Резултати от 1 до 6 от общо 6

Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. tyo
    tyo е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    134
    #1

    Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали



    Европейската комисия не възнамерява да спира плащания за инфраструктурни проекти в България, но парите по оперативната програма "Транспорт" може да не стигнат за всички заявени проекти и финансирането на част от тях да остане за след 2014 г. Това обяви пред БНР Тон ван Лиероп, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хаан. "Не планираме да режем, отказваме или прекратяваме никакви плащания. Може обаче внезапно да се окаже, че има твърде много проекти - по причини, свързани с планирането и финансите", каза Ван Лиероп. Той обясни, че пари за тях вероятно ще има през периода 2014 - 2020 г.
    Вчера Европейската комисия обяви своите предложения какво да се финансира приоритетно след 2013 г. Брюксел ще се съсредоточи върху социалните въпроси и безработицата.

    Инфраструктурните проекти няма да са толкова важни, колкото бяха през този програмен период, и затова има опасност България да получи много по-малко пари за пътища, отколкото проекти са планирани. Бюджетът на програма "Транспорт" сега е 1 млрд. евро. Тон ван Лиероп все пак успокои, че и занапред ще има пари за инфраструктура, "особено за държавите, които трябва да наваксват". Говорителят на еврокомисаря по регионалната политика каза, че конкретно засегнати от изчерпването на средствата ще са магистралите "Струма" и част от "Тракия".

    "Проблем с финансирането по програма "Транспорт" специално за магистралите няма", реагира веднага министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Според него в изказването на Ван Лиероп има "някаква доза недоразбиране и неяснота, доколкото ние трябва да разсъждаваме за всеки от проектите за различните магистрали по различен начин". Дончев подчерта, че няма проблем с финансирането на "Тракия", тъй като това е проект с одобрена апликационна форма от Брюксел. Апликационната форма за "Струма" все още не е постъпила в Еврокомисията, но това ще се случи през следващите седмици, каза министърът.

    Думите му обаче бяха опровергани от строителния министър Лиляна Павлова. Пред БНР тя потвърди, че "средствата в размер на 1 млрд. евро, които страната усвоява за пътища, няма да стигнат за всички приоритетни проекти". Тя допълни, че участъкът от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле ще трябва да остане за след 2014 г. Проблемът при него е, че само 13-километровият тунел под Кресненското дефиле ще струва 1 млрд. евро. Плащанията за магистрала "Тракия" обаче са гарантирани, увери Павлова.

    Оргиналът на информацията

    п.п. "Вчера Европейската комисия обяви своите предложения какво да се финансира приоритетно след 2013 г. Брюксел ще се съсредоточи върху социалните въпроси и безработицата." - Лично за мен, това е шамар за цялостната политика на българското правителство!


  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Re:Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    аз може ли само да попитам къде, аджеба, са отишли тези 2 млрд лева, от които ВСЕ НЕЩО трябва да е платено на български изпълнители и подизпълнители, като по този начин се завъртят на нашия пазар?!

    надали някой има усещането, че са усвоени някакви пари... ако някой е усвоил, нека даде знак, защото искам да поздравя такъв човек

    P.S. а пък изобщо няма да повдигам въпроса за похарчените 4 млрд лева от държ.резерв, които хич, ама ХИЧ не виждам някой да ги е усетил като влезли в икономиката и/или в социалната сфера. или за резерва на здравната каса. или за одържавяването на специалните пенсионни фондове... някой да е чул нещо за тези пари?

  4. tyo
    tyo е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    134
    #3

    Re:Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    аз може ли само да попитам къде, аджеба, са отишли тези 2 млрд лева...
    В Швейцария колега...в Швейцария






  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #4

    Re:Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    аз може ли само да попитам къде, аджеба, са отишли тези 2 млрд лева, от които ВСЕ НЕЩО трябва да е платено на български изпълнители и подизпълнители, като по този начин се завъртят на нашия пазар?!
    Трябва да изчакаш малко някой да плаща защото все още няма свършена работа, че да има заплащане. Реално досега само магистрала Люлин е пусната и в новината по-скоро се има впредвид, че няма достатъчно пари да се построи всичко от което имаме реална нужда - Струма, Рила, Хемус, както и високоскорстните пътища.

    Предполагам, че другата година като стане готова Тракия ще се дават пари, но засега само се работи, а се плащата за свършена работа.

  6. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    985
    #5

    Re:Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    Вьобще не се плаща !!!!! Схемата е простичка . Батето обещава и Ти кльвваш !!!! Фирмата трябва да има собствен ресурс или банков кредит в размер на 50 % от стоѝноста на обекта . Например ако дадена магистрала струва 2 000 000 000 euro , то за да я спечелиш и работиш то трябва да имаш 1 000 000 000 или банков кредит. Аванс забрави !!!! Отделно банкова гаранция за изпьлнение и прочие. Маса голями фирми затьнаха !!! Схемата е ясна - пари няма. Ти сам инвестираш в проекта и чакаш благоговението един ден да си получиш парите ( след колко години ? - не се знае). Как при това положение да имаме магистрали ? Моля магистралата убиец "Люлин" да не се цитира - там далаверата е сьвсем друга. Не ми се коментира ,че ще ме заключат. Само ще кажа ,че ще бьдем още тази зима свидетели на страшно много крьв по нея.

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #6

    Re:Брюксел: Европарите не стигат за всички заявени магистрали

    Ти пътувал си по пътя през Владая и Драгичево зимно време, а ?
    И въобще качвал ли си се на магистрала Люлин ?

    Щото аз доста съм пътувал през Владая-Драгичево, а откакто е пусната магистралата Люлин абсолютно всяка събота и неделя я ползвам, а понякога и през седмицата. И съм в състояние да направя сравнение за безопасността на пътя през Владая и магистралата.
    Далеч съм от мисълта, че това е хубава и перфектна магистрала, но в сравнение с Владая ...

    Кървища по пътищата винаги е имало и сигурно винаги ще има.
    Но пък да твърдиш, че магистралата ще бъде кървава, без да направиш сравнение с доказано кървавия алтернативен път е ... де да знам, прилича на раздумка и оплювка на всяка цена.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Брюксел гласува поредно намаление на роуминга
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 13-05-12, 13:04
  2. Търся песента "45 години стигат, времето е наше"
    От Eddie във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 9
    Последно: 14-12-06, 08:35
  3. Отговори: 0
    Последно: 06-10-06, 20:47
  4. Привет на всички
    От zaphodb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 04-05-06, 11:07
  5. Поздрав за всички
    От Kirande във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 06-05-04, 00:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе