Резултати от 1 до 10 от общо 10

Обявявам война на лепячите на обяви по дърветата във Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Обявявам война на лепячите на обяви по дърветата във Варна

Първо да попитам, в другите градове и градчета също ли се лепи като за последно по стълбове, знаци, фасади, трансформатори, водостоци, ел.табла и др. обществени площи? Преди година - две ми се наложи да отида в няколко по-малки градчета и се изненадах колко са чисти и без "окраса" и се оказа, че тази дейност не е позволена и някой служител се грижи своевременно налепените материали да бъдат премахвани.

Та по темата, от около половин година някой гений е забелязъл, че във Варна стволовете на дърветата са все още девствени откъм рекламни материали и обяви и от тогава постепенно взеха да никнат като гъби всякакви обяви, като в момента, в централната част наблюдавам пик. Всеки ден на път за работа си почиствам маршрута, но за сега губя войната- хората стават все по креативни, вече използват големи телбоди за закрепване на листите, вместо кабърки, като това ускорява работния процес и затруднява цялостното премахване на хартията, но с малко практика оцелих начина на хващане на листа и осткубването му. Днес минах по друг маршрут и се ужасих как на дърво има по 3-4 различни листа формат А4 с различни "примамливи оферти". Напоследък вече листите са цветни, за да привличат повече вниманието... НАй- новия "тренд" е изписването на текст на обява направо на пода. Предстои да разберем дали ще се увенчае с успех.

Защо? Само мен ли ме отвращават всичките тези комерсиални, никому не нужни, търговски послания, навсякъде на където се обърна, поставени по възможно най-наглия начин, където има свободна вертикална повърхност? Осъзнах, че не мога да се боря с лепячите по гладките повърхности, понеже използват тежката артилерия - C 200 и то няма махане, но виж с обявите по стволовете на дърветата борбата е лесна и с висока производителност. Хората ме гледат, как минавам от дърво на дърво; навярно някои одобряват почистването, други ме мислят за луд. Само една пенсия беше против, явно намира написаното за мъдро или шаренийката й харесва: "Защо ги късати, 'звинети?"
    Призовавам всеки, на който не му харесва тази цигания, ходейки по улицата, да се протегне към дървото покрай което минава и след като откъсне рекламния материал да го хвърли в коша или да си прави голяма хартиена топка (като мен) докато стигне казан или кош.

Керативността /наглостта / на българина не знае граници. На едно място има заварена скоба около дебел клон с табела, ей срещу това нещо нямам шанс с голи ръце. Иначе други си мислят, че като завинтят на 2 м височина на някой ствол, фазер с ламиниран лист с реклама върху него, с винтове по 4-те края, тази конструкция ще бъде вечна, а точно такива предизвикателства най-ги обичам. Като подскокна елегантно и докопам с лапи фазерчето и увисна със 115-те си килца се чува само едно ХРУСТ и от цялата работа остават само винтовете.

ПОМАГАЙТЕ

2.  

3. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Обявявам война на лепячите на обяви по дърветата във Варна

В Пловдив-лепят по спирките,ел.таблата,трансформаторите,стълбовете,вратите на входовете,а по дърветата с кабърчета.
    Аз,лично,от ~ 2 г.водя война с лепачите в населеното място,където е вилата ми-взели са на прицел ел.таблото,което редовно си боядисвам и 2-та ел.стълба от двете страни пред къщата.Засега имам частичен успех-оставиха на мира таблото и то след като поставих табела,че ще залепя обявите на главата на лепача,след поредното боядисване.Но стълбовете са облепени доволно.
    Калчев,инициативата ти ми харесва.Дерзай!

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и аз търгам пътьом откъдето мина, като около нас са по-малко по непонятна за мен причина

5. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

ами с некролозите к'во прайм, туй нашенско чудо на абсурдите? дали няма ме погнат гаргойлите с бастуня, дека им ресетвам социалната мрежа?

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Теия дето ги лепят са все млади момчета и момичета и като им направиш забележка те гледат накриво...ама ако им скочиш бягат :rolleyes:
    Само да ги гепна и ще им цепна кратуната...Наоколо всичко са налепили с плакати..Особенно пък тези с фирмите за бързи кредити - 50% от налепените реклами са техни. да не говорим какво става по време на избори...
    Общинските инспектори въобще не си правят труда да научат фирмите, които им раздават материалите и от които си получават парите ...Трябва да ги накажат с огромни глоби и срок за премахване на рекламните материали от неоторизираните за целта места.

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Че от къде такава воля във властимащите? Това е загубена кауза, младежите лепят за да изкарат някой лев (дават им по 10-20 лева на ден). Просто тея които възлагат поръчките трябва да бъдат бити или еб@ни (според зависи).

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013

В Стара Загора положението е същото.Отдел инспекторат в общината не си върши работата. Решението е лесно общинския съвет гласува сериозна глоба и възлага на моята фирма с/у процент от глобата да реши проблема.След три месеца ще ми фалира фирмата, но града ще е чист.
    Всяка обява има телефон за контакти.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zeroww Виж публикацията
    Всяка обява има телефон за контакти.
    То че има има, ама трябва да водиш дело и да доказваш, че те са поръчали печатането и разлепянето на плакатите...

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За последното предложение не е възможно от законова гледна точка.
    А в моят град Пазарджик от 6-7 години няма такива "лепенки" по следните причини:

1.С новият кмет дойде и нов ред= глоба за лепачите на неопределни за това места.Кмета със заповед посочи къде може са се лепят такива "обяви" безплатно, а преди това Общинският съвет прие наредба която уреждаше тези въпроси.Направиха се и поставиха табла.Заедно с това се премахнаха и незаконните реклами и табла от всякакъв род поставени самоволно, без договор.Всичко се заплаща и общината прави € ...

2.На всеки заловен нарушител се налага глоба/имуществена санкция и така нарушителя допринася за облагородяване на общината.Дори за последно разбрах, че един от бизнесмените-Благо Солов(с мебелните магазините "Явор") който два пъти предоставя един от магазините си на Кмета за предизборен щаб, Кметът(общинската администрация) е отказал да му издаде документи, тъй като не си е платил наложени и влезнали в сила глоби и имуществени санкции...доколко отказът е законосъбразен друг въпрос :rolleyes:

3.в рамките на 6 месеца след като новият Кмет беше избран и встъпи в длъжност) през ноември 2007 година- всички стълбове и лампи се боядисаха с някаква синя боя която е като дърпана или влачена силиконова мазилка и е много грапава и по нея трудно може да се залепи каквото и да е, но дори и да се залепи няма да трае дълго залепянето(3-5 дни и се самоотлепя), а отделно ще отиде поне 1/2 тубичка с лепило за залепянето.
    Таблата на ЕВН са пластмасови и интересно по тях никой нищо не лепи.Или е невъзможно да залепне каквото и да е по тях или хората вече имат някаква култура.

4.партиите неотстранили в двуседмичен срок след изборите плакати и други "лепки" се глобяват(налагат им се имуществени санкции) докато не си ги отстранят.Колкото повече се инатят толкова повече € плащат за облагородяване на Общината ...

Тук-там в крайните квартали се намира някоя "лепенка" за "Бунгала на Приморско" или нещо подобно, но те се появяват само лятно време и повечето ги връзват с телове за стълбове, много рядко някой е успял да залепи нещо.Ча-пат в офис сгради се появяват от онези листчета с телефони които се късат с дърпане, но и това е много рядко вече.За сметка на това личната и служебната ми поща постоянно се пълнят със всякакви обяви и предложения...

П.П. Всяко нещо си има цаката, трябва само да се намери подходящият "майстор" ...

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    То че има има, ама трябва да водиш дело и да доказваш, че те са поръчали печатането и разлепянето на плакатите...
    Абе винаги има начини, но за всичко се иска желание. Развитите държави да не би да не са правови? Та дори и в БГ, как по- малките градчета са по-спретнати? Като че ли колкото повече управляващи паразити има на клона, толкова по-малко проблеми решават. Че в големите градове ги наслагали по райони, кметства, маса бюрократична сган се подвизава на тези места. За сега не съм се отказал, но докато няма забрана и санкции, едва ли лепенето ще престане. Даже сега като се замисля, май правя услуга, защото иначе като обиколят дърветата веднъж, ще са нужни 2-3 седмици докато се наложи пак да слагат на същото място, а сега - днес мине по моя маршрут и утре няма нищо вече. Скрито се надявам лепячите да се ориентират към гладките повърхности, но там пък борбата с кредитите ще е неравностойна.
    Възмутителното е, че и образовани хора правят тези шмекерии - миналия месец къртих плексигласови стрелкички от стволовете, с надпис АДВОКАТ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Обявявам национален конкурс
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 51
    Последно: 09-02-07, 12:41
  2. обявявам търг на лаптоп Fujitsu-siemens L7300
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 20-01-07, 15:07
  3. Херкулес срещу рим,троянската война
    От tannoy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-06, 22:56
  4. Война на ISP?
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 63
    Последно: 14-02-04, 01:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе