-
Pynktyaciq i pravopis :)
Ami temata spored men e mnogo aktulna za6toto gre6kite v pisaneto na PC sa problem-realen i golqm[:-slaphappy]e ne mnogo golqm no vse pak.I taka bih iskal da popitam koi kak precenq 4oveka-da re4em ako napravi dosta pravopisni gre6ki v postvaneto ili izob6to v kakuvto i da e vid PC komunikaciq-textovata de [:D][:D]?
-
хахах [:D] няма да ти кажа защо се смея...
За мен правописа и пункт<u>у</u>ацията са важни и се старая да ги спазвам..
Не казвам, че винаги успявам, но се <u>старая</u>. Понякога
ми се повръща, като гледам какви грамотни хора витаят из нета.. [:(]
И никой не ми казва, че имам грешка :) Трябваше боговете да ми го подшушнат [:D]
-
Темата наистина е актуална, но не смяташ ли, че беше редно след като я подхващаш да напишеш поста на кирилица с добър правопис и пунктуация???
-
вярно, че темата е важна, но нека не се превръща в поле на лични нападки и обиди, защото много малко са хората, които са напълно наясно с правописа. никак не ни е лесен езика, пълен/непълен член, запетайки, ... лично аз отдавна съм се отказал да съдя хората по начина, по който пишат. вярно, че дразни, но...
-
wireman, отличен 6 ! ;)
А за правопис, правоговор и норми не говорете, защото от шест месеца това уча (понякога) и вече ми е писнало отвсякъде. Превърнал съм се в дразнител за всички, непрекъснато поправям правоговора, когато някой говори с мен. Много повече се дразня, когато чувам "училищ`а" или "стр`уктура", отколкото, когато чета мнение без запетайки.
И в този ред на мисли, нека внеса няколко корекции в правилата на форума:
1во правило : ...родил научен, затова... (запетайка)
2ро правило : ...пишете теми се стремете заглавията им... (словоред, съгласуване)
7мо правило : ...смятате, че... (запетайка)
8мо правило : ...по негово усмотрение/по негова преценка (скимне не е книжовен български и не се вписва в сериозния тон)
Надявам се да не бъдат приети като признак на дебнавост, а като малък edit.
-
8мо правило : ...по свое усмотрение
Тзттзт, ако професора те види.... 2ка по лингвистика
-
domin, знаеш ли как се сдържам понякога да не започна и аз да правя "дребен edit" [;)]? но нали трябва мир и любов да има, и щастие за цялото българско човечество [:D]! (изречение не се започва с "но", но какво да се прави - понякога се налага [:D][:D]). никой не обича да го поправят, а и тук не пишем учебник по медицина, че някой да умре от правописна грешка [:D].
-
Domin -> хипер-вредител ;о). Никога няма да ти простя за онова "днеска" в киното ;)
-
ru-boy, прав си, че е дразнещо, но това е идеята :) Не вярвам пак да объркаш същата дума [:D][:D]
-
Абе, то лошо няма :) Може волно може и не волно, обаче за мене правописа и кирилицата са важни неща. Та все пак ru-boy, докато ти прочета поста вярвай ми, направо си избождам очите, а за този първия на Slavov да не говорим ...
На теб кой ти е полесен за разчитане, моя или този на Славов ???
Усилията да пишеш на кирилица правилно са минимални и не виждам защо да не се изисква от пишещите тук, както е в почти всички уважаващи себе си български а и не български форуми.
Лошо няма, да пише всеки както му е удобно, ама вложете поне малко усилие ...
-
Ще се превърна в асоциален хомофоб от филологията, то се е видяло. ;))
DeathKnight, прав си, грешката е моя.
Kirande, от тогава казваш "днес", нали ?
-
Мисля, че е по-добре даден човек да бъде поправен, за да не греши повече. Разбира се това не е граматически форум, но ако грешката се повтаря(тоест дадената личност явно наистина не знае, че греши) и е дразнеща е добре да се обърне внимание на това :). Все пак ще се пообиди малко ама ще се научи как се пише. Примерно много хора пишат ефтино вместо евтино. Е това като го видя и много се дразня, а съм забелязал, че е масова практика ;).
П.п. Що бе, "днеска" си е много хубава дума :). Имам 2-3 думи в моя речник, които знам, че не са книжовни ама си ме кефят :). А сега се сещам миналата година по Ринг ТВ когато даваха Формула 1 и един от коментаторите викаше "бърже". Малее идваше ми да метна телевизора.
-
...оха!..., тука вече ми идва направо да хвана червеното моливче и драс, драс по цялата тема:о)Има да си редактирам до припадъци...то, къде ли няма за редакция, ама точно пък ТАЗИ тема да съдържа такива бисери - не съм очаквала...[:-bigeyes]
-
Нали, 3Di [:D][:D] .. Явно никой не е чувал нищо за вметнати думи и изрази.. [:D]
-
1. Hubavo si prikazvate za pravopis, no na dali njakoi ot vas (men vkluchitelno) znae vsichkite i nai-novite promeni v pravopisa. Ako njakoi mozhe da mi posochi kyde da gi vidja ste sym mu mnogo blagodaren.
2. Ja njakoi ot vas da probva da pishe na kirilica na AZERT klaviatura :))). E uchil sym njakoga mashinopis i znam razpolozhenieto na povecheto bukvi, no pak si e mychenie.
3. Kogato trjabva da napishesh njakoja duma s angliisko proiznoshenie na kirilica se poluchava dosta smeshno ponjakoga, ne mislite li?