toplomeri ot4itat pri sprjalo parno
Zdravejte !
Novinata kojto imam e neobhodimo da se znae ot vseki grajdanin na nashata durjava !
Nie sme abonati na f. Brunata!
Sled postavjane na toplomerite poradi red pri4ini ne ni e pusnato parnoto v celia blok!
Suvsem slu4ajno ustanovihme 4e 50%- 12 apartamenta ot abonatite imat ot4itane pri ledeni radiatori - njakoi ot tiah sa s ot4itane priblizitelno za edin mesec parno!
Napraven e reportaj ot BTV s u4astieto na predstaviteli na Brunata(povredata e vuv vashia televizor kazvat te), kojto she bude izlu4en v subota po novinite !
Mislite li 4e vashite toplomeri ot4itat realno potrebenata energia ?
I zashto toplomerite se postaviha v poslednia moment ?
Gledajte reportaja - mislja 4e sumneniata vi po otnoshenie na toplomerite she se zatvurdjat!
нашата мисля че беше Термокомплект - доста добре си отчитат - като нямаме парно - не отчитат, като имаме, но сме изключили радиаторите пак не отчитат ;) изобщо доста са акуратни - през лятото не са мръднали... може би е кофти партидата или пък фирмата доставчик
Топломерите не са поставени в последния момент - моите са поставени преди 2 години...
Истината е, че 80% от населението изчака последния момент за да си ги постави, така че по този въпрос - всеки сам си е виновен.
По повод отчитането - какви са ви топломерите - електронни или изпарителни? Досега не съм чувал електронен топломер да отчита невярно, аз също съм с такива и отчитат коректно. За изпарителни съм чувал, че може да има проблем.
Ще гледаме, пък осле ще му мислим. Между другото топломера запо4ваше да отчита при някаква определена температура (примерно над 35 градуса) и да речем ако е нещо кофти настроен сигурно би могъл да цъка и на по-студено...кой знае
Problema moje da e v slednoto... Dokolkoto sum zapoznat vseki toplomer otchita na bazata na temperaturna razlika mejdu radiatora i vuzduha v staiata. Posle tazi stojnost uchastva v niakakva si formula po koiato v kraina smetka se izchisliava izrazhodvanata promenliva. S drugi dumi ako t na vuzduha i t na radiatora sa ravni ne bi sledvalo da otchita. Eto zasto niakoi spestiavat pari kato slagat ventilator da duha srestu toplomera. Zastoto miastoto pokrai toplomera izstiva i temperaturnata razlika namaliava.
Taka de na vuprosa... Ami pomisli ako v staiata e primerno 25 gradusa (stoto si pusnal pechka primerno) a radiatora e 20 gradusa... imash temperaturna razlika 5 gradusa... Ako vsichko e kakto triabva ne bi triabvalo da otchita ili moje bi tezi 5 gradusa ste sa s znak minus hih... i teca sigurno ste triabva da ti plasta che toplish radiatorite :)) (tova v kruga na shegata de) Ta za tazi temperaturna razlika... moje bi tupia toplomer otchita prosto razlika... stoto v durjavata kudeto sa proizvedeni edva li sa mislili za situacia che imash parno a se otopliavash s pechka... mnoo tupo nali....
Ehh... dobre mi beshe v chujbina.. ama i tuk mi e goteno.. kvo ti puka.. taia vecher edno tupo chenge na nai-pravia put na vhoda na Ruse mi napisa fish... stoto sum karal sus 74km.. a v grada svetofarite nerabotiat.. vsichko tuk e absurdno... ama vse pak si e nashe :))
Ei.. az mai malko se otplesnah.. :)) are chao