Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

NBU

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    63
    #1

    NBU

    Какво мислите за Нов Български Университет? Молиа ви даите мнението си искам да разбера какво мислят хората за този университет.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    146
    #2

    NBU

    Поредното място, йадето можеш да си куписх дипломата ... макар, че се стараят - аз най - уважавам държавните ВУЗ-ове (ТУ, СУ, УНСС (особенно първите два

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    6
    #3

    NBU

    Кво да ти кажа, добре си е университета. Верно скъпичко излиза ама ако можеш да си го позволиш си струва. Добрите преподаватели са там братче, щото за тия пари... Пък и само влез в кенефите и ше видиш за кво става дума тва кенефите много говорят за едно място...

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    NBU

    Ти не гледай кенефите защото по тая логика TУ София е най издухания университет. Иначе НБУ май е най свястния частен университет.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    762
    #5

    NBU

    На външен вид е чудесен университет. Той е най-модерният и добре изглеждащ от всички, но входните тестове свалят много бариерата, което води в НБУ и деца, които нямат нужната подготовка за други университети, които преди всичко, създават лоша реклама на университета. В НБУ, обаче, има специалности, които не можеш да следваш на друго място в БГ, а до колкото съм слушал - парите (плащане за всеки отделен курс/изпит) опорочават част от евентуалното ти следване там.



    Хора - завършили НБУ казват, че можеш да завършиш по "лесния" начин, но не получаваш знания а само диплома. Иначе, ако си решил да учиш сериозно - никой не те спира да го правиш и там.

    Още нещо - повечето преподаватели са там заради парите, иначе преподават в ТУ/СУ/УНСС. Неприятно е, че някой от тях поставят "двоен стандарт" на студентите от държавните ВУЗове и НБУ.



    С две думи - ако аз учех в НБУ щях да бъда безкрайно доволен от материалната база (за която си плащам) и наистина европийски изглеждаща аула/аудитории, но бих се дразнил на общото мнение, което се шири за студентите на този университет.

  7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #6

    NBU

    По дрехите посрещат, а по ума изпращат .....

    С други думи, който знае какво иска няма значение къде учи. Личната мотивация е най-важна!

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    6
    #7

    NBU

    Да бе напълно съм съгласен с Domin, щото като ме питат къде уча и почвам с "Абе Нов Български, ОБАЧЕ...." и почвам да се оправдавам хе хе щото наистина много лошо мнение се шири.... Ама ако искаш да учиш си имаш перфектна възможност - база и преподаватели и всичко добре е бе!

  10. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #8

    NBU

    Аз също съм се ориентирал към НБУ, но за магистърска степен. Вярно е, че там може да си платиш и да си вземеш диплома след еди колко си години, но това, което виждам е че имат сериозни преподаватели и при добро желание наистина можеш да се изучиш добре. Единствено от теб зависи дали ще излезеш само с една хартийка или пък със знания и умения.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #9

    NBU

    Ми кофтито му е, че доколкото знам не е легитимен. Не че като завършиш няма да знаеш, но просто не се признава като СУ да речем. А според мен от държавните само СУ си държи горе долу едно ниво. УНСС е толкова зле, че няма накъде повече. ТУ пък така те сдухват... абе добре си е НБУ. Всъщност всеки може да влезне там. Аз ако нямах друг избор там щях да отида. Никви усилия не трябва да полага човек(за приемния изпит).

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    63
    #10

    NBU

    За приемният изпит може доста да се поспори: Знаете ли какво всъщност е той или не ако някой има желание да хвърли едно уко за да види всъщност колко може да реши от теста някои сигурен съм че повечето от вас няма да могат да решат над 65 - 70% от него. Защото съм виждал много които се правят на всезнаиковци а не могат да решат 50% от него. Не ви занасям пробвайте сами! http://www.nbu.bg/ac/PrimTest2/MAIN.htm

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #11

    NBU

    Абе държал съм го аз приемния изпит, знам какво е. Не твърдя, че всичко знам. От 100 въпроса имах 64 правилни и 97.13% спрямо останалите! Ти представяш ли си значи другите колко правилни имат? А аз за тоя изпит въобще не се бях готвил. Просто една сутрин станах и отидох . И това беше или на последната, или на предпоследната възможна дата.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    63
    #12

    NBU

    Браво бе Аинщаин,кво да ти кажа добре си се представил.:-)

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    674
    #13

    NBU

    и аз съм го взимал - приемният им изпит е смешка - не е нужно да си Айнщайн...

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    762
    #14

    NBU

    okil, официално на този изпит съм се явявал 4 пъти (толкова е допустимия максимум), за да мога да избера най-добрия резултат, с който да кандидатствам (нямах резултат под 50 точки, а най-доброто ми постижение беше 83 верни, но тогава и процентила беше висок). Отделно съм решил всички възможни помагала на НБУ, и в сравнение с другите изпити този наистина е лесен.

    Ако си си стоял в часовете и си учил - 50% са ти вързани в кърпа. Ако не ме бяха приели в СУ, щях да уча в НБУ, където ме приеха веднага, но продължавам да твърдя, че без подготовка, на база обща култура е най-лесно да влезеш там Именно поради това в университета приемат <u>и</u> деца, които не са приети другаде, от където идва лошата слава, за която вече говорихме.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    146
    #15

    NBU

    Абе от 4 години съм в ТУ и винаги съм бил скаран с литературата като предмет, обаче тоя примерен изпит от по- горе не е нищто особенно дори и сега

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе