Търся добър шпакловчик за Бургас
Ще започвам ремонт на занемарената ми стаята ,предстои ми сваляне на тапети и боядисване с латекс.Знам че ще е по добре стените да се шпакловат но нямам представа кои да извикам? Ще съм благодарен за вашите съвети-от къде и какво да купя като материали за Бургас
Re:Търся добър шпакловчик за Бургас
Здрасти и аз съм от Б-с. Ако мога да съм полезен с нещо моите наблудения и практически опит ме доведоха до тоеа...
След като свалиш тапетие вероятно ще останат доста неравности и дупки, за това си купи Ceresit 126 много лесно се работи - и не е скъп. А и ако има нужда дасе поизправи стената е много по лесно с него ие се пука и да е по дебеличко.
http://www.ceresit.bg/component/virt...0%B8/ct-126/74
След това две ръце сатен гипс и става глатко като монитора на лаптопа..... ако има някаде мънички мустачки с една много финна щкурка се забърсва и си ти. Грундираш и оцветяваш.
След това редиш един ламинат ако няма, слагаш первази и ако не си купил климатик а ти трябва в раздела за климатици ще то помогнат и стаята ти ще придоние много приятен и свеж вит.
Успех.
Със Ceresit 126 минавам всички стени и после със сатен гипс,така ли?Трябва ли да се грундира преди да почна с Ceresit 126?
Да всички стени и после Сатен за по-фино. Грунд може да нанесеш има разни дълбоко проникващи за бетон и прочие но аз не ползвам такива глезотии, ако има много прах по стените ги минаваш с една влажна метла 1 2 пъти
Да знаеш че ефекта между първата и втората ръка е огромен като я минаваш за пръв път може да ти се стори че нищо не става но като изсъхне и минеш втора вече ще се изкефиш колко е гладко а третата я правя с по рядка смес колкото да стои на маламашката. Но може и да не се наложи ако ти хареса резултата.
Съветвам те да си купиш един китайски прожектор с халогенка /150 Вата стигат/.
5-6 лева беше - за осветяване на обекти - едни черни, правоъгълни, с предпазно стъкло отпред.
Поставя се на пода и се осветява стената по дължина - всички неравности лъсват.
//Това за Сатен гипса, при полагането и после при шкуренето е полезно.
Цитат:
Първоначално публикувано от boiski
Здрасти и аз съм от Б-с. Ако мога да съм полезен с нещо моите наблудения и практически опит ме доведоха до тоеа...
След като свалиш тапетие вероятно ще останат доста неравности и дупки, за това си купи Ceresit 126 много лесно се работи - и не е скъп. А и ако има нужда дасе поизправи стената е много по лесно с него ие се пука и да е по дебеличко.
И зъболекаря така ми обасняваше как става промбирането на зум... Нищо работа. Ама предпочитам тои да я направи :))