+1Първоначално публикувано от Pat
А, кой определя кое е чалга?
Как кой - чалгата си личи от километри - Поп фолк със "уникални текстове" и сръбски мотиви.
по-скоро на социален експермент ми миришеПървоначално публикувано от FearMe
А тази забрана важи ли за 2-та вида американска чалга:
1. Country and western - бяла чалга
2. R&B - черна чалга
Щото ако важи само за българо-сръбско-турско-гръцко-македонско-румънския вариант на това понятие, на мен ми звучи доста дискриминационно.
П.П. За информация на любознателните: Думата "чалга" означава буквално преведено надсвирване.
П.П.2. Не съм голям почитател на на т.н. чалга, но се кефя на хора, които знаят какво правят и го правят кадърно. В България, според мен, има такива хора. Някои от тях се занимават и с поп-фолк. И това, което виждам и чувам по TV и радио е доста креативно и професионално сглобено. Евалла !
П.П.3. А на хората, които са от моята кръвна група искам да кажа само: Long live Rock&Roll
Аз лично не харесвам чалгата, но смятам че всеки е свободен да слуша каквато си иска музика. Тия призиви да забраним чалгата ми напомнят на една сцена от филма "Вчера", където другаря Баръмов казва:
Бийтълс… Бийтълс… К’ви са тия маймунски танци, вземете изтанцувайте по един валс, покажете че сте млади хора! ..."