Има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели.
Замисляли ли сте се колко рядко има такъв месец? Веднъж на около 800 години.
Да бе... пълни глупости...
Има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели.
Замисляли ли сте се колко рядко има такъв месец? Веднъж на около 800 години.
Да бе... пълни глупости...
това ми го прати снощи една приятелка, с продължение, което обяснява, че трябва да го изпратя, поне на 8 човека, за да ми се сбъдне дадено желание.
Уф и аз кат не обичам да ми се сбъдват желанията не го пратих на никoй.
Октомври месец 1993 също и имал по 5 петъка, съботи и недели: http://calendaryear.net/1993
На този адрес лесно може да се види списък с подобните на 2010 години: http://www.hermetic.ch/cal_sw/idcal/idcal.php
Някой ни взе за канарчета като пусна тази новина в нет-а...
Чисто теоритически: Всеки месец от 31 дни има по 5 /пет/, тройки от последователни дни. Следователно шанса даден месец да има по 5 петъка, съботи и недели е 1 на 7 месеца или около 14,3 %. Казано с думи прости, във всяка календарна година е нормално да има по един такъв месец. А това с 800-тенте години...., ще го подминеме с усмивка. Май нещо много си се преуморил от работа, време е да се събереме да пийнеме.
Добри идеи даваш Петре! Отдавна не сме го правили, а и Коледа наближава!Първоначално публикувано от 666
Стягайте организацията, че съвсем се олабихме...
По-скоро месеца е "уникален" с датата 10.10.10 - веднъж на 100 години се среща
Скоро такава дата няма да ми се налага да пиша.
Подкрепям идеятаПървоначално публикувано от Lupus
![]()
Дамм... Определено съм изперкал.
А и определено организацията е зле последните години. Трябва наистина да се съберем да пийнем декември.
Аз съм ще съм София гарнизонка ( петък до неделя с преспиване )
В Неделя мога да звънна на някой, ако могат да си "вдигнат" старите кокали , да си дотътрят д... да пийнем по нещо.
Другата подобна дата ще дойде догодина на 11.11. Така че живот и здраве след малко повече от година и пак ще имаме много еднакви цифри. Дори и по-уникални от таз годишнитеПървоначално публикувано от SAGE
![]()
"А и определено организацията е зле последните години."
Е ми стягай се значи. Аз предлагам да преиминуваш темата или нова, бодваш я с гвоздейо и като начало да се преброиме желаещите. Който иска да присъства, пише. Предполагам, че удобната дата ще е някой петък или събота до края на годината. Хората които не са от София и искат да присъствуват, могат да драснат също. Нищо не пречи да се съобразиме с тях. Междувременно, който има идеи за мястото, да побликува, за да започне и обсъждането им /добре е ако може и да проучи и какви бонуси можеме да се договориме/. От там вече действаме.
ПП Можеме и да направиме една репитиция преди събитието или една репетиция и генерална репетиция или...
И Януари 2010 имаше 5 петъка, 5 съботи и 5 неделиНо това е защото Нова година 2010 се падна на петък 13-ти
![]()