Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Pynktyaciq i pravopis :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

trastikata...

1. Тези неща <u>май</u>([:D]) се учат в училище и от книгите. Четете повече - това е

2. Защо не пробваш фонетика? Аз не гледам червените букви изобщо (BDS) ... Освен това,

май на скапания flex type можеше да му се наглася всяко копче поотделно за какво да служи.

3. Съгласен съм, смешно и забавно е Има ли нещо лошо в това?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">1. Тези неща май() се учат в училище и от книгите. Четете повече - това е <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Следната случка:

Слушам в автобуса как две момчета на 12-13 години си говорят. Едното пита другото дали е чело "Властелинът на пръстените" и отговорът е: "Искам да го прочета, но ако класа научи, ще ми се смее... само една зубърка чете."

Останах без ума и дума...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">

1. Тези неща май() се учат в училище и от книгите. Четете повече - това е

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Zasto si mislish che vsichki sa uchenici... Osven tova stava duma za NOVITE nesta v pravopisa. Siguren sym che dosta ot vyzrastnite hora (a i tezi v grupata 25-35) ne znajat kakvi sa promenite. Prosto ne se populjarizirat tezi nesta. V tozi smisyl povecheto hora ne gi znajat tezi pravila.

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">

2. Защо не пробваш фонетика? ...

A ti probval li si da pishesh s fonetika. Ja mi kazhi kolko vreme se chudi na "я","ч" ...

5. Member
    Тук е от
    Feb 2001

90%(ако не и повече) от пишещите на кирилица използват фонетичната подредба. Свиква се. Все пак различните букви които трябва да се запомнят се броят на пръстите на едната ръка.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Aquadark.. Аз също ..

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Zasto si mislish che vsichki sa uchenici... Osven tova stava duma za NOVITE nesta v pravopisa. Siguren sym che dosta ot vyzrastnite hora (a i tezi v grupata 25-35) ne znajat kakvi sa promenite. Prosto ne se populjarizirat tezi nesta. V tozi smisyl povecheto hora ne gi znajat tezi pravila.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

[...] Да ти кажа, езика не се променя със скоростта, с която се развиват новите технологии, например. А и не бих отказал да чета, ако някой започне да ми пише на старобългарски [:D][:D]

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">A ti probval li si da pishesh s fonetika. Ja mi kazhi kolko vreme se chudi na "я","ч" ...<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Аз <u>използвам</u> фонетика. X-RAY е прав. Привикването към различните букви не ми отне повече от два-три дни.. Просто малко по-активен чат и.. [:D][:D] ( ... )

7. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Аз пък си пиша на БДС...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Предлагам към форума да се добави проверка на правописа![:-apple]

Във връзка със спора коя подредба е по-добре да се ползва, съм определено за фонетична!

Аз пиша на БДС и когато се наложи да пиша нещо на английски език, превключвам поне десет минути.[!]

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Ki, виждаш ли защо ползвам фонетика - аз мисля бавно и докато превключа на английски... []

11. Member
    Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by wireman

Ki, виждаш ли защо ползвам фонетика - аз мисля бавно и докато превключа на английски... []

Съобщението не е до мен, но все пак....С риск да ме обвинят в липса на чувство за хумор ще изясня, че превключването се отнася не до английския, а до мястото на латинската буква..[^]

12. Тук е от
    Feb 2003

1)Извинявам се на засегнатите заради написаната на латиница тема.

2)Много се радвам, че темата предизвиква все пак някакъв интерес.Честно казано не го очаквах.

И все пак едва ли всеки път бих писал на кирилица,макар да съм съгласен с това че е много по четливо иииии малко по-патриотично[]

И все пак е интересно да се види как един приема нещата спокойоно,и как друг е готов да се вкопчи в литературна схватка с всеки нарушил свещените закони на правописа.Моето мнение е,че е много трудно да се спазят всички правила и не е правилно да се съди за умствените качества на човек според правописа му.Просто не всеки е имал възможност да получи качествено образование.[:-idea]

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">С риск да ме обвинят в липса на чувство за хумор ще изясня, че превключването се отнася не до английския, а до мястото на латинската буква..<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Jenny, когато писах отговора си, доста се чудих дали да уточня тази подробност или да я изпусна и в карайна сметка мързела надделя... Благодаря, че ме поправи

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе