-
чистене на маркер
Проблемът е следния-нямаше ме 1 събота и неделя и като се върнах гледам вратата на пощ.кутия надраскана със червен маркер\не само моята кутия де\.Въпросът ми е - с какъв препарат се почиства това?Пробвах със спирт и разредител,но почти нищо не се махна.
-
Re: чистене на маркер
-
Потърси продуктите на Wurth. Aз ползвам Professional cleaner :god, но и за това пишат, че може да стане: Wurth Clean-Solve (Aerosol)
-
Първо със спорт, а остатъците може и с прах за пране. С ацетон също би трябвало да стане, че даже и по добре от спирт, но не съм пробвал. Пробвай с лакочиститела на жена ти преди да търсиш ацетон. За Варна мога да ти кажа от къде можеш да си купиш чист ацетон.
Edit: Преди за пробвай с разни разтворители пробвай с абразивен почситващ препарат. Аз така почистих нарисувано със спрей. Не се притеснявай от абразивността му, не е много агресивен.
-
-
Julian,много ти благодаря- :033: :Drinks: :Drinks: .Пробвах с лакочистителя,че ми беше подръка и всичко се изчисти без проблеми.
Благодаря на всички отзовали се! :ole
-
Здравейте отново!Проблемът сега е спрей или т.нар. графити :081:.Нашарили са стената на апартамента-на 1 етаж съм.Ако има значение-цвета на блока е жълт,а спрея-черен и син.Трябва ми препарат,с който сам да си почистя,без да викам фирма.По възможност нещо по-ефикасно за по-малко $.
Благодаря предварително!
-
стена на блок?
мен ако питаш начинът е пребоядисване... спрей върху външна мазилка - не е стъкло да го изстържеш
-
Грапава стена няма как да почистиш с препарат. По принцип здрави мазилки могат да бъдат почистени с водоструйка. Така се чистеха сградите по комунизма, но водострукката трябва да парви високо налягане. Това се прилагаше за сгради с варовик. Но при теб има да се чисти боя и незнам дали ще стане с водоструйката. Може да се пробва и с някой активен избелите, но като знам какви са сегашните бои едва ли ще стане пък и незнам колко лесно се намират избелители(примерно хипохлориста киселина). Ако боята е що годе равна на блока пробвай със абразивен миещ препарат какъвто се позва в домакиството.