Момичета и момчета, имам един проблем и ще съм мнооого благодарен ако някой може да помогне
Става въпрос за един филм, на който не мога да си спомня заглавието, нито поне кой участваше (за да му прегледам филмографията и да се сетя, евентуално)...
Филма беше за едни затворници, но "затвора" не беше обикновен - нямаше стени, огради, пазачи и т.н. И затворниците въпреки това не бягаха Ще кажете - съвестни граждани, готови да си изтърпят наказанието ? Нееее ! Номерът беше че всички носеха на вратовете си едни нашийници с взрив. Нашийниците - комплектовани по две - приемник и предавател. И ако приемника не получи сигнал от предавателя - излезе извън обхват - и двамата се взривяват. Никой не знаеше кой му е "другарчето" - в противен случай биха избягали двамата ...
И все пак, един мъж и една жена (доколкото си спомням) бяха успели да разберат че са `комплект` и избягаха двамата. По пътя на бягството - множество перипетии - жената се качи в един автобус, мъжът не успя и се наложи да бяга след него... После - в една висока сграда - единият - с асансьора, другият - по стълбите като ракета ...
Ще съм суууупер благодарен ако някой се сети нещо за този филм - актьори, заглавие - много искам да го гледам отново, а дори не знам какво да търся