за качествените и евтини инструменти
общо взето ми трябва хубаво зеге (което да не се счупва след 3тия сантиметър) и свестен винтоверт/акумолаторна бормашина, със същите изисквания. общо взето съм се насочил към black & decker, но като гледах цените, почти няма как да мина под 200 лв за двете. няма да ги ползвам ползвам повече от 2 пъти в годината, но искам инструменти, на които да мога да разчитам. какво ви е мнението за евтините продукти на Skil - имат зеге за 60 лв, не знам дали не е някакъв боклук. а по-евтините модели на Sparky?
споделете и други предложения, дават ми се 150-170 лв най-много за двете заедно.
Re:за качествените и евтини инструменти
Като човек който продава машини ти казвам че качествено и евтино няма. Няма да получиш повече от колкото си платил. За тоя black & decker забрави, качеството на тази фирма от едно време го няма и бълват боклуци. От другите две бих избрал Sparky. Например зеге на Sparky TH 60 за около 80 лв и някаква евтина отверка Skil, например нещо от тази ценова листа:
http://aero-yambol.com/catalogs/skil2008.pdf
И Skil и Sparky имат добре развита сервизна мрежа. Ако ти се дават повече пари мога да ти кажа ама за толкова пари толкова.
аз имам винтоверт Skil 9.6V и зеге FeroTools
според очакванията за първото и въпреки очакванията за второто, и двете работят безупречно, като на няколко пъти е имало офанзиви по няколко дена работа нонстоп с двете. батерията на Skil-a издържа цял ден работа нонстоп завинтване на винтове в дюбели, плюс може би 5-10% и директно в бетон
със зегето съм рязал от обикновен талашит, извинете - ПДЧ ( :)) ), до кухненски барплот. забележката ми е една - изкривена глава, която бие надясно, но така си беше купено. не загрява, има смяна на скоростите, а изхабяването на ножчетата все пак е функиця на качеството на ножчетата, а не на зегето
това мога да кажа аз за непрофесионалните винтоверти и зегета
имам и индиректен поглед върху продукти на Бош, но в случая говорим за професионални модели, така че няма какво да се коментират
аз имам едно зеге марка Agoyama или нещо подобно, мога да кажа, че върши работа все пак е 15лв. Като си рязах плота за котлоните позагря малко но се справи. За 2-3 пъти в годината става. Винтоверта който използвам е служебен БОШ - 9.6В синята серия (професионална) си е перфектен за работа, с двете батерии направо е приказка.
бих се насочил към sparky от регионален патриотизъм (все пак ги правят в русе). а откъм бош - зелената серия някакси не ми вдъхва доверие. може да е "марка", но самата изработка и тройно по-ниската цена от професионалните им машини ме разколебава.
Аз имам два винтоверта. Единият е black&decker, а другия GLOBUS(китайски на промоция при отварянето на първия Практикер в БГ). Ами горе-долу са наравно, само дето на глобуса вече батерията не държи, но пък е 900 оборота 18 волта. За домашна работа няма смисъл да се купува професионален винтоверт/бормашина. Скъпите професионални винтоверти,освен друго,имат много голям момент, но зависи за какво ще се ползват.
Вчера гледах всякакви модели от интерес към тази тема
Естетвено продавача ми препоръча изцяло цинята серия на Бош- за някви си 255лв
имаше един Skill Комплект за 150 лв ( винтоверт +2 батерии, фенерче - с корпуса на винтоверта , помпа за лодка - пак със същия корпус - за да ползваш батериите )
Обиквоненния Skill с 1 батерия е на цена от 69 лв.
проблема е че втората батерия струва поне още толкова.
Гадното на тези винтоверти е освен Никел кадмиевите батерии и калпавите зарядни с биметална пластина , която като загрее се изключва, но като се охлади се включва и батерията си заминава.
Не се скапват толкова лесно. Ниеклкадмиевите батерии са много издръжливи, а и са евтини. След няколко години си купуваш нова. Разбира се не ги оставят да се зареждат по 24 часа.
взех си зегенце онзи ден - black&decker - 60 лв в МЕТРО, съвсем случайно минах оттам и ги загледах, с подарък електрическа отвертка. не изглежда зле, но е най-евтиния възможен модел - с един нож в комплекта и се върти само на 45 градуса... не съм го ползвал още, но ми изглежда добре сглобено. препоръчаха ми инструментите на kress, тия дни ще видя какво представляват и какви пари им искат на винтовертите
в службата от година а може и повече, ползваме двускоростен винтоверт kress.страхотна машина, комплекта съдържа две литиевойонни батерии 14,4 волта, автоматична зарядна станция ,ъглова глава за патронник,патронника се откопчава много лесно и под него може да се постави отверка.така дупчиш и завиваш без да губиш време.единствената спирачка да си купя такава за вкъщи е високата цена 600+ лева.
М,да kress въобще не са евтини,но пък са наистина качествени.За евтини инструменти има една холандска марка FERM.Ползвам тяхна бормашина,винтоверт и флекс.Доволен съм,гаранцията им е 3 год. http://www.sasuntsydavid.com/index.p...oducts&pr=ferm
Хубавото май е че повечето инструменти деиствително са сглобявани в Холандия,поне тези с 3год.гаранция.
Не виждам смисъл да дадеш пари за скъпи профи инструменти ако не си изкарваш хляба с тях.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Не виждам смисъл да дадеш пари за скъпи профи инструменти ако не си изкарваш хляба с тях.
Има, има. Голяма част от китайските боклуци се изхвърлят след 2-та употреба.
От ефтините марки са читави спарки и скил, зеленият бош също не са лоши ама... Всичките са горедолу на една цена. Агояма (казвам го на фона на опита си с 2 бормашини и едно зеге) се изхвърлят след около 2 часа работа. Да не говоря че един такъв ъглошлайф се опита да се саморазглоби в ръцете ми, докато режех един винкел.
Ти ако работиш 2 часа без прекъсване е нормално да се скапе. Затова са измислени професионалните инструменти. С тях можеш да си работи без почивка целия работен ден. Непрофесионалните инструменти са за моментна работа. Ако ги натовариш се пореждат. Разбира се някои издържат повече от други.
aз имам Bosch Uneo oт близо година
http://bg.bosch-do-it.com/boptocs2-b...bject_id=14254
http://bg.bosch-do-it.com/boptocs2-b...ccat_id=117922
натоварвал съм го доста около 15 пъти и се държи -загрява но слабо
доволен съм от него -идеален е за домашна работа
Моите инструменти са из цялата възможна гама - от класни-професионални, до пълни ментета от 15-20 лв. Смятам, че скъп инструмент ти е необходим, само ако си вадиш хляба с него. За 10 дупки в годината, няма смисъл да си купуваш Хилти. Разбира се, при работа с евтини играчки, трябва да си имате едно наум и да не ги пресилвате, и те ще ви служат вярно и предано.