ОВЪРДРАФТ КРЕДИТ - избор на банка и мнения?!
Проучвам, вече имам един кредит, който малко остава да погася. Банката е Интернешънал Ассет, но не съм доволен само от едно, че сумата е много малка 3 заплати, а ми се ще нещо до 5к.
Посъветвайте ме, кой къде е теглил, банка, какво мисли и варианти в смисъл, че да е възможно най-малко бюрократично, но с по-висока сума
Re: ОВЪРДРАФТ КРЕДИТ - избор на Банка и Мнения?!
Нещо не разбирам, овърдрафта е своеобразна сума отпускана в готовност, която обаче се третира на условията и лихвите на кредитна карта....в края на месеца минималната вноска е обикновенно между 5-10% от използваната сума. Ако смяташ да дръпнеш 5к и да ги похарчиш за нещо много по изгодно е да договориш потребителски с фиксирана вноска и срок който те устройва, а овърдрафта да ползваш за зор заман.
Re: ОВЪРДРАФТ КРЕДИТ - избор на Банка и Мнения?!
Цитат:
Първоначално публикувано от taipan
Проучвам, вече имам един кредит, който малко остава да погася. Банката е Интернешънал Ассет, но не съм доволен само от едно, че сумата е много малка 3 заплати, а ми се ще нещо до 5к.
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA...ient=firefox-a
Цитат:
Посъветвайте ме, кой къде е теглил, банка, какво мисли и варианти в смисъл, че да е възможно най-малко бюрократично, но с по-висока сума
"най-малко бюрократично, но с по-висока сума" = на доста по-висока лихва
Но при 5-10 хилки не е страшно и по-голяма лихва, все пак ако може (а то може) да се договори по-ниска е доста по-добре.
Re: ОВЪРДРАФТ КРЕДИТ - избор на банка и мнения?!
здравейте и от мен ,
вижте http://www.allfinancebg.com има интересни мнения за банките и една класация както и за всякакви нови продукти от банките .
дано да съм бил полезен
Кредит овърдрафт се дава единствено и само при ипотека и не става дума за 5 хиляди лв, защото не ти е изгодно да ипотекираш нещо за толкова малко пари. Аз имам такъв кредит и той е оборотен, когато бизнеса ти има сезонност на зареждане. За тази сума си изтегли потребителски кредит.
Овърдрафта е кредит който е с лихвени вноски спрямо количеството парички които си използвал (дължимата лихвата се изчислява ежедневно)...не е нужно да се ипотекира нищо, може да се отпуска спрямо заплата или някъв друг доход. Овърдрафта излиза по-евтино в повечето случай, освен ако не си на мега минус нон-стоп.
едит: обаче ако малко ти остава от кредит да покриеш добре си сметни разходите, по принцип в края на кредитния период плащаш само главница, лихвата се плаща в началото, така че виж дали не ти е по евтино да изчакаш с нов кредт/овърдрафт, особенно с тези нови цени ;)
Да явно има разлика за фирми и за физически лица. За фирми (може би защото размера на овърдрафта по сметката е голям) се иска задължително обезпечение ипотека. Но явно за физически лица за малки суми с позволява и друг вид обезпечение.
Овърдрафт е израз, който се използва в кредитната терминология и представлява сумата, с която банката те кредитира при нулева наличност в сметката ти. Няма нищо общо с ипотеки, лихвени вноски спрямо "количеството парички" и т . н. В общия случай.
Това, което smurf е описал се нарича кредитна линия. Разполагаш със 100 000 лева, но плащаш лихва само на тези, които си теглил за определения период до уговорения падеж. Най често един счетоводен месец.
И поне един път за един счетоводен ден трябва да изтеглиш цялата сума, респективно да и платиш лихвата.
Като бонус, над кредитната линия може да се договори и овърдрафт. Разбира се с различни лихвени условия.
Ето една дефениция от която горе долу се разбира за какво иде дума:
http://www.dskbank.bg/Page/default.a...mer/overdraft/
Когато аз исках овърдрафт от 25 000лв на служебната ми сметка, обиколих всички банки и абсолютно всички без изключение ми искаха ипотека. Сега разполагам с този кредит и точно както го описвате плащам лихва на парите които съм използвала, но се плаща и минимален процент ангажимент на парите които не съм ползвала. Не знам, може вече нещата да са се променили, но пробвайте някъде да вземете по-голяма сума пари в какъвто и да е вид кредит без обезпечение - просто няма да ви дадат. Иска се задължително обезпечение.
Не че съм особено запознат, но за пръв път чувам понятието "овърдрафт" в комбинация с фирмен кредит...
Така че, предполагам си искала съвсем друг тип заем, не знам защо държиш на думичката овърдрафт..., но така внасяш объркване в темата :).
Хмм, имало. Предвид определението на овърдрафт, давано от самите банки ми е странно защо и тези фирмени кредити са наречени така...