Знаете ли защо имам черни линии горе и долу на 1920x1080 нетрябва ли картината да е на цял екран.С всички плеари е така а на един приятел същото клипче няма черни линии може ли да е от монитора моя е 17 инча нормален а неговия е 19 widescreen
Знаете ли защо имам черни линии горе и долу на 1920x1080 нетрябва ли картината да е на цял екран.С всички плеари е така а на един приятел същото клипче няма черни линии може ли да е от монитора моя е 17 инча нормален а неговия е 19 widescreen
а филма ти 1920х1080 ли е ? Аз за цял екран ползвам KMPlayer има много приятна опция ALT+Enter и разпъва образа на цял екран.
да такава резолюция е ще го сложа тоя КМ плеър да пробвам че и на тв ми излизат така с линии
Ами същото ще е, като пропорциите на екрана ти са 4:3, ако е CRT, или 5:4, ако е LCD... филмът е в доста по-продълговат правоъгълник, естествено е плеърите да се опитват да го поберат на екрана по ширина 19-ката на твоя приятел е вероятно 16:10, там картината по-пасва (макар че подозирам, че и там има тесни ивици, които не си видял).
Ако толкова искаш да изпълниш екрана по вертикал, винаги можеш да zoom-неш филма на ръка - плюса при kmplayer, не ми се търси сега има ли и как се казва готовата опция да пасне, така и не се разбрах с тия pan-ове и scan-ове, може би защото са нарекли една проста работа по смахнат начин.
Лично за мен загадка остава какво търси 17-ка мониторче вързано към машина, достатъчно чевръста да плейва Full HD?! Аз их го ползвал само като 2-ри монитор
Проблема е че искам да ги гледам без линии на телевизора а компа не ме бърка Вързал съм го с кабел DVI-HDMI и пускам на Dualview (extended) и му давам втория монитор (телевизора)на 1920x1080 и не иска а нали би трябвало поне там да го гледам без линии
Филма ти сигурен ли си, че е 1920х1080? Обикновено са доста по-широки, демек при 1920 пиксела широчина, височината е далеч по-малко от 1080!
100% съм сигурен то си пише а и като сам на свойства и там пише.Явно е от монитора понеже е на 1024x768 а със BS Player-a като дам на видео/съотношение/anamorphic и линиите почти изчзват.
здравей, мисля че тези черни линии е нормално да се появяват /аз съм с 32" LCD/
а ето и нещо интересно:
"През юни 2009 ще започне масовата продажба на атрактивния телевизор Philips 21:9 Cinema TV.
56-инчовият HD телевизор от Philips може да се похвали със съотношение на страните 21:9, благодарение на което няма да има черни ивици отгоре и отдолу. Резолюцията се равнява на 2560 x 1080 пиксела, телевизорът поддържа технологията Perfect Pixel HD Engine, която предлага високо качество на изображението. Оборудван е с пет HDMI порта, DLNA, Wi-Fi и Ethernet.
Устройството ще се разпространява на цена €4000 ($5045), като по никакъв начин не може да бъде описано като достъпно, поне за сегашните трудни времена."
http://www.kaldata.com/img/image-EE9F_49A5508E.jpg
виж в менюто на телевизора формат на картината- unskaled
като го пуснеш трябва да ги няма тези черни линии
Благодаря ви много оправи се С BS Playera na Dualview и формат на екрана "широк" става супер без линии.Качеството е като по техномаркетите немога да му се нагледам Само че забелязах нещо обезпокоително , когато картината е динамична с бързо движение на обекти се забелязва на места за момент едни линии , картината зе разваля за момент.При по бавно движение няма проблеми.Картата ми е доста слабичка за HD GeForce 7600 GT 246mb DDR3 PCI E .Предполагам или тя изнемогва или кабела дава смущения.Той е никаква марка без ферит от тея в прозрачните найлони с червен картон отгоре за 25 лева Някакви идеи как да разбера ?