ХаХа тия от Данон обаче са го открили преди тях ........Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Преглед за печат
ХаХа тия от Данон обаче са го открили преди тях ........Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Мнооого ми мирише на поредната спекулация. Много неточно е подадена самата информация и без бегъл поглед върху състава на продукта. „Идеята бе не да се създаде нова млечнокисела закваска.. " " ... Новата лактобацилна закваска ще струва около 12 лева и ще стига за 1 тон мляко... :yikes " , пропуснали са да споменат, че проектът се осъществява в съдружие със химическият завод за производство на изкуствени торове :-memnon
Не виждам скоро как ще измислим нещо ново с тези деменцирали вкаменелости в БАН. Скоро ги даваха по ТВ-то да хленчат за нещо, беше жалка картинка.
Все не намирам време да изпробвам има ли нещо живо в тази Активиа натурал :detective:, с която постоянно зарибяват жените, че моята я плющи постоянно. Ще и разбия надеждите, като пробвам да заквася др. мляко и нищо не стане.
коя е фирмата има ли по-подробна статийка някъде?
10х
е, няма фирма, де - " Добавката е разработена на лабораторно ниво в института по микробиология в БАН ". Супер нова и успешна формула, пък що няма заинтересовани ?!
тая фирма коя е с кой хим завод е работено ?Цитат:
Първоначално публикувано от kalcheff1
Ох, как клъвна :) . Исках да кажа, че или произведението ще е неефективно или някакъв химикал.
Бъркат кисело мляко със суха закваска
http://www.monitor.bg/article?id=314078
Ех , не стана работата със закваската, дето консервирала млякото и сега - готова суха форма, проявен интерес на българите в чуждбина. :081: Ала бала, колкото моята ми пече "домашен " хляб, толкова ше ми прави и кисело мляко. И на това ше му отмине модата. Който успял да продаде домашните хлебопекарни - успял. :-memnon
Аз не виждам нищо революционно - има суха мая за хляб от години, за маята за сирене не съм сигурен дали вече има и суха такава.
Друго ми е по-интересно - от къде мандраджиите- аматьори ще намерят истинско прясно мляко ??? Без него всичко губи смисъл. Дядката, който продаваше домашно млекце в махлата изчезна и сега се чудя какво да правя. Оная "бяла вода " от магазина не ми се консумира, да не говорим да се опитам да "извлека" нещо от него в твърдо състояние.
По едно време бях докопал пр. мляко с тубите и си правех сирене- много лесно и бързо ставаше. Друго ме изкефи -вкусът и консистенцията на прясното сирене( май в бранша го наричат " пресносолно" ) . Особено ако се консумира термично преработено и в някакви ястия.
Производството на едно, единствено домашно нещо, предназначено за консумация, е непреходно - домашната ракия. :cool:
от вчера ми се иска да задам един въпрос, но не знам на кого, защото явно трябват сериозни познания в месопреработката...
купувам си аз пакет от около килограм и нещо свинско бонфиле (замразено). е да, вижда се да е с лед, но нищо фрапиращо
по време на размразяването (бавно) се отделя малко вода, но не е като да е плувнало, както бях качил преди време тук едни снимки на риба
преди да се размрази съвсем, за по-лесно рязане, режа аз въпросния голям къс на пържоли, дебели някъде между 2.5 и 3 см, като ще бъдат печени на преса, тип гофретник. докато се затопля въпросният уред, 3-сантиметровите пържоли започват да пускат повечко вода, което категорично не може да се обясни с изтичане на околоклетъчната влага
слагам аз вече доста по-тънките резени (видимо не повече от 2 см) за печене, като процедурата е да се запечатат светкавично от двете страни едновременно, а по средата да се изпекат с влагата.
за броените минути, нужни за въпросното изпичане, пържолите изтъняха до не повече от 0.5 см
напомням, започнахме с 3-сантиметрови резени, свели се до 0.5 см
първоначалната буца месо, голяма колкото 3 юмрука, след изпичане остана някъде колкото нормална порция за 1 човек
та, въпросът ми е, как, аджеба, са успели да натикат ВЪТРЕ в месото толкова вода, след като изрично нямаше дупки за шприцване като при пилешкото?!
И аз имам един въпрос към теб... :) При толкова добри месарници за прясно месо, защо аджеба си купуваш замръзени ментета?
смени магазина, намери нещо месно за местното :)
или на обратното :)
имам едно аверче бачка у софето у една голема фирма за месо - каза само сланината не може да се имитира . изкара ми един курс по избиране на салами - като резултата беше че сега салами не ям, носят ми от испания.
разправя ми че ако няма 50% надуване нямало смисъл да го правят.
разби ми и мечтите че цели парчета месо нямало как да се омесят с химия за да поемат повечко водичка. ми шприцвали се и те, и се киснели и докато не стане колкото трябва не се пускало.
а най добре - скочи на 30 40 км от софия с някой авер - влез в някое село купи си едно агънце да ти го колнат и одерат пред тебе и знаеш какво ядеш. напоследък всеки път като вляза в кауфланд оставям кинти колкото за половин агне и се изида всичко почти на мига. а така е по органик :)
---------------------
гледам напоследък едно момченце как готви и пробвах някои от нещата.
много е добър тоя. още от едно време когато го даваха на евроком мисля.
https://www.youtube.com/watch?v=-tHKh26IV4E#ws
това с катрофите мммм
https://www.youtube.com/watch?v=PsFzzYr993c#ws
това бонфиле го взех, защото беше на някакво промо, иначе замразени неща мнооого рядко
взимам прясно, измивам го да се разкара външната химия (антиокислители и т.н.) и си го замразявам сам
мина времето, когато баща ми гледаше зайчета... на години стана човекът...
а за готвенето... аз съм готвачът и кулинарът вкъщи, ама е много трудно да се пази линия, когато хем обичаш да ядеш, хем сам си го приготвяш, хем от хубави продукти... не ме питай каква борба водя ежечасно :))
Замразено само от село мъкна. Тъщата да е жива и здрава - все още отглежда разни хавани!
/другата седмица съм на свинско погребение/. :035:
В София пазарувам от голям супер-маркет със собствена транжорна. Бай касап се вижда, какви ги върши зад една врата с прозорче. Може на момента да ти накълца нещо в случай, че не е налично.
Във Варна намерих една месарница, дето я държат някакви мераклии. Обикалят из региона и си избират сами мръвката. Винаги е заредена с прясно месенце. Кеф ти праС, кеф ти говедо, кеф ягне. Само шилета нямат. :sad: /ама това е една друга тема/
Също така и рибено магазинче има в близост... Каквото пусне морето - това продават. Винаги прясна рибка. Ех, Варна... :thankyou-
кое къде? давай смело с именатаЦитат:
Първоначално публикувано от Kasap
аз лично имам една Трапезица наблизо, където ме знаят още от времето, когато купувах рагу и гръкляни за кучето с чувалите
В София - Супермаркет "Европа" в Дружба.Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
Във Варна - "Старата месарница" ул. Феликс Каниц, по средата между Морско училище и "Чаталджа". Там е и рибното магазинче. Имало още едно такова (от същата верига) в Чайка.