Някой да е виждал скоро остатъка от гордостта на БГ машностроенето ???
Няма думи.
Някой да е виждал скоро остатъка от гордостта на БГ машностроенето ???
Няма думи.
Преди няколко дни минавам оттам, гледам една купчина строителни отпадъци висока няколко метра и се чудя защо ли трупат такъв насип? Чак на другия ден видях, че липсва високата сграда - гордост на соц. икономиката. Така е - до преди няколко години бензиностанциите никнеха като гъби и те бяха мерна единица при меренето на пишки, сега моловете ги заместиха. Нивото се вдига - явно вървим към просперитет !
спор няма. в central plaza преди 2 месеца аха-аха да си купя една тениска на 50% отстъпка - от 2520 на 1260лв !!!Първоначално публикувано от Lazar
В Phohe Mall един мъжки парфюм на Lacoste, 125 ml струва 105 лв. Абсолютно същият човек може да си го поръча от онлайн магазин за 57 лв. При това с безплатна доставка за цялата страна точно на този парфюм ... Като предположим че и онлайн магазина си слага някаква надценка, очертава се цената на едро на споменатият Lacoste да е към 30-тина лева.Първоначално публикувано от FearMe
Пак там се позагледах в сребърната бижутерия, нали наближава 8-ми Март...
На разни дребни дрънкулки има залепени малки стикерчета с 3 и 4 цифрени числа. Първо наивно си помислих, че това са каталожни номера... оказаха се цени.
... имат пари за изпиране хората, 'що да не цопнат един мол, пък после "печалбата" е само въпрос на малко счетоводна гимнастика
P.S. като изключим в конкретния случай доказаната фалшива надценка, стотарка не е висока цена за маркова парфюмерия...
Познавам шефа на борда на директорите , който е и мой шеф (засега поне). Става въпрос за "тесни" връзки с общината + првителството (приватизация) , но доколкото знам имота е закупен на "преференциални" цени (разбирай общинска оценка) срещу осигуряване на работни места и инвестиции . И понеже във Варна имотите са с леко "надути" цени и се разчита на покупка от чужденци (на които им спряха лесното кредитиране поради кризата с кредитите по света) мисля , че Вамо АД ще продаде земята , поради това , че не могат да намерят адекватно кредитиране на проекта (което пречи и на изпирането на пари).
Пък и разликата в цените меду приватизираната и реалната оценка е около 5 пъти и нагоре.
Така че - на печалившите - честито.
FearMe, дали пък онлайн магазините не са на път да поправят представата ни за цените, с които сме свикнали, претръпнали и ни се струват в реда на нещата. При такива надценки няма какво да се чудим как някои успяват да си купят вили в Испания и яхти, за да си ходят до имотаПървоначално публикувано от FearMe
P.S. Във ВАМО съм влизал към края на 90-те и още тоава се усещаше, че положението им е доста зле. Макар че допреди някоя и друга година участваха с лъскави щандове на Пловдивските панаири... със задължителните кукли на щанда, които както и се очаква - и бъкел не разбират от техника, още по малко какво произвежда завода дето го "представят"
Да не пророкувам , но следващите подред са бившият ми завод - "Черно Море' / Радиозавода / и "Елпром". Май с изкопните работи лидер е Радиозавода. Никак не се вързва МОЛ ; кули и гледка към остатъците от цехове на Радиозавода. / е сринаха т.н. работнически портал, няма паркинг, аи гледката от МОЛ а към изпочупени стъкла,рушащ се бетон и т.н. няма да е приятна.
Надявам се не си объркал тоалетната вода с парфюм както и това дали е тестер или не - това прави разликата.Първоначално публикувано от roumen68
А от друга страна, да, наистина цената на 100мл тоалетна вода е 30лв, но "турска гаражна сглобка". А те колко печелят? Ами не знам....гадай: ) Последния път в Аксарай ( Истанбул ) от уличен вагабонтин взех 7 ( седем ) "маркови" парфюма и тоалетни води ( Диор, Клайн, Нина ричи ) за ....20 долара след кратък пазарлък, които после подарих на роднини Друг месетен вагабонтин няколко часа по-късно ми каза, че че съм се приебал поне с 7 долара при сделката. А аз се чудих тоя защо така набързо ми се съгласи. Лично аз нямам идея как се постига това - само опаковката и шишенцето ( а те бяха едно-към-едно ) за да ги произведа ще ми излезе по-скъпо...Разликата беше основно в трайността на аромата - туй дето е по долар за парче - след 30-40 мин все едно не си се пръскал, докато истински Диор...Tendre Poison например - на следващия ден и повече даже още се усеща осезаемо...Така че Румене -> Туркей