<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">1. Тези неща май() се учат в училище и от книгите. Четете повече - това е <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Следната случка:
Слушам в автобуса как две момчета на 12-13 години си говорят. Едното пита другото дали е чело "Властелинът на пръстените" и отговорът е: "Искам да го прочета, но ако класа научи, ще ми се смее... само една зубърка чете."
Zasto si mislish che vsichki sa uchenici... Osven tova stava duma za NOVITE nesta v pravopisa. Siguren sym che dosta ot vyzrastnite hora (a i tezi v grupata 25-35) ne znajat kakvi sa promenite. Prosto ne se populjarizirat tezi nesta. V tozi smisyl povecheto hora ne gi znajat tezi pravila.
90%(ако не и повече) от пишещите на кирилица използват фонетичната подредба. Свиква се. Все пак различните букви които трябва да се запомнят се броят на пръстите на едната ръка.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Zasto si mislish che vsichki sa uchenici... Osven tova stava duma za NOVITE nesta v pravopisa. Siguren sym che dosta ot vyzrastnite hora (a i tezi v grupata 25-35) ne znajat kakvi sa promenite. Prosto ne se populjarizirat tezi nesta. V tozi smisyl povecheto hora ne gi znajat tezi pravila.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
[...] Да ти кажа, езика не се променя със скоростта, с която се развиват новите технологии, например. А и не бих отказал да чета, ако някой започне да ми пише на старобългарски [:D][:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">A ti probval li si da pishesh s fonetika. Ja mi kazhi kolko vreme se chudi na "я","ч" ...<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Аз <u>използвам</u> фонетика. X-RAY е прав. Привикването към различните букви не ми отне повече от два-три дни.. Просто малко по-активен чат и.. [:D][:D] ( ... )
Съобщението не е до мен, но все пак....С риск да ме обвинят в липса на чувство за хумор ще изясня, че превключването се отнася не до английския, а до мястото на латинската буква..[^]
1)Извинявам се на засегнатите заради написаната на латиница тема.
2)Много се радвам, че темата предизвиква все пак някакъв интерес.Честно казано не го очаквах.
И все пак едва ли всеки път бих писал на кирилица,макар да съм съгласен с това че е много по четливо иииии малко по-патриотично[]
И все пак е интересно да се види как един приема нещата спокойоно,и как друг е готов да се вкопчи в литературна схватка с всеки нарушил свещените закони на правописа.Моето мнение е,че е много трудно да се спазят всички правила и не е правилно да се съди за умствените качества на човек според правописа му.Просто не всеки е имал възможност да получи качествено образование.[:-idea]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">С риск да ме обвинят в липса на чувство за хумор ще изясня, че превключването се отнася не до английския, а до мястото на латинската буква..<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Jenny, когато писах отговора си, доста се чудих дали да уточня тази подробност или да я изпусна и в карайна сметка мързела надделя... Благодаря, че ме поправи