Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #1

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Хайде малко и тука да дискутираме по въпроса. Мисля, че доста от нас има какво да кажат, да споделят като мнения.

    Ето една интересна статия, която публикувахме.



    Материалът е взет от Вестник "Седмица", местен Казанлъшки вестник (където се трудя в момента), бр. 28 :

    ---------

    Лъчезар Стоянов е военен, офицер от запаса, по специалност- химичен инженер-дозиметрист. Гражданската му специалност е инженерна и ядрена физика. Сега е офицер от запаса, но през 1999-та година,по време на войната на НАТО в бивша Югославия, е бил още под пагон. По това време на служба в армията, той твърди, че е замерил на плаца в Старозагорско поделение многократно завишаване на радиацията, резултат, според Стоянов, от замърсяване след бомбардировките в съседната ни воюваща страна. На 2 юни 1999 г. той е регистрирал нива на радиацията от 0.1мРч, при нормален радиационен фон за регоина от 0.025 и степан на заразяване след Чернобилската авария от 0.06. мРч. Днес Стоянов твърди,че като офицер на служба в Българската армия, тогава е бил заплашен да си мълчи. Ето защо днес, вече извън редовете на срочнослужещите, той си позволявя дя заяви гражданската си позиция по повод решението на полигона край Змейово,да бъдат унищожени ракетите “SS-23”.



    В последните месеци нашата общественост с голяма тревога следи поредната авантюра на “политическата класа”, която под диктат от външни сили загърбва не само националните интереси на България, но и вече не се съобразява дори с безопасността на населението в региона.

    Решението да бъдат унищожени ракетни двигатели и бойни глави на полигона “Змейово”, в непосредствена близост до гъсто населени места и то “в срок”, с основание ни навежда на мисълта, че предстои поредният чудовищен експеримент с живота и здравето на хората, след войната в Югославия.

    Какъв е районът на полигона? Релефът е карстов, с много пещери, особено между Ръжена и Борилово. Познавам добре този район още от ученическите си години.От геоложката карта на България се вижда,че в района има дълбочинни разломи,в минали времена там е протичала активна вулканична дейност. Районът е богат и на минерални извори - Ягода, Павел баня и Старозагорски минерални бани. Това подсказава, че и малкото разместване на земните пластове, може да доведе до сериозни последици. Да не забравяме и близостта на региона с този на Чирпанско-Пловдивското земетръсно огнище, където е акумулирано голямо напрежение и е възможно повторение на трусовете на всеки 80-100години. Може да се очаква магнитут 6, 7 -ма степен по Рихтер, който да предизвика и спукване стената на яз.Копринка.

    Да не забравяме,че полигонът не е авиационен, а артилерийски, така че твърденията за “многото взривени бомби” там, е под съмнение. Познавам много потърпевши от взривовете на каменната кариера край Змейово, чиито къщи и сега са заплашени от напукване. При изгарянето и най-вече на ракетните двигатели на “Скъд”/Р-300”Аерофан” с течно-горивни двигатели и ”FROG” /”Луна-М”/ и SS-23/”Ока”/ с едностепенни твърдогоривни двигатели е предпоставка за отделяне в атмосферата на силно токсични вещества, които могат дълго да се задържат в местността, поради характера на релефа.

    Височина “Конака”, където бе обявено,че ще се извърши взривяването е само на 1 километър от хижа “Каваклийка”, където многото лишеи по дърветатат показват, че районът е екологично чист.

    Съществува опасност от заразяване с хлороводород /солна киселина/, който поразява дихателните органи,гласните струни и храносмилателната система. Той е силно разтворим във вода, което заплашва река Гюрля.

    Азотните окиси, които ще се образуват, разрушават белия дроб и отравят кръвта.Тази година точно за такива окиси сигнализираха жителите на Пъстрово и Сладък кладенец.

    Възможно е и отделянето на циановодород, който отравя кръвта и води до сърдечна аритмия и спиране на сърцето,както и на фосген, който също руши белия дроб. Именно отделянето на фосген е причина за забраната, наложена върху използването в армията на хлорпекрина, на тетрахлорметана като пожарогасител и хлороформа като упойка в медицината.

    При унищожаването на ракетите е възможно отделянето на акролеин, който поразява лигавиците, очите и дихателните пътища, както и на нитробензол, заменил като окислител трудно съхраняваната азотна киселина в течно-ракетните двигатели. Той поразява централната нервна система,черния дроб и води до тотално отравяне на кръвта.

    Формалдехидът също заплашва човешкото здраве, в случай че се отдели при взривяването. Той има задушливо и канцерогенно действие. Именно,защото е опасен, водният му разтвор - формалин изчезна от аптеките.

    Бойните пускове нашите ракетни поделения са извършили на полигона “Капустин Яр”, а ракетите са произведени във Воткинския машиностроителен комбинат, обявен от нашите политици като “неоткриваем”.

    Конструктор на ракетите е Сергей Павлович Непобедимий.

    ”SS-23”имат далекобойност 400 км и кръгово отклонение 30 метра. Той е съдал повече от 30 супермодерни оръжия и е още жив, така че би могъл да бъде потърсен за консултация преди унищожаването, ако има добра воля за това.



    Хубава тема за размисъл, макар че няма много общо с компютрите.



    П.С. Подочух, че е имало преди време, година, две може би подобно нещо в *****, при което е имало инцидент, ако някой може да хвърли светлина по въпроса или да изнамери информация по интернет (разбира се ако е истина).




  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Аз по принцип съм против унищожаването на тези супер ракети. Те са много необходими за наща отбрана при евентуален конфликт. Те и затова американците иска да ги унищижим. Но наще политици са тъпи, в частност СДС тъй като те дадоха разрешение за това. А най добрия начин за унищожаване е да ги дадем на руснаците те да ги унищожат. А това за неоткиваемич производител са пълни глупости. Или лъжът или не са си направили труда да го намерят. Със сигурност ще се отделят вредни вещвства при изгарянето на ракетите. В Българив няма условия за унищожаване на ракети от този ранг. Полигона трябва да бъде на много големи разтояния от населено място, а в случая има в непосредтвена близост село. Ще допъня нещо. Радиацинонния фон няма да се промени при онищожаването на тези ракети.



    http://julmin.hit.bg

  4. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    622
    #3

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Moje da napravim edno glasuvane da vidim dali izobshto nqkoi iska da gi mahnem(trqbva da e e*ati tupanara). Az sum siguren che sled nqkoq i druga godina shte sujalqvame dulboko, ama kajete kakvo mogat da napravqt horata kato nas, che da deistvame!!!



    Znaq pove4e otkolkoto si misli6

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    129
    #4

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>trqbva da e e*ati tupanara <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Аз съм този.Да ги махат(разбира се по безопасен начин).Доколкото знам имат обхват около 500 км.По кой ще пукаме с тях?




  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Защо изкаш да ги махнат. Изброй няколко причини. А това че незнаеш за кво са използват е друг въпрос.



    http://julmin.hit.bg

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    129
    #6

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Верно ,че не съм много наясно какво им е точно предназначението.

    За друго си мисля аз.Тия ракети искат поддръжка

    лъскане,ремонт,транспорт и въобще работна сила.Нали искат да правят армията професионална и я съкращават.И правилно според мен.Не искам сина ми (ако го имам) да набива крак.

    А това ,че не трябва да застрашават хора с унищожаването им е ясно.






  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Абе въоръщението на българската армия няма нищо общо със сина ти. Тава са стратегически ракети с които мейе да се решат евентуални конфликти подобни на тези във Юйната ни съседка. И американците няма да могат да ни нападнат както стана в Сърбия. Те и затова искат да ги онищиожим. А ние сме балъци и им се вързваме.



    http://julmin.hit.bg

  10. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    209
    #8

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    ...Абе въоръщението на българската армия няма нищо общо със сина ти. Тава са стратегически ракети с които мейе да се решат евентуални конфликти подобни на тези във Юйната ни съседка. И американците няма да могат да ни нападнат както стана в Сърбия. Те и затова искат да ги онищиожим. А ние сме балъци и им се вързваме...

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Абе не съм съгласен че сме балъци, поне повечето хора не са. Политиците ни са г@золизци и смотаняци и гледат да пипнат отнякъде комисионна, пък на народа майната му. Щатите не искат да допуснат някаква си смотана държавица като нашата да притежава сила, гарантираща нейната независимост, защото докато БГ има тези ракети ние ще сме фактор на балканите, а махнем ли ги вече няма да има проблеми и тъпите американци, заедно с МВФ ще могат да ни командват както си искат. После ще спрат и АЕЦ-а и готово - ето ти една напълно съсипана и зависима държава, която ще трябва да е послушна за да я вземат в НАТО и да и отпуснат поредния заем с който да се купят поредните Мерцедеси и да се облажат "нашите" хора.



    Ако ония п@дали в парламента си седяха на мястото и мислеха както трябва все си мисля, че такива важни въпроси като спирането на Козлодуй, унищожаването на ракетите и влизането в НАТО <font color=red>трябва да се реши с референдум</font id=red>, а не да е поредния експеримент на поредното правителство. Това е.



    Обаче така е и така ще бъде докато тъпия българин се събуди, вземе пушките и не отиде да обясни на ония ми ти маскари за какво ги е избрал, а те всъщност какво правят.

    А синовете ни не само ще набиват крак, ами и ще плащат още по-големи данъци и дългове ... ако все пак ги имаме и все пак останем тука.




  11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #9

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    При положение че имаме всичко на всичко 1 МиГ 29 в движение и десетина 21, тия ракети са ни повече от необходими, защото обсега им изобщо не е 500 км а доста повече и с тях могат да се поразяват обекти в половин Европа. Руснаците знаете за какво са ги внесли тук - за да бранят фронта като атакуват столиците на вражеските държави. Другите страни, които са си унищожили СС-ките (демек Унгария, Чехия и други подобни) имат предостатъчно оръжия и техника за да се защитават, но на нас туй ни е голяма част от работещите оръжия. А пък мисля че за американците сме потренциална терористическа държава и след 11 септември параноята ги гони яко та ни натискат за да се презастраховат, както и с АЕЦ-а между другото




  12. Novice
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    7
    #10

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    abe na vas mai ot sedene pred monitora vi e zakarnial mozaka :-(

    ne simpatiziram na dneshnoto pravitelstvo no mnenieto mi e che triabva da gi razkarat tezi raketi zashtoto ne ni triabvat za nishto



    za vlizaneto ni v nato triabva da si dosta TAP za da si na mnenie che triabva da ima referendum po vaprosa

    are sas zdrave <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>




  13. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    209
    #11

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>



    za vlizaneto ni v nato triabva da si dosta TAP za da si na mnenie che triabva da ima referendum po vaprosa

    are sas zdrave <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>





    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Ами ти, като си толко умен защо не обясниш на нас простите копелета, които по цял ден се взират в тъпия монитор защо не ни трябват тези ракети. Искам също да обясниш защо ни трябва НАТО (нали си имаме ракети) и за какво трябва да се спре АЕЦ-а.

    Във евро съюза имаше референдуми за въвеждане на еврото, обаче това някак си мина без много шум и как никой европеец не каза че това е безмислено, а на тебе ти звучи тъпо. Ами влизането в НАТО е много по важен въпрос от това да смениш хартията с която си плащаш бозата!



    Заради такива умници като тебе сме на тоя хал - те си мислят, че като са в парламента каквато и простотия да измислят и подпишат, това е най великото нещо измисляно не само на Земята, но и във цялата Вселена.



    Аре со здраве!




  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #12

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Ами ти, като си толко умен защо не обясниш на нас простите копелета, които по цял ден се взират в тъпия монитор защо не ни трябват тези ракети. Искам също да обясниш защо ни трябва НАТО (нали си имаме ракети) и за какво трябва да се спре АЕЦ-а.

    Във евро съюза имаше референдуми за въвеждане на еврото, обаче това някак си мина без много шум и как никой европеец не каза че това е безмислено, а на тебе ти звучи тъпо. Ами влизането в НАТО е много по важен въпрос от това да смениш хартията с която си плащаш бозата!



    Заради такива умници като тебе сме на тоя хал - те си мислят, че като са в парламента каквато и простотия да измислят и подпишат, това е най великото нещо измисляно не само на Земята, но и във цялата Вселена. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Shh Milanoff, ti imash li si ideq za kolko vreme ste kapitulirame, ako slu4aino nqkoi ni napadne, nqma zna4enie koi ???

    Imash li si ideq 4e s tiq raketi posle ste gi strelqt po nas ??? Stoto dokato gi pusnat i gi istrelqt otdavna pi4ovete s 4almite i dulgite bradi sha sa pristignali i ste praqt nesta deto nemojesh daje si gi predstavish, tui 4e ne obqsnqvai koi kak i kavo predi malko da se zamislish.

    Tui s raketite e pulna glupost, ne ni trqbvalo HATO nali sme si imali raketi <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle> Aaaa i ako slu4aino ni napadnat i nqma HATO s 35 000 4oveka voiska, nqkolko MIG i 10-15 raketi, kakvo to4no ste otbranqvame be.

    Za AEC sum suglasen, ama raketite da gi mahat, samo izlishni pari za nisto, vmesto da oblekat i dadat malko po-hubava hrana na voinicite. Makar 4e pri tezi usloviq mnogo se sumnqvam 4e parite ste otidat to4no za voinicite de, ama neise - kolkoto i da mi e jalko da go kaja - Bulgariq sme vse pak <img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>




  16. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    256
    #13

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    Eto Vi edna druga gledna tochka.



    1. Vlizaneto ni v NATO shte otvori za golemiq orujeen biznes pazar prekaleno dohodonosen za da se ostavi tozi vupros da bude reshavan ot sluchainoto mnenie na kaka Gitcka ili bai ti Unufri v edin vuzmojen referendum.



    Taka che Milanoff, nikoi nqma da te pita, nito tebe nito mene dali iskame referendum ili ne - prosto nqma da ima budete 100% sigurni.

    / vse pak ne zabravqite za komisionnite ot budeshtite sdelki :-))) .. nali taka/



    2. Osven tova ne e vajno dali nie iskame a koga golemite sili proizvejdashti vuorujenie shte reshat che sme platejosposobni da si platim orujiqta koito te shte ni prodadat. Chak togava shte vlezem v NATO



    3. V tazi vruzka budete sigurni che shte gi unishtojim teq raketi i do godina dve sled kato vlezem v NATO shte si kupim /na polovin cena, kato chlenove razbira se/ podobni takiva ama malko po novi i malko po drug tip.



    4. Mislq che shte doide vreme kogato i MIGovete /puk bilo te i 20,30/ shte trqbva da unishtojim i nqkoi "ostareli" tehnologichno tankove i zenitni ustanovki i radarni stancii i t.n i t.n. Prosto NATO si otvarq pazari nishto poveche.



    Kakuv bi bil smisula ot organizaciq kato NATO obedinqvashta vsichki strani ako ne e samo celta da se prodavat, prevuorujavat, modernizirat i osuvremenqvat s moderna tehnika armiite na novoizliupenite chlenove.



    Ot kogo shte ni pazi voenniq pakt NATO? Koi shte budat potencialnite ni protivnici?



    Mislq che nie sme prekaleno malka i silno zavisima finansovo durjava za da mojem da izkazvame lichno mnenie po takiva "dohodonosni za nqkoi" vuprosi. Vse pak parite sa osnovnata dvijesta sila v nashiq svqt. Vqrno, zvuchi tupo i porajencheski no e taka.



    Hubavo e che imame pravoto vseki da moje da izkazva lichno mnenie, da se podpisva pod 500 hilqdni podpiski za AECa, koito da vlizat v parlamenta i kvo ot tova.???



    Kakto viunagi problema na bulgarskite politici e che purvo deistvat za da se pokajat kolko sa borbeni, novatori i izpulnitelni a posle mislq kak da izchistqt nasranoto ot tqh. Taka e bilo, taka e i mislq che taka shte si ostane - tozi nachin na deistvie e harakterna cherta na vse oshte socialisticheski misleshtite drugari koito ni upravlqvat.



    "Vseki narod si zaslujava horata koito sa izbrali da go rukovodqt" - tva e!



    A protivogazi ili po tochno rezpiratori ima v povecheto apteki. Smelo kupuvaite i ne se boite.



    Спомените правят бъдещето да изглежда като минало!

  17. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    209
    #14

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Shh Milanoff, ti imash li si ideq za kolko vreme ste kapitulirame, ako slu4aino nqkoi ni napadne, nqma zna4enie koi ???

    Imash li si ideq 4e s tiq raketi posle ste gi strelqt po nas ??? Stoto dokato gi pusnat i gi istrelqt otdavna pi4ovete s 4almite i dulgite bradi sha sa pristignali i ste praqt nesta deto nemojesh daje si gi predstavish, tui 4e ne obqsnqvai koi kak i kavo predi malko da se zamislish.

    Tui s raketite e pulna glupost, ne ni trqbvalo HATO nali sme si imali raketi <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle> Aaaa i ako slu4aino ni napadnat i nqma HATO s 35 000 4oveka voiska, nqkolko MIG i 10-15 raketi, kakvo to4no ste otbranqvame be.

    Za AEC sum suglasen, ama raketite da gi mahat, samo izlishni pari za nisto, vmesto da oblekat i dadat malko po-hubava hrana na voinicite. Makar 4e pri tezi usloviq mnogo se sumnqvam 4e parite ste otidat to4no za voinicite de, ama neise - kolkoto i da mi e jalko da go kaja - Bulgariq sme vse pak <img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Ако някой ни нападне ще мине през БГ за няма и ден.

    Ами те "чалмите" ако ни нападнат, ти какво мислиш, че американците ще дойдат да ни спасяват ли? Не съм никак сигурен, че така ще стане!

    Виж по-горе какво съм писал - след ракетите идва ред на АЕЦ.

    А относно Нато не виждам как ще земат една западнала държава като нашата - то и за там се иска определен стандарт. А това значи нови заеми и т.н. - с една дума политика.

    Аз съм за Нато ако те поемат разходите за модернизирането на армията - нямам нищо против, обаче не мисля че това може да стане даже и в най добрите сънища.

    Просто според мен това е план за съсипване на държавата, а евро съюза и Нато-то май ще ги видим през крив макарон!






  18. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    256
    #15

    SS-23 ili otkude da si kupim protivogaz

    NATO shte go vidish sus sigurnost!!! Pazara si e pazar



    Za Evro saiuza mai shte pochakame oshte dosta i to ne za tova che nqmame standart - ne e v tova problema - prosto nashata selskostopanska i mestna produkciq e dosta po kachestvena i eftina, sledovatelno po konkurentnosposobna, rabotnata ni ruka e dosta po kadurna, kfalificirana i eftina razbirai s puti po-kachestvena ot tupacite deto nqmat i sredno obrazovanie shtoto nqmat pari da uchat tam v evropata. Prosto shte im podbiem pazara, zatova ne ni iskat.



    Ti za kakvo mislish taka aktivno sa se hvanali da ni povdigat standarta, i ni kara MVF da si zatvarqme uchilishtata i bolnicite i vuzovete - mi za da mogat da ni polzvat kato pazar bez da uvredim tehniq - prosto e. Ostanaloto sa luji i izkustveno izmuisleni dovodi i usloviq :-))))



    Zashto spored Vas nqmame kvoti za iznos ili puk zashto ne ni puskat svobodno da predlagame rabotnata si ruka v evropa i na zapad a?



    Da ne bi domatite ni da sa po loshi ot oneq nabluskani s nitrati po evropeiskite pazari a, ili nie sme po glupavi i nekadurni ot evropeicite ?



    Qsno e che nikoi ot golemite evropeiski proizvoditeli ne moje da se konkurira kato cena s nas :-))). Zatova ne ni iskat - shte im spadnat pechalbite - logikata e elementarna.



    Budete sigurni che chak kogato cenite ni stanat kato evropeiskite togava shte ni priemat i v Evropa - a tova che zaplatite ni nqma da sa kato Evropeiskite - nikoi ne go boli duloto /drugata duma shte mi q cenzururat :-))))/



    A politicite i ikonomistite ni sa prodajni, tupi, bezvolevi kukli!



    .. all of them!!!



    Спомените правят бъдещето да изглежда като минало!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Otkude da si svalya ne6to novo?
    От chockosan във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 18-02-04, 15:28
  2. @Cel Tu1000Mhz- otkude da namerq po- dobra pamet??
    От SpAwN във форум Овърклок
    Отговори: 16
    Последно: 11-01-03, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе