Вижте резултатите от анкетата: Случвало ли се е да бъдете обект на опит за телефонна измама ?

Гласували
12. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, но се досетих и затворих телефона веднага

    4 33.33%
  • Не, но мои познати пострадаха

    1 8.33%
  • Старците изгоряха с X лева.

    2 16.67%
  • Не, създава се само излишна паника.

    2 16.67%
  • Не и дано не се случва.

    3 25.00%
  • Да, на мен и на още доста хора около мен

    0 0%
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Айде пак се почна с телефонните терор/измами. Пазете се !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #1

    Айде пак се почна с телефонните терор/измами. Пазете се !

    Лятото за последно " внучката " на баба ми й звъня, че е катастрофирала, при условие, че дъртата има само внуци.
    Но има раздвижване в махлата. Миналата седмица, бабата на комшийката изпищя с 3 бона, веднага след като момичето излязло при приятелка в друг квартал, като лично "докторът" дошъл до тях да вземе парите и даже попитал за златни накити . За цялата година 3 пъти са се пробвали да източат $$ от баба й и накрая са успели.

    Днес преди обед звъни телефона и ми се затваря. След минута - пак, този път моята вдигна, затвори и взе да се хили. Чуло се " Майко, майкооо" , а все още не е имала ( не) щастието да стане такава. Аз не го приех с чувство за хумор обаче.
    За ченгетата има ли смисъл изобщо да пиша Лятото, при предния опит, като отидох в районното един от следователите, благоволи да дръпне една цигарка пред градинката отвън и ме убеди, че няма смисъл да се опитват да проверяват тел номера и изобщо да се полагат каквито и да било усилия, понеже участвали много подставени лица по веригата и т.н. Освен при следващия опит да съм се опитал да вляза " в роля " и след това да съм им се обадел, при което отново нямало гаранция за успех. Е как да стане като не съм жена ( очевидно опитите за измама с жени са по-апетитни ), нито гласът ми е пенсионерски, затова явно и ми затварят, говедата. Иначе нямам нищо против лично да предам " парите", даже и още много неща

    Та днес преди да отида пак да " досаждам " на ченгетата, реших да им помогна като разбера номера от който е звъняно вкъщи. Изненада! НЕ Е РАЗРЕШЕНО. !?!?!? Само ченгетата имали право да правят това. Ако телефона ми в къщи не беше толкова скапан, нали щях да видя номера, при условие, че този който ме търси е достатъчно тъп и не го е скрил. Та така. Ето как телефонните терористи биват стимулирани да продължават дейността си, като им се гарантира анонимност. Невероятно !
    И какво да правя сега ? Какво имам за губене освен мноого време, ако отида при ченгетата ? А какво ще променя - най вероятно нищо.
    Мина ми през ума да потърся съдействието на някоя локална телевизия. Виждам как направо ще се трогне народната власт от репортажа Поне хората да са нащрек и да предупреждават изкофелите пенсионери, а най добре направо да се откажат от стационарите, щом няма оправия

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    99
    #2

    Re:Айде пак се почна с телефонните терор/измами. Пазете се !

    Според мен, (кандидат)потърпевшите трябва да пишат номерата на измамниците по форумите, та който направи справка да му излезе. Ония не си сменят номерата всеки ден и заради такива боклуци, още навремето вкарах забрана в gsm-a си за анонимни повиквания (unknown number).

  4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #3

    Re:Айде пак се почна с телефонните терор/измами. Пазете се !

    Ами май точно "си ги сменят всеки ден". Отделно има и улични телефони. Примерно има си бай Х 20-ина карти под чужди имена и си дрънчи на поразия. Най-много да се окаже, че инвалид, пенсионер или мъртвец, ме е измамил Кофтито е, че от 100 пенсионера, един ше изгърми с някоя и друга хилядарка, което е достатъчен стимул бай Х да продължава със занаята и да тормози десетки граждани на ден. А защо не и да се разрастне в др. градове, да наеме екип телефонисти, "куриери" и т.н. Все пак колкото повече опита се направят, толкова по-гопляма вероятност има да се хване рибка.
    Ченгетата са за трепане. Хиляда оправдания си измислят. Аз виждам вината само в тях и в калпавата съдебна система. Вече има и камери навсякъде, ако се използва обществен телефон. Ако е от мобилен, може да се проследи обаждането до собственика и ако откаже да разкрие кой ползва името му, да бъде обвинен той.
    Хората даже не могат да поемат инициатива, тъй като, както писах по-горе, БТК не дава разпечатка за входящите повиквания на даден тел. пост по желание на абоната ! Ще си отиде стационара скоро, чувствам.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    99
    #4

    Re:Айде пак се почна с телефонните терор/измами. Пазете се !

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Хората даже не могат да поемат инициатива, тъй като, както писах по-горе, БТК не дава разпечатка за входящите повиквания на даден тел. пост по желание на абоната ! Ще си отиде стационара скоро, чувствам.
    Много добре ще е, но аз не знам някой от другите мобилните оператори да дава такава разпечатка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ВАНКО68
    От dobrinov във форум Черен списък
    Отговори: 1
    Последно: 05-05-11, 10:44
  2. За телефонните кодове
    От Riki888 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 07-04-09, 10:39
  3. Пазете децата от наркотици!!!
    От Garu във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-06, 08:27
  4. Отговори: 1
    Последно: 20-02-04, 17:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе