Лятото за последно " внучката " на баба ми й звъня, че е катастрофирала, при условие, че дъртата има само внуци.
Но има раздвижване в махлата. Миналата седмица, бабата на комшийката изпищя с 3 бона, веднага след като момичето излязло при приятелка в друг квартал, като лично "докторът" дошъл до тях да вземе парите и даже попитал за златни накити . За цялата година 3 пъти са се пробвали да източат $$ от баба й и накрая са успели.
Днес преди обед звъни телефона и ми се затваря. След минута - пак, този път моята вдигна, затвори и взе да се хили. Чуло се " Майко, майкооо" , а все още не е имала ( не) щастието да стане такава. Аз не го приех с чувство за хумор обаче.
За ченгетата има ли смисъл изобщо да пиша Лятото, при предния опит, като отидох в районното един от следователите, благоволи да дръпне една цигарка пред градинката отвън и ме убеди, че няма смисъл да се опитват да проверяват тел номера и изобщо да се полагат каквито и да било усилия, понеже участвали много подставени лица по веригата и т.н. Освен при следващия опит да съм се опитал да вляза " в роля " и след това да съм им се обадел, при което отново нямало гаранция за успех. Е как да стане като не съм жена ( очевидно опитите за измама с жени са по-апетитни ), нито гласът ми е пенсионерски, затова явно и ми затварят, говедата. Иначе нямам нищо против лично да предам " парите", даже и още много неща
Та днес преди да отида пак да " досаждам " на ченгетата, реших да им помогна като разбера номера от който е звъняно вкъщи. Изненада! НЕ Е РАЗРЕШЕНО. !?!?!? Само ченгетата имали право да правят това. Ако телефона ми в къщи не беше толкова скапан, нали щях да видя номера, при условие, че този който ме търси е достатъчно тъп и не го е скрил. Та така. Ето как телефонните терористи биват стимулирани да продължават дейността си, като им се гарантира анонимност. Невероятно !
И какво да правя сега ? Какво имам за губене освен мноого време, ако отида при ченгетата ? А какво ще променя - най вероятно нищо.
Мина ми през ума да потърся съдействието на някоя локална телевизия. Виждам как направо ще се трогне народната власт от репортажа Поне хората да са нащрек и да предупреждават изкофелите пенсионери, а най добре направо да се откажат от стационарите, щом няма оправия