Нерегламентирано Спиране на Тока в София!
Хора вчера във вашият квартал спирал ли е тока !?
При мен в Надежда спира прибл. 8-11 ч. Говорих с колега в друг квартал, той каза че и при него е имало спиране за около 1ч на няколко пъти. Притеснява ме повече факта, че това никой не го казва в новините.
Достигат до мен слухове, че става въпрос за износ към ....... (айде да не пиша къде, вие ще се сетите), въпреки недостига на ел. енергия който имаме... И това не е проблем от бурята, който и каквото да разправя.
Re: Нерегламентирано Спиране на Тока в София!
Достигналите до теб слухове може и да са верни, ама аз дочух от един техник, че мокро куче се е заврело в един трафопост и от там верижна реакция та чак няколко квартала... Аз съм от Обеля, ама се наложи да ходя до центъра и ток нямаше в цала Обели, Свобода и Хадеждите до 3-та и 4-та част включително (това се видя докато минах по Ломското)...
А сега кажи на кои слух ще повярваш...
Според мен е авария, защото на прибиране (22.30ч.) в Надежда се разминах с авариината джипка на енергото, а в Обеля едва се разминахме с втора авариика покраи една дупка... Ако е износ на ел.енергия, от какъв зор ще се плаща на авариини групи, вместо да си седят и да си гледат брояча дето им цъка стотинките от износа...
Вчера може и да е имало авария, но със сигурност има и някаква друга далавера относно Енерго-то. При нас в Дружба тока спира редовно, почти винаги по едно и също време, обикновено спира в периода 00:05-00:10 часа вечер. Като звъня по телефона обикновено не се вдига. Веднъж успях да се свържа, и диспечерката каза, че "Колегите превключват". Какво превключват, защо превключват и колко месеца още ще превключват не пожела да ми обясни. Положението е такова от около половин година, като има и моменти на затишие, т.е. има и периоди от по една седмица, когато всичко е наред.
Аз бях на гости в Обеля, когато спря тока.
Мислех, че става въпрос за авария на местно ниво, тъй като пет-десет минути преди спирането се разрази кратка буря (едновременно със сняг и градушка - не бях виждал досега такова чудо), а самия ток спря секунди след като изтряска една доста силна гръмотевица.
Покрай Нова година ме скъсаха от токови удари.Да им се невиди и мрежата,за какво взеха електроразпределителните дружества като не влагат една стотинка.Всеки спира ток,вода,телефон,кабелна и интернет когато му скимне.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
..... Да им се невиди и мрежата,за какво взеха електроразпределителните дружества като не влагат една стотинка.Всеки спира ток,вода,телефон,кабелна и интернет когато му скимне.
Още една болна тема... Няколко се нагушат с пари, а всички патиме от некомпетентно потбраните фирми... Те самите фирми може да са много добри, ама ако има хлабавини в договорите дето са подписали, що да не ги използват...
Преди година и аз живеех в Дружба. Тогава тока го гасеха от 10-10.30ч. до към 12ч. Около нова година в Обеля го гасеха поне 3-пъти на седмица, пак около обяд...
Напълно е възможно да си прават каквото си искат, ама някой от скандалите дето ги заформя Бареков може да е и за ел.разпределението... Нищо чудно контролните органи и тези дето продават/изнасят ток да си делят паричките...
Може да отворим тема: "Кога и колко често ви спира тока". Да направим статистика и да видим какво ще излезе...
В "Красно село" от месеци по 2-3 пъти в седмицата най-редовно си спира :2guns:
Брей какъв голям проблем има в цяла България :yikes В# София спирал тока :yikes Ами много маймуни на клона, малко трафопостове, много ново строителство, Естествено че ще има претоварване на мрежата .
Айде осмисли написаното дотук, и тогава се изказвай така. Или се опитваш да ме убедиш, че всеки ден в 00:00 часа всички си пускат електроуредите вкъщи и става претоварване? Или че ако има претоварване диспечерката няма да ми го каже, а ще прехвърли вината на колегите си?
P.S. В момента пак няма ток в половината квартал.
P.P.S. За 4-ти път днес.