заедно с елиминацията на мед в организма. След орално приложение 50 – 70 % от приетата доза се резорбира и максималната плазмена концентрация се получава към края на втория час. Има плазмен полуживот 1,7 – 3,2 h. Д-пенициламинът дифузира почти във всички тъкани, като се фиксира в значителни количества в колагена и еластичните влакна, което обяснява до голяма степен неговото антиревматично действие. Повече от 80 % от приетото количество се елиминира с фекалиите и урината за 48 h. Фракцията, която е свързана с колагена, се елиминира бавно, с полуживот от много дни. С йоните на медта, живака, оловото, талия и други образува хелатни водоразтворими комплекси, които екскретират лесно с урината, поради което намира приложение и като антидот. Преминава плацентарната бариера и в майчиното мляко.

    Показания: Прилага се само при тежки, бързо еволютивни форми на ревматоиден артрит, при които не е получен резултат от лечението с нестероидни противовъзпалителни средства или от хризотерапията, при млади хора. Прилага се и при склеродермия. Прилага се за лечение на хепато-лентикуларна дегенерация (болест на Willson - Коновалов), цистинурия, цистиноза. За лечение на отравяния с живак, талий, олово.

    Особености на приложение и дозировка: Лечението при възрастни и деца над 12 години се започва със 150 mg/24 h в продължение на един месец, след което дозата се увеличава с по 150 mg на всеки следващ месец до получаване на ефект, средно 450 – 600 mg/24 h. Винаги трябва да се търси минималната ефикасна доза. Оптималният ефект настъпва след 2 до 4 месеца. След постигане на максимална ремисия дозата се намалява постепенно до изходната, която е поддържащата доза. Дневни дози, надвишаващи 900 mg, трябва да се избягват! В първите 6 месеца от лечението се контролират ежеседмично кръвната картина и урината, а след това през 3 – 4 седмици. При деца от една до 12 години се назначават средно по 10 – 20 mg/24 h в една или две дози, приети на гладно. След това дозата бавно се увеличава с 62,5 mg седмично при деца под 40 kg и с 125 mg седмично при по-голямо тегло. Максималната доза рядко надминава 750 mg/24 h. Предпочита се минималната ефективна доза.

    Взаимодействие с други лекарства: Да не се комбинира с пиразолонови препарати поради засилване на риска от костномозъчна хипоплазия. Да не се започва лечение с пенициламин по-рано от 6 месеца след прекратяване на хризотерапия поради странични ефекти!

    Странични ефекти: При приложение на високи дози те се наблюдават при 34 %от лекуваните, а при по-ниски от 900 mg само в 10 – 15 % от тях. Кожни алергични реакции до ексфолиативен дерматит. Хематологични промени – левкоцитопения, понякога стигаща до агранулоцитоза, тромбоцитопения и еозинофилия. Бъбречни увреждания до развитие на тежък нефрозен синдром с масивна протеинурия, имунологични нарушения – поява на антинуклеарни антитела, лупусподобен синдром, дерматомиозит, миастения, хемолитична анемия.

    Противопоказания: Свръхчувствителност към пеницилинови препарати, бъбречни заболявания с хематурия и протеинурия, костномозъчна хипоплазия, тежки дерматози, миастения, системен лупус еритематозус, чернодробни заболявания, бременност.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #4

    Re: Помощ за лекарство

    Благодаря Julian.Аз знам че е разрешено в България, и досега го имаше по аптеките,но както съм писал по горе в момента няма внос и не се намира поне във Варна,затова искам помощ ако някой знае каде го има да казва.Болеста е сериозна и без него не може.
    Още веднъж благодаря.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Re: Помощ за лекарство

    питано ли е в Хигия?
    там май имйа повече неща, отколкото в санита и марешки....

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #6

    Re: Помощ за лекарство

    Да и в Хигия го няма.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    2
    #7

    Re: Помощ за лекарство

    Можеш да опиташ с директно запитване в представителствата на фирмите, които произвеждат лекарствата с тази субстанция - виж инфото от JUlian. Много добре ти разбирам тревогата, защото моя приятелка се поддържа с копринил от години и си го купува чрез познати от Полша.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Лекарство за Inesoft Phone 5
    От Cko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 11-08-09, 21:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 24-04-08, 22:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе