Резултати от 1 до 9 от общо 9

Нещо като електрически хронометър (търси се)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Нещо като електрически хронометър (търси се)

Има ли изобщо такава джаджа - идеалния вариант е електрически хронометър, DC 12V, да отчита (брои) време само когато му се подава захранване, броенето да е в <минути:часове:дни>, да има някакво бутонче за нулиране на брояча.
    Може и да е някаква друга джаджа, но да има възможност да се "пипне" и да заприлича на това което се търси.

А защо се търси ?
    Целта ми е да монтирам такова нещо в колата. Не ме интересува колко време е въртял двигателя (това му е работата - да върти), а ме интересува колко време прекарвам зад волана да речем седмично или месечно.

ПП. Двете коли които ползвам, нямат такава фабрична джаджа. Едната е десет годишна, а другата е още по-вехта. Не съм се интересувал дали в по-новите коли има такова нещо. Не ми се смейте (много) ако има, а аз не съм знаел и задавам такива тъпи въпроси.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Re: Нещо като електрически хронометър (търси се)

Сложи си тахограф

4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Мда, ... доколкото съм чувал какво е това тахограф и какво прави, то май точно такова нещо се търси.

А тахографа скъп ли е, обемист ли е, и има ли дисплейче ?
    И къде се продава ?

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Сложи си датчик от моторна лодка, там ресурса на двигателя се измерва в работни часове

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Мда, ... доколкото съм чувал какво е това тахограф и какво прави, то май точно такова нещо се търси.

А тахографа скъп ли е, обемист ли е, и има ли дисплейче ?
    И къде се продава ?
    Скъп и обемист, не е за лека кола. Имаше едни броячи за наработени часове на машини. Трябва ти такъв и да се управлява от скоростомера - когато скоростта е по-голяма от нула да брои часове. Няма да ти отчита престоите по светофарите и в задръстванията, ама едва ли е беля това. Можеш да го свържеш и с подходящ датчик към педала на газта.

PS. И Eddie е писал за същото.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ама точно престоите по задръстванията ме интересуват.
    Скоро се връщах от Пловдив, като на връщане трябваше да отида до аерогара София. Магистралата я взех за 55 минути, а после от Горубляне до Аерогарата (6-8км) пътувах час и 10 минути, защото моста (бул Брюксел) беше затворен, а под моста беше супер задръстване.

И най-обикновен електрически часовник би свършил работа. Двете неща което се искат са:
    1. когато няма захранване да не брои времето
    2. да не се нулира без захранване.
    Но не знам от къде да намеря такъв. А иначе смятам направо да го вържа някак си към веригите на ключа - завъртам ключа и часовника почва да брои.
    Стандартния часовник на таблото не върши работа - хем отчита време при незапален двигател, хем се нулира ако му спра захранването.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ако брояча на моточасове бъде свързан към ключа, той ще работи винаги, когато е запален двигателя. Ако искаш да разделиш времето за престоите от чистото движение, потърси си на старо един таксиметров апарат.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Ако имаш GSM със Симбиан, вземи си някой евтин GPS със блутут, мисля че пак би могъл да ти свърши работа.

Евтин, евтин, към стотина кинта са...

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. нещо като вирус
    От getzov във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 17-10-09, 16:47
  2. Търси се програмка като Dokmee
    От Compare във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 17-09-07, 22:56
  3. Нещо като...
    От OvErRiD3 във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-04, 10:26
  4. Нещо като...
    От OvErRiD3 във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 02-11-04, 15:12
  5. Отговори: 2
    Последно: 07-01-03, 10:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе