Еми щом само това си разбрал.....Първоначално публикувано от Kasap
Еми щом само това си разбрал.....Първоначално публикувано от Kasap
@badr - Лекарите не са служители на НЗОК. Те работят на договор - ( НРД ) национален рамков договор. Според него те извършват здравни услуги и дейности, срещу което получават пари. Този паричен поток се контролира от лекари-контрольори, които се явяват твоите контрольори в "автобуса" на НЗОК. Тоест - примера ти по-горе не е удачен. Лекарите-контрольори съблюдават за това твоите, моите, вашите пари да отиват там където трябва и да се изплащат само при свършена дейност. Те са и тези които глобяват. Тези 2000+ служители на НЗОК също са получили бонуси към заплатите си, така както и управленския състав - 40-на души, директори и прочие.
Няма държавна или частна структура в която редовия служител да получава наравно с управленския състав. Както заплати, така и бонуси. Ти получаваш 100-200лв коледни, а шефа на отдела ти 2к + седмица на пълен пансион в Анталия. Тоз по-нагоре в йерархията - в Малага. Примерно казано.
Заместничката и се оказа, че взела 3к повече. Опитах се да видя някъде нападки към нея, но не намерих, директорите и заместник директорите и те не останали много по-назад 10к 7к 8к, но и към тях нищо. Що???!!! Дайте като плюем да плюем всички.Иначе малко в през рамо какво виждаме...миналата година например депутатина Лъчезар не_знам_къв_си от Герб е получил 135,000 лв консултантски или там някъде като консултирал охранителна фирма. Доколкото знам той е "лекар"??!! Обръщаме очи: Доганчо получи 2 милиона консултантски щото е голям хидроинженер...смех...Толкова смех поражда в мен и Димо Гяуров - станал генерал на....28 години... и тоя е генерал колкото Доган хидроинжинер... Едно друго "аки" беше си дало 7к+ заплата като шев на комисията по отнемания на имущество от престъпна дейност....Ако се вгледаме във всички екскременти в парламента ще видим една страшно еднообразна картинка....душат си пръднята докато участват в бордове получавайки консултантски, управленски, ....енски ....енски.....менски....
Аз пък и правя еваларка на наглото моме, че защитава правата си, а от там и тези на служителите си, права дадени и по закона за здравното осигуряване чл.108 и т.н. Като гражданин на България предпочитам да виждам в държавните структури да се дават пари НАД масата, а не такива под. Нали сте наясно, че много пъти по 12,156 лв може да се заработят за секунди не за година и то само за едно лекарство вкарано в листата на НЗОК лобирайки за даден дистрибутор.
Премиерът Бойко Борисов: Като председател на партия ГЕРБ, съм помолил ПГ на ГЕРБ да поиска оставката на Нели Нешева
17 февруари 2012 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Като председател на партия ГЕРБ, съм помолил Парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на д-р Нели Нешева. Това каза пред Агенция “Фокус” министър-председателят Бойко Борисов, по повод скандала с получените бонуси от управителя на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева.
//Добавено
Управителят на НЗОК д-р Нели Нешева подаде оставка
17 февруари 2012 | 11:54 | Агенция "Фокус"
След среща с председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева подаде оставка от поста, съобщиха от пресцентъра на партията.
В мотивите си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК.
Логичен завършек,след просташко поведение!То ,ако това не беше се случило щеше да е абсурд!Но нека сме на ясно,тази е такъв гьонсурат,че сама не би си тръгнала ,ако Борисов не беше я изгонил!А определено,се подготвяше нейното оставане,вижте писмото-декларация на някаква си пациентска организация,както и абсолютно смешното интервю на Ники Дудука сутринта по ТВ7!Той ,че си е поръчков журналист е повече от ясно,че е рупора на Борисов също,но беше много смешно като и говореше как иска да я предпази,а тя се мяташе като риба на сухоКазваше и нещо от рода-..Вие сте ръководили 3 милиарда лева,ама аз имам повече опит от Вас и Ви казвам,че ако не ме послушате имате още 2-3 дни в касата!?..........Ех Ники,за толкова наивни ли мислиш хората?....Но добре поне,че той ако направи фал ще го направи само заради голямата си уста ,виж ако такъв като него управляваше 3милиарда ,тогава щеше да е страшно,много страшно!......Касапе,приятелю,сега накрая проумя ли за какво иде реч и какво се случи в действителност,щото вчера беше малко...дезориентиран!
Човек каквото сам си направи и най-големият му враг не може да му го направи!
По-добре си мълчи и да те мислят за глупак, отколкото да проговориш и да разсееш съмненията!
Не е само наглото отношение. Все пак взимат премия, при все всички проблеми.
За коя добре свършена работа вземат премии? Хората толкова са пропищели от тая здравна каса.
И, както са писали и други преди мен - как така тя си решава сама да си взема премийки и по колко. FearMe е казал - да не си е нейна фирмичка и да си разпределя.
Колко ли още такива нагляри има на разни важни постове?!?!?!
Продължавам да не виждам нищо нередно в това, някой да получи премия за труда си. А това, че ББ се огънал пред медийния натиск и реагирал турбо неадекватно, не доказва нищо. Напротив, ако герберите си бяха на място, трябваше да я подкрепят тази девойка.Първоначално публикувано от slovaka
Ама пусти рейтинг...
П.С. И да го питам бате ви ББ, какво ще прави утре, когато се окаже, че в някои министерства са раздадени по-големи премии и то бюджетни пари.
КАСАПЕ ,слез на земята за какви премий говорим на гърба на другите ?Първоначално публикувано от Kasap
@Kasap не искам да ти се случва но когато се наложи да постъпиш в болница - не казвай, че си подкрепял някой който дере болниците за щяло и нещяло... НЗОК е точно като КАТ за нас шофьорите - спре ли те ще те глоби все за нещо ще намери. Който не работи той и не греши а в болниците с ниските заплати на доктори и сестри и вече и недостига на персонал нормално е да се допускат в тази ситуация някакви пропуски (не визирам кражби и злоупотреби а дреболии по документацията) и естествено там премии няма а за пъдарите им има... и то сами си ги определят - как става това не разбирам! Ние не си ли ценим труда? Дай да си определим ние сами премиите какво ще кажеш? Няма май да стане нали и защо ли? Елементарен е отговора - не сме НЗОК... няма кого да разпънем да сме напред с материала...
То бива наглост ама такава като нейната няма - сама да си определя премия на фона на това мизерно положение в "здравеопазването" за което е допринесла и поверената и институцията!
п.п. Аз съм потърпевш пряко от НЗОК и от министъра на здравеопазването! Така, че може да ми подминете коментара...
как мислите да ли ще и извадят очите или ще и изпишат веждите на друга длъжност това е Булгаристан по долу няма да падне пак ще командва но други
Това е сигурно! Принципа за номенклатурните кадри не е от вчера. Но вече от шеф на НЗОК ще е някъде завеждащ отдел "Свирки и дудуци".Първоначално публикувано от zzz
...Нека първо да видим дали това не е част от врътка-обществото настръхва,Бойко естествено иска оставка,тя след дълъг"размисъл" я подава,сама и доброволно,ама........не и я приемат да речем!?.....Щото по естествено беше просто ....отстраняване!Мене много ме притесни интервюто с Бареков,та от там си мисля ,да не е врътка!!.....Това не беше безобидно интервю, а целенасочено и манипулиращо......А иначе,как хората в бели държави подавак оставки се видя вчера по телевизията и в Германия и в ошашавена Гърция!...С достойнство ,с фамилна подкрепа и без недомлъвки...,ама да видим дали ще я приемат,ама аз ще даря сумата за благотворителност!......Гнусотия!......Колко беше жалка като се въртеше на стола в ТВ7!.......