Резултати от 1 до 13 от общо 13

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nikola.gk
    Guest
    #1

    ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    От 22.09.2007 година БТК има едностранно променени нови "Общи условия за ползване на услугата БТК-АДСЛ" (ОУ) на сайта си.
    Прочетохте ли ги???
    Всеки неприел новите ОУ може да прекрати договора си БЕЗ НЕУСТОЙКИ!!!
    Трябва само да се възрази писмено в 30 дневен срок (демек до 22.10.2007).
    А след 22.10.2007 всички потребите безусловно приемат новите ОУ на БТК. Мърдане няма.

    Хора, четете и мислете бързо - НЯМА ВРЕМЕ!!!

    п.п. Смяната на доставчик е трудно и неудобно нещо, но ако има нещо по-подходящо от БТК около вас - изберете го!!! Сега му е времето.


  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    споко, ако новината е истинска, ефектът ще бъде точно обратен - ще се раздуха повече от обичайното

    P.S. само имам една молба/препоръка - посочете ТОЧНО кои са промените, защото сега гледам документа, който е с дата 22 август 2007, което малко се разминава с понятието "нови промени"

    http://www.btc.bg/files/products/file_180_bg.pdf

    това е, което аз чета...

    P.P.S. току що и от друго място ми потвърдиха, че имало нови "Общи условия", обаче продължавам да не мога да ги намеря на сайта на бтк-то

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #3

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    Цитат Първоначално публикувано от nikola.gk
    ...
    п.п2. Поради информационното затъмнение и платената журналистика относно коментираната тема, заостряме вниманието на модераторите, които са решили да злоупотребят с темата, като я изтрият или сложат в "3-та глуха". След 22.10.2007 г. ще има статистика за топ 10 най-некоректен форум. който не се полага грижи за информирането на своите потребители и защита на техните права.
    Николчо, ако сте толкова загрижени за потребителите е редно не да оспамвате анонимно де що хванете форум, а поне да се представите кои сте, откъде сте и за какво аджеба се борите. Нещо ми намирисва на пубертет тук. И то в начална фаза...

    А тия смешни детински заплахи си ги ****.

    BTW, топлата вода е открита малко по-рано. Това пък за ваша информация (които и да сте) - очевидно не знаете за това чутовно откритие на човечеството.

  5. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #4

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    Не виждам какъв е проблемът да я има тази новина. И поемам ангажимента да не отива в "3-та глуха". За да няма недоразумения - ДА, ИМАМ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС ОТ НЕЯ, макар и нищожен, но други хора около мен имат много голям. Имаме абонати, които са се прехвърлили от БТК към нас, но продължават да си плащат и там сметките просто защото не могат да си прекратят договорите. Сигурен съм, че никой от тях не влиза в сайта на БТК, което означава, че си нямат и представа за промени в условията, така че ще продължат да плащат. Предполагам, че много от тях и след като разберат ще продължат да си плащат просто защото не им се занимава, но това вече е друг тема.

    @nikola.gk
    Бих ти препоръчал да изтриеш "п.п2.", защото е предпоставка за негативизъм и ако беше друга темата досега тази новина да е заминала.
    Четох ти "одисеята" (макар и не задълбочено), и е добре тя да добие по-голяма популярност, така че по-добре я публикувай някъде в нормален текстов вариант, да не е .doc, още по-малко пък .zip

  6. nikola.gk
    Guest
    #5

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    FearMe документите са публикувани от 22август ,влизат в сила от 22.септември и който не ги приема в 30-сет дневен срок т.е. 22.октомври /този понеделник/ безусловно се съгласява с тях ! Това е!

    За pimpirlit БТК се опитаха да ме разиграват и това съм го описал в други форуми ..."дупнишката одисея" съм кръстил основният файл ,а другото е документи как чиновника цака човека ... маймунджалъци всякакви

    http://www.4shared.com/file/26731330...ified=95560daf

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #6

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    Цитат Първоначално публикувано от nikola.gk
    ...а другото е документи как чиновника цака човека ... маймунджалъци всякакви

    ...
    Четох ти документите. То няма форум, който да не си оспамил. По няколко пъти и с няколко различни nick-а. Голяма работа ей!

    Впрочем, както си отбелязъл в "документите" си, БТК е частна компания. За какви чиновници говориш не ми е ясно. Ако визираш девойките неразумни, които отговарят на 0800 линията им...

    Темата с договорите за ADSL на БТК е толкова коментиран из нета, че вече ми се повръща. Честно. Никой от жалващите се обаче не се осмели да даде 5 лева (фигуративно) и да се консултира с юрист. И сега щеше да си свирка. Ама е по-лесно да се жалваме по форуми (използвайки същия този гаден ADSL) отколкото да направим нещо смислено срещу монополиста.

    А специално за твоите напъни - нищо лично, но дразниш с формулировките си. Казах вече - не си измислил топлата вода. А заплахите към форуми и модераторите им са просто смехотворни. И тъпи, без извинение!

    Личното - не мога да приема, че някой "бизнесмен" с грижа за лоялните си клиенти ще им предлага вторично услугата БТК ADSL. Отново е смешно. Вервай ми!

    Всъщност ти желая успех. Съвсем искрено! А пък явно и на някой са му интересни твоите приключения.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #7

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    А аз съм предоволен от BTK ADSL
    даже си го делим на 3 и пак има предостатъчно за всички.

    Направо се чудя на всички които плюят БТК - е как бре господа само на Вас се случват тези неща - как така целия град е доволен от интернета на бтк , но само вие единици имате грижи.
    Сам си се подписал за дадена скорост за дадено време. Ако нещо не може да ти се достави - бучиш и ако пак е същата работа и са наличе неспазване - договора се прекратява!

    Дълго време БТК дишаше във врата на локални Варненски доставчици, които направиха същото! И сега защото някой от тях предлагат незаконни ftp-a  с филми , всеки иска да ходи там. Познат се върза скоро на скайнет  и каза че за 1 седмица е свалял с "-два мегабайта в секунда, но това е бе само за 1 седмица. сега са по-зле и от БТК!"

  10. nikola.gk
    Guest
    #8

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    А аз съм предоволен от BTK ADSL
    А аз не съм доволен поради следните свободни разсъждения :

    "Вратичките" и "капаните" в Общите условия на БТК и придружаващите ги заявления ,за които трябва да внимава потребителя на АДСЛ-услугата!!!


    1.Интернет скоростите в договорите са поделени за фирми 1/20, а за физически лица 1/50, което значи, че ако интернета Ви е слаб и мижав, Те /БТК/ не са виновни..., просто Вие сте приели това условие!
    Пример: При скорост 1024 Kbps доунлоуд и 128 Kbps ъплоуд, имайки предвид т.1 и някакво СРЕДНО натоварване на трасетата на БТК, Вие ще получавате скорост от по няколко Kbps (около 20), което значи, че едвам-едвам ще можете да разглеждате страници /браузвате/, а всякакъв вид друга комуникация ще бъде блокирана!

    2. Навсякъде в договорите скоростта се определя с параметъра "ДО...", а никъде не се споменава за някакъв гарантиран минимум! Това нещо ще ви се изтъкне и от поддръжката на 070017111, ако имате проблем с намалена скорост или бавен интернет.

    Коментар: Със съчетанието на т.1 и т.2 господата от БТК "двойно връзват гащите си" относно предоставяне на некачествен /слаб/ интернет и единственото Ваше право си остава да си плащате редовно без привилегията да мрънкате или недоволствате от лоша услуга!!! За прекратяване на договора въобще и дума не може да става!!!

    3.Точки от ОУ, при които БТК не носи отговорност :

    "5.4.1. Планирани профилактични ремонти или мероприятия с цел оптимизиране на качествени параметри на Услугата и аварийни ремонти;
    5.4.2. Повреда или смущения в телефонните линии до отстраняване на повредата или смущението и/или спиране на електрическото захранване на регионалната или национална електрическа мрежа до възстановяване на захранването;
    5.4.3. Когато Потребителят използва алтернативно оборудване - до отстраняване на това оборудване и замяната му с подходящо оборудване, както и при самоуправно отстраняване на повреди в оборудването, предоставено от БТК от страна на Потребителя;
    5.4.4. При настъпване на обстоятелства от непреодолима сила до отпадането им;
    5.4.5. Когато Потребителят ползва Услугата по начин, който затруднява или пречи на нормалната работа на други потребители на БТК или им причинява щети;
    5.4.6. Когато Интернет не е достъпен от мрежата на БТК до осигуряване на такъв достъп;
    5.4.7. Когато Потребителят забавя плащането на Услугата повече от 10 (десет) дни след определената крайна дата на плащане (падежа);
    5.4.8. Когато Потребителят използва Услугата на повече клиентски потребителски станции, отколкото е посочено в Спецификацията на БТК АДСЛ услугите и ценовата листа за съответната АДСЛ Услуга."

    Извод: При проблеми на БТК с доставката на интернет можете да останете без връзка с дни или седмици, но в крайна сметка Вие не може да ги смените като Ваш доставчик... В най добрият случай ще Ви бъде приспадната някаква сума от месечният абонамент, а "привилегията" да си плащате редовно до края на договора си остава желязна и непоклатима!

    4. Никога не подписвайте договор с включена "Промоция"!!! Ако имате такова упоменаване при подаване на заявлението си, Вие губите автоматично правото си да не приемате ново едностранно променяне на ОУ от страна БТК.
    Коментар: За в бъдеще съм сигурен, че всички абонати на БТК ще са само от промоции... Разбираемо е защо, когато четете горното!
    Към днешна дата е жалко за всички потребители на АДСЛ, които са ползували "промоции"! Те нямат право да НЕ приемат новите ОУ влезли в сила от 22.09.2007 г.! /това ми го разясни една от служителките/ (

    5. За новите абонати: Внимавайте с нововъведените вече "специални условия" във Вашите заявления! Там "уловката" е следната - Ако евентуално забравите да предупредите БТК в едномесечен срок преди изтичане на договора за прекратяването му, то Вие удължавате договора си с 12 месеца и спасение през този период НЯМА! Т.е. остава си вашето неоспоримо и непроменимо право да си плащате редовно!
    Много хитро е това !
    Прави са хората когато казват, че всяко невнимание се наказва!!!

    6. Промяна на цените!

    "6.8. Промяна на цените
    Цените, посочени в настоящите Общи условия, могат да бъдат променяни едностранно от БТК при следните условия:
    6.8.1. БТК ще уведоми Потребителя като публикува промяната на цените в един ежедневник и/или на уеб страницата си в срок от 1 (един) месец преди влизането им в сила като:
    6.8.1.1. В този случай Потребителят има право да изпрати писмено предизвестие за прекратяване ползването на Услугата преди новите цени да влязат в сила;
    6.8.1.2. Ако в гореспоменатия срок Потребителят не изпрати предизвестие до БТК, че не е съгласен с промяната на цените, тази промяна автоматично влиза в сила след изтичането на срока посочен в точка 6.8.1."

    Коментар: "За бога братя не купувайте " Значи, ако случайно пропуснете при редовното си ежемесечно и подробно четене на сайта на БТК, че случайно са приели нови цени, то Вие може (неслучайно) да се озовете със сметка много по-голяма от досегашната си! Е разбира се, ако не сте "възразили"! Тънкостта е в това, че трябва да "възразите" точно навреме, иначе приемате всичко безусловно!
    Размисли: Как ли ще е с хората с "промоциите" ? Те нали май нямат "право на глас" ???

    7.Препоръка : Ежемесечно четете редовно сайта на БТК и по-точно ОУ на БТК! Те винаги имат право едностранно да променят условията си, които ако не оспорите в срок, то безусловно приемате.
    Отговорността си е изцяло Ваша!!!
    Просто да сте си отваряли очите.

    п.п. Предложените коментари и факти в този документ не претендират за изчерпателност. Те са съставени на "прима виста" без детайлна и правна аргументация. Всеки има право да ги допълва и коригира.
    Но скоро професионалисти по право и адвокати ще се произнесат компетентно върху тяхната "тежест" и ще се отговори на въпроса: "Има ли такова чудо у Европата, или само у нас (в България) капиталистите-монополисти имат право да правят каквото си поискат с клиентите?"

  11. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #9

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    1 - во и най-важно условие за всякакъв вид договори , особено с ГОЛЕМИ монополисти , които явно имат по добра и адекватна юридическа "подкрепа" е правото да не подписваш нещо което смяташ че е неизгодно за теб и особено ако не си се консултирал с "адеквтен" (по смисъла на договора) адвокат.
    Все пак никой не ти е сложил пистолет на главата и химикалка в ръката. След като подпишеш и не ти изнася , пък и според теб си в правото си - следва съд. Той ешава кой е прав. Да се пише по форуми и да се жалва - няма смисъл.
    Аз лично не бих подписал договор за 2 години , който се онася за доставяне на интернет , с такива като БТК , най-малкото защото ,до две години не се знае какво ново ще се пръкне напазара и колко ще струва.

  12. nikola.gk
    Guest
    #10

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    Цитат Първоначално публикувано от izwerga
    .... Да се пише по форуми и да се жалва - няма смисъл.
    Здрасти !
    За не пиша по форуми да се жалвам ,защото просто няма от какво.
    Аз моите проблеми може да е трудно но си ги реших.
    Темите са с образователна цел и в помощ на тези ,които имат подобни трудности .
    Просто искам да информирам потребителите на БТК ,че имат избор ,а поради голямото
    информационно затъмнение хората не знаят ,че могат да си прекратяват договорите без неустойки!

    Поздрави!

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #11

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    държа да направя 100% необходимото уточнение - България се дели на 2: софия и всичко останало.

    бтк в софия няма как да прокопсат. там оптика колкото щеш, нета е стотинки

    всичко останало се доминира безпрекословно от бтк. НИКОЙ, подчертавам, НИКОЙ не може да победи бтк в другите градове.

    рипането срещу бтк е любим спорт на тези софиянци, които имат 15 мегабита неограничен, 20 телевизии и куп благини за 20лв/месец. само дето "навсякъде другаде" има други ценоразписи - 20 лв за 2 гб..... или 60 лв за неограничен на 1 мегабит...

    аз пък съм клиент на бтк от маса време и винаги съм бил доволен, освен през една седмица, в която чаках да мина от 2 на 4 мбита и ми флашваха модема през 2 часа. 512 ми бяха винаги 64кбс, 1024 ми беше винаги 128, 2048 ми беше винаги 256, а сегашното ми 4096 не пада никога под 480кбс

    да, софиянци, смешно ви е, ама това е положението. и съм сега на 2-годишен договор, защото съм 1001% убеден, че във Варна в близките 2 години няма да има по-добра алтернатива. всяка година има удвояване на скоростта на адсл-а на същата цена, а вече на 4 мбита и всяка онлайн безплатна телевизия си ми върви. не говоря за стриймнатите в локалните мрежи ХДТВ-та, говорим за ввв онлайн-ските

    ако искате да видите грозната действителност за цените извън софия, ето ви пример:
    http://interbild.net/prices
    www.campus-bg.com/price.html
    и т.н., и т.н.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #12

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    FearMe, пропускаш да споменеш причината за тези цени. А това са гореупоменатите 6ТК. В момента в който Нетера си пуснаха линията Русе - София изведнъж се оказа че да прекараш един мегабит от Франкфурт до София ти излиза 300 евра (в последствие стигна до 30 и надолу) а да прекараш един мегабит от София до Монтана примерно струва 2500 лв. Ха сега де... И точно всички живущи извън София сте непряко пострадали от политиката на 6ТК.
    П.С. и като говорим за ценови политики - обикновенно сметката на мобилният ми телефон е колкото една абонаментна такса за градски телефон. Ех... сладко е да си монополист и аз искам така.

  16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #13

    Re: ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ... ?

    fori, прав си. само че в позиция да избираш измежду две злини, без да можеш да се пребориш за каквато и да било промяна, това е изборът (за съжаление)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. ЗНАЕТЕ ли ....?!??
    От mxkolev във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 14-03-05, 15:26
  2. знаете ли че..?
    От Zaphod B във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 27-11-04, 23:39
  3. Знаете ли .....
    От mxkolev във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 18-03-04, 11:02
  4. знаете ли ?
    От tineti във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-04-03, 16:06
  5. знаете ли XP бъгове :-))
    От Cko във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 19-02-03, 12:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе