Стикери СОД(T), видеонаблюдение
Дядото ми почина преди няколко години и ромите (циганите) вече за трети път правят набези. След като свърши медта и стоманата сега са отмъкнали и зимнината. Нашите цяло лято и есен се трудят и сега ги нахранихме. Като начало съм решил да монтирам стойки за камери и стикери на охранителни фирми. За реална охрана и дума не може да става, защото сме отдалечена махала извън селото в планинска месност. Молбата ми е ако някой има записани на файл готови стикери за охрана и видеонаблюдение да ми ги изпрати. Ако пак се извършат набези и след т.нар. предупреждение, то тогава ще взема ефективни мерки, защото извършителите са почти известни.
Re:Стикери СОД(T), видеонаблюдение
защо си мислиш че мургавите не знаят по-добре че нищо не можеш да им направиш ?
дори и с камери - ще си сложат шапки и толкова.
Сам го каза - отдалечен район , докато дойде някой - ще мине време.
Аз бих си сложил една елементарна аларма, но освен сирената дето ще ги "стряска" :) , към програмируемите изходи (PGM) бих вързал ( с подходящо реле) един (или няколко) магнетрон/а от микровълнова :016: - тихо....просто и ефикасно...... :-memnon
Истината е че почти нищо не може да се направи. Пробвай със стикери, може и с така наречените бутафорни камери (празни тела на камери за по 5-10-20лв), но щом познават добре района, вероятно лесно ще разгадаят конспирацията.... А щом ги знаеш кои са... и ако имаш как - действай.
Ще разчитаме на неграмотността на малцинствата. Все пак да послужи за нещо, освен за социални помощи. Идеята с магнетроните не е лоша, но ще трябва да се ходи през определено време да се отстраняват нарушителите. Иначе и това :2guns: помага. Все пак няма ли някой подходящ и неизвестен за нашия край стикер на охранителна фирма и видеонаблюдатетелна камера?
каква е работата с магнетрона,може ли повече информация
Най-лесно е да звъннеш да ти инсталират една или две камери за видеонаблюдение. Тъй като вече има много инсталирани системи за видеонаблюдение, МВР реагира сравнително бързо, а и цените на камери падат постоянно. Обади се за видеонаблюдение на NRJsoft ( http://www.nrjsoft.com ) защото те дават безплатна консултация и могат подробно да ти направят цена или на изплащане.. и разбира се лепенки. Аз си сложих техни камери за видеонаблюдение на видимо място, няколко лепенки и нямам проблеми :)
Цитат:
Първоначално публикувано от martinvp
Най-лесно е да звъннеш да ти инсталират една или две камери за видеонаблюдение. Тъй като вече има много инсталирани системи за видеонаблюдение, МВР реагира сравнително бързо, а и цените на камери падат постоянно. Обади се за видеонаблюдение на NRJsoft (
http://www.nrjsoft.com ) защото те дават безплатна консултация и могат подробно да ти направят цена или на изплащане.. и разбира се лепенки. Аз си сложих техни камери за видеонаблюдение на видимо място, няколко лепенки и нямам проблеми :)
И как ще му помогне видеонаблюдението? Как да реагира ако му кажат, че мангалите в момента му разкостват вилата и му прибират бурканите, когато Цитат:
"За реална охрана и дума не може да става, защото сме отдалечена махала извън селото в планинска месност"???
И как си представяш предаването на информацията през Интернет от там?
С възможностите на видеонаблюдението определено се злоупотребява с цел реклама!
Няма друго спасение освен по военному. Гранати към проволка или месина и противопехотни мини. Или по металните дръжки на вратите 220 В./ но като на 1 му се изправи косата ще резнат кабела./