[CENSORSHIP]
[color=red]mod. edit FearMe
Не виждам нищо нередно. Ти какво искаш не разбирам??? Един номер след като е бил ползван някога да се изхвърли завинаги на боклука ли...
Клиенте, по принцип, когато плюеш някого е хубаво да си напишеш името.
Не виждам какво и е абсурдното на позицията на "Глобул" след като съществува подобна точка в договора.
Оставяме настрана коректния въпрос на Крис.
Абсурдно е да определяш като "абсурдно" нещо, което си подписал. Съзнателно и доброволно.
Държа да подчертая, че нямам нищо общо с Глобул, с Мобилтел, Вивател, освен, че съм клиент на два от посочените оператори.
kris, malone, нека не забравяме 2 други неща:
1. никой не може да издейства промяна на условията по договора, така че по характера си те са монополни, след като не могат да бъдат повлияни от наличието на други субекти на пазара. съветът "като не те устройва - не подписвай" е неприложим
2. както има при някои постове в доста фирми, така и за доста други неща следва да съществува период, през който даденото НЕЩО да има време да "изстине". нелоялно, а ако си подписал договор със съответната клауза, е и незаконно да започнеш работа в конкуретна фирма на същия пост, така и при телефонните номера следва да има няколко месеца лаг, по време на които промени да бъдат "усвоени" от хората и да не се звъни безразборно на произволни старо-нови номера
P.S. по отношение на истинското име не мога да се съглася. ако KLIENT подава надлежна жалба в съответната институция - да, но форумът не е такава и ако иска, може да се кръсти на_баба_ти_хвърчилото. това не омаловажава повдигнатия проблем
Няма лошо. Проблемът не е в Глобул или който и да е оператор, а в това как хората третират всеки номер и сим карта - като тоалетна хартия. Взимам, правя контакти с цел измама или съмнителни дела и в момента в който искам да се покрия - хайде на боклука. Няма "лаг" за това. И след година пак ще те потърсят с цел запознанство с ...майка ти например. Опа, ама то човека който вдигал бил друг. Глобул е виновен....точка.
п.с. време е да се спре това безконтролно раздаване на номера и сим карти. Всяка сим карта срещу лична карта и само един възможен номер за всеки оператор за конкретно егн.
Навремето като имаше същия проблем с абонати на БТК - някой да каза и да направи нешо по-различно.
Чешем си езиците за нещо което няма да се промени.
Аз лично ако забележа такова звънене и да се търси другия човек - бих пуснал молба да го направят импулсен
абе ти ме разби бе - аз като имам 4 номера от един оператор - за всяко гадже по оттделен телефон да ми звъни - и ся кво да остана само с едно гадже ли ? ...Първоначално публикувано от Tommorow
по опасни са проблемите със оператор като Глобул - чувам че надписвали сметки - мой приятели постоянно протестират фактури - и няма оправия
Ето и първата полза - ще ти се наложи да станеш моногамен Ще спестиш средства, ще спреш да лъжеш ....абе с две думи ще станеш по-добър човек
И ще спре от Нова година: http://dnes.dir.bg/2008/12/04/news3691488.htmlПървоначално публикувано от Tommorow
Колкото до номерата - едва ли има телекомуникационен оператор, който да раздава само "девствени" номера. За номерационните планове се плащат не малки суми и това е ограничен ресурс. Друг е въпроса какъв санитарен период на вече ползваните номера трябва да се прилага. Според мен той трябва да е от порядъка на една година.Експерти, които работят в бранша на мобилните услуги, смятат, че след като това бъде прието, в срок от 1 месец всеки ползващ "Прима", B-connect и другите предплатени карти ще трябва да отиде при оператора и да се регистрира с номера и личната си карта. Ако не направи това, номерът му ще бъде прекъснат.
Колкото до господин @Klient....
Мога с голяма сигурност да допусна, че това му е първия и последния пост в този форум. И че този текст го има поне още в 5 други форуми. Идеята да се прави от мухата слон, като се тиражира в Интернет не е от вчера.
Като потребител ми се иска да съм наясно какво купувам. Като ми дадът номер "с история" е желателно да го знам предварително, не че нещо можеш да направиш срещу общите условия на кой да е от операторите...
Чудесна възможност за спекула - купувайте необвързани предплатени карти този месец, после ще ги продаваме на 5-на цена.Първоначално публикувано от Lupus
Първоначално публикувано от КрИсАко на някого му стиска да регистрира картите на свое име и после да продава.....Експерти, които работят в бранша на мобилните услуги, смятат, че след като това бъде прието, в срок от 1 месец всеки ползващ "Прима", B-connect и другите предплатени карти ще трябва да отиде при оператора и да се регистрира с номера и личната си карта. Ако не направи това, номерът му ще бъде прекъснат.
Аз имам въпрос - какво става с настоящите собственици на такива предплатени карти - спират ги докато се регистрират ли ?
Уффф, ама що сте ми толкова еднакви бе пилета....
И двамата със странни прякори, и двамата новорегистрирани, и дватата с главна буква на прякора, което не е особено характерно, и двамата с километрични, еднакви по стил постове, и двамата с мейли в абв
Ще се караме и гоним май?