Резултати от 1 до 15 от общо 15

[Почна се] Върнаха Екотаксата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

[Почна се] Върнаха Екотаксата

Е сега се връщам от КАТ.
    Върнаха Екотаксата, само че мааалко завишена. 200 гроша суха пара.
    Дето се вика - на печелившите - честито

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Re: [Почна се] Върнаха Екотаксата

За какво става на въпрос?
    Малко да светнеш ?

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Преди влизането ни във ЕС освен другите такси при регистрация на МПС имаше и една т.нар. ЕКОТАКСА в размер на 80 лв. която се събираше еднократно при първоначалната регистрация след внос .
    Е като влязохме в ЕС се очакваше тази такса са се увеличи, за да се компенсира липсата на ДДС. Е да, ама не се качи.
    И от сряда тоя месец, има залепени едни мааазни табели на всяко гише, информирайки ни, че всеки нововнесен автомобил, дължи съответната такса, за коли над 10 г е 200 лв. по-новичките са 160-170 лв.

5. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Поредната глупост и некомпетентност на управляващите.
    Всички коли на запад, още при купуването им като нови(Германия)плащат еко такса за рециклиране.
    Нашите идиоти, вместо да искат тези пари, (защото тези коли влизат в БГ и тук ще се рециклират)
    се ослушват като мишоци. Но това е вече както писах е некомпетентност.
    Този въпрос отдавна можеха да го повдигнат пред ЕС, ама на никой мишок не му идва на ум за това.
    Щом има свободно движение на стоки и капитали, значи и колите се движат с еко таксите.
    Сега един път се плаща в държавата в която е регистрирана за първи път, и втори път у нас.
    Абе не мога да пиша повече, че трябва да псувам.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

http://www.econ.bg/law86419/enactmen...cle142825.html
    ето, ако на някой му се чете:
    Наредба за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци
    Кола/Година 2008 2009 2010 2011
    Нови* 110лв. 121лв. 133лв. 146лв.
    До 5 години 150лв. 165лв. 182лв. 200лв.
    От 6 до 10 години 190лв. 209лв. 230лв. 253лв.
    Над 10 години 200лв. 220лв. 242лв. 267лв.

* Нови МПС, които не са изминали повече от 6000 км и се пускат на пазара за първи път или се придобиват за лична употреба в резултат на въвеждането им на територията на Република България от друга държава - членка на ЕО, или внасяне на МПС от държава извън ЕО.

Та пригответе си вместо досегашните 50-60 лв, едни 260-300 лв като ходите в КАТ

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Ауу, имам късмет, регистрирах си новата кола преди 2 седмици в кат.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Всички коли на запад, още при купуването им като нови(Германия)плащат еко такса за рециклиране.
    Тука тая такса трябва да се плаща на мангалите дето возят возилата за рециклиране на каруца до Надин.
    Всичката ни работа е като "кучето на нивата"

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ако зависи от мен, ще забраня изцяло вноса на коли и превозни средства над 10г., а след 5г данъка на превозното средство трябва да расте прогресивно, като на 10-тата година достигне поне три пъти от първоначалния.

Що се отнася за таксата за рециклиране - не виждам с какво такса платена примерно в Германия ще помогне за рециклирането на дадена кола в България.

11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Няма да помогне, но поне ще вземат някакви пари.
    А след като вземат тия пари, няма да имат основание да събират други.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Ауу, имам късмет, регистрирах си новата кола преди 2 седмици в кат.
    Не се знае още дали тези със коли от преди имаме късмет, защото на същата дата е гласувано и изменение на "Наредба № 32 от 5 август 1999 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства"
    http://www.econ.bg/law86419/enactmen...cle120874.html
    където т.9 гласи:
    9. (нова, ДВ, бр. 53 от 2008 г.) за МПС от категориите L2, L4, L5, L5e, М1 и N1 по смисъла на чл. 149, т. 1, букви "в", "ж", "и" и "к", т. 2, буква "а" и т. 3, буква "а" от Закона за движението по пътищата се представя декларация по приложение № 8 към чл. 2, ал. 5 и копие от посочените документи по чл. 3, ал. 1 от Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци.
    Демек - намирисва ми, че и ние ще трябва да я платим тази такса, за да можем да минем на преглед.
    Та да почакаме някой дето е вкарал кола миналата година, да иде на преглед тези дни, да се разбере дали ще го .... или ще ни ... )

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Каквото стане. Да се ядосваме полза няма.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Аз съм такъв , но съм на преглед чак октомври

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

В четвъртък ходих на преглед взеха ми 30лв .

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Поредната мярка, която има единствено за цел да събере пари в хазната ( пр. 100 милиона годишно ) защото надали тези 250лв ще ограничат закупуването на по-стари возила. Аз не мога да разбера, защо управляващите продължават да смятат, че хората УМИРАТ да притежават и карат 10-15 годишни возила. Едва ли на който и да е било не му се кара нова кола, но не го прави защото не може да си го позволи. Толкова.
    Аз лично смятам, че Европа трябва да ни плаща, да ни плаща за това, че взимаме тяхния боклук и продължаваме да го експлоатираме още 5-10 години. Дефакто ние удължаваме краткия живот на европейското возило - схемата "производство-употреба-рециклиране", като го правим "производство-употреба-употреба-употреба-употреба-автоморги-разфасоване на части за другите возила т.е. 2/3 от колата отново се връща на пътя като калници, гуми, врати, прозорци, предници и задници, двигатели". И за рециклиране отива едва 1/3 от колата. ТОЕСТ:
    НИЕ СМЕ ПО-ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ И ИМАМЕ ПО-СИЛНА ЕКО-КУЛТУРА ОТ ВСЯКО ДРУГО РАЗВИТО КОНУСМАТОРСКО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА, ПОЛЗВА МАЛКО И ХВЪРЛЯ НА БУНИЩЕТО... ИСКАМ ДА НИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА....

18. Member
    Тук е от
    May 2002

Напълно съм съгласен с Tommorow .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. [Почна се] Рецепти до дупка
    От etg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 05-04-09, 22:00
  2. Невероятно! Върнаха се!
    От Perk0 във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 25-07-07, 01:02
  3. [ПОЧНА СЕ] Бензините скочиха
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 04-01-07, 15:37
  4. От къде да почна
    От mitkom във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-02, 14:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе