Резултати от 1 до 10 от общо 10

моля помогнете!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

моля помогнете!!!

Здравейте, моля за съвет.Не разбирам нищо от климатици но от 14 ти декември няма спокойствие във нашия дом.Съседа ни си монтира климатик точно над главите ни.Няма проблем да си мантира в 21 ви век сме,но настана голям ад.От него излиза такъв звук не се трае цялата стена бучи и вибрира.Няма спане,няма почивка,особено след 22 часа когато шумовия фон намалява.Опитахме да говорим с него няма ефект,ходихме във фирмата която го монтира абсолютно не ни обърнаха внимание дори като звъннах по телефона просто да попитам нормално ли е това една зле възпитана дама ми затвори телефона.Аз просто искам спокойствие.Така както ние не пречим на никого когато се топлим така и те да не ни пречат.Моля ви някой който е имал подобен проблем да ми каже какво да правим!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:моля помогнете!!!

Вероятно е някой "дървен" климатик и с лош монтаж. Ако му сложат тампони сигурно ще се подобри положението.

4. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Отиди в Общината и подай жалба!

5. Тук е от
    Dec 2010

Ходих в общината, но ми казаха, че процедурата е много тромава и глобата е малка.Дали от тези тампони ще има ефект???

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

според мен не само гумени тампони на стойката ами и по-здрави шайби на винтовете към стената. А ако стената е крайно калпава - нищо не можеш да направиш.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Въздушна пушка ще оправи проблема. Следващия може да е по-качествен.

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Въздушна пушка ще оправи проблема. Следващия може да е по-качествен.
    Да и аз бих го отстрелял.

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Маги77 - да имаш дядо лозар или друг познат с такова занимание? Лозарите имат едни специални ножици с дълга дръжка за подрязване на лозето...без проблеми прерязва кабели или тънките тръби за фреона Това ми дойде първосигнално наум! На върха са като клюн и закачи ли клона/тръбата, няма измъкване....дори да не се пререже е достатъчно да стисне здраво тръбата - или ще я пробие и фреончето бай бай или ще стесни диаметъра и от там ще наруши циркулацията - тръбния датчик ще изреве и ще се наложи да спрат

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Според мен мястото на климатика не е стената на спалнята. То не само на съседите ще шуми, но и на този който си го е сложил. Да не говорим, че и монтажа е по-труден. Аз затова външното тяло на климатика на спалнята го сложиш на балкона на кухнята. Тука пък идва и другия проблем. Повечето балкони са остъклени или усвоени като стаи. Някои маркови климатици като фуджитсу също имат шумни външни тела. От друга страна един климатик колкото и да тих през ноща може да се чуе работата на външното тяло, ако е на стената на спалнята. Става въпрос не за вибрации, които се остраняват с подходящи тампони, а просто шума от работата на климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Моля помогнете за 3D-то
    От Sopata84 във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 10-01-14, 13:10
  2. Моля Помогнете
    От MopyH във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 24-09-09, 09:38
  3. моля помогнете!!!
    От neizvesten33 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 13
    Последно: 11-09-09, 13:43
  4. KFC-моля помогнете
    От rude_ във форум ИГРИ
    Отговори: 0
    Последно: 14-03-08, 19:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе