Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree17Одобрявам
  • 1 Post By logic
  • 7 Post By Kasap
  • 2 Post By stenly
  • 4 Post By Kasap
  • 1 Post By Tommorow

Курбан байрам

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Курбан байрам

На празнуващите - честито !

Боже мой, това е от теб, и за теб. Това е за теб, създателя на лицето ми, небето и земята. Вярвайки се обърнах към теб. Аз не съм от неезичните. Молитвата ми, поклоненията ми, курбана ми, живота ми, смъртта ми за теб е, Боже мой. Той няма сътрудник. На мен така ми е заповядано и аз съм първият, който се предава в името на Бога. Боже мой, както на пророка Мухаммед и Ибрахим им прие жертвите за теб, и това приеми от мен. Амин.
    Kasap одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Курбан байрам

Честит Хадж и на теб!

4. Тук е от
    Dec 2011

kurban.jpg

Ашколсун....

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от logic Виж публикацията
    На празнуващите - честито ! Боже мой, това е от теб, и за теб. Това е за теб, създателя на лицето ми, небето и земята. Вярвайки се обърнах към теб. Аз не съм от неезичните. Молитвата ми, поклоненията ми, курбана ми, живота ми, смъртта ми за теб е, Боже мой. Той няма сътрудник. На мен така ми е заповядано и аз съм първият, който се предава в името на Бога. Боже мой, както на пророка Мухаммед и Ибрахим им прие жертвите за теб, и това приеми от мен. Амин.
    Много не на място и не на време е тази тема. "Боже мой, това е от теб, и за теб. Това е за теб, създателя на лицето ми, небето и земята. Вярвайки се обърнах към теб. Аз не съм от неезичните. Молитвата ми, поклоненията ми, курбана ми, живота ми, смъртта ми за теб е, Боже мой. Той няма сътрудник....." ОТВРАТИТЕЛНО. Има си църкви и джамии за тези бръщолевенки! Лично, намирам тази тема за обидна, България не е мюсюлманска държава. Вярно е, свободна държава сме, но за всичко си има съответните места.

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Съжалявам , колега . Но не си разбрал посланието . Аз не съм мюсюлманин и не празнувам Курбан байрам . Бих ти обяснил , но не виждам смисъл .

за справка - Курбан байрам — Уикипедия

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    ОТВРАТИТЕЛНО. Има си църкви и джамии за тези бръщолевенки! Лично, намирам тази тема за обидна, България не е мюсюлманска държава. Вярно е, свободна държава сме, но за всичко си има съответните места.
    Предполагам, нямаше да си толкова отвратен, ако някой честити тук Китайската Нова Година?
    Не-христианите не се оплакваме, като си честитите Коледа и Великден. Малко толерантност не вреди никому.
    hristoslav2, gnf, slovaka и 4 други харесват това.

8.  

9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

kalcheff1 , като те обижда не я чети. Живеем във свобона държава състояща се от няколко етнически групи.
    hristoslav2 и gnf харесват това.

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Съжалявам , колега . Но не си разбрал посланието . Аз не съм мюсюлманин и не празнувам Курбан байрам . Бих ти обяснил , но не виждам смисъл .

за справка - Курбан байрам — Уикипедия
    Винаги има смисъл от обяснения. Празник на жертвоприношението, ей тази е ключовата фраза от връзката, която си посочил. И моето послание бе, че си има религиозно-спиритуални сайтове, също както и религиозни храмове, където човек да се отдаде на религията си и то сред хора със сходно мислене и разбирания. Също както с тишината, на всички им понася, а който си обича музика, си я пуска така, че да не пречи на другите

Когато някой ми честити коледа или каже, че българите били християни още повече ме товари. Като че ли всеки трябва да си е зачислен по рождение към някоя религия. Затова най-правилно за тази религиозност е всякакви ритуали по встпъване в каквото и да е религиозно общество да стават след като детето навърши 18г. Айде тогава вземи го навивай че има някой на небето и ако не ходи на църква/джамия и .т.н. ще му се случи нещо лошо , а като е малко, колко му е да го омотаеш...

В 21 век такъв възход на религиите като цяло, е разочароващ за мен, при условие, че науката би трябвало да е напреднала, "чудата" и "непорочните зачатия " да са обяснени(отхвърлени). Подозирам, че заслуга за част от този възход има падането на комунизма. Някой може ли да ми обясни до какво хубаво нещо е довела дадена религия в исторически план? Аз съм забелязал само кръвопролития и конфликти. И цялата тази идеология да се кланяш на нещо, да изпитваш страх/страхопочитание от нещо, без да си го видял, без да си го чул; да спазваш някакви лишения, ограничения и правила, без някаква законова или друга необходимост ми е непонятна. Особено пък жертвоприношенията (визирам която и да е религия) звучат толкова първобитно, то си е така, де, все пак са се извършвали от векове. Но все пак трябва да има някаква промяна в човешкото мислене с времето. И друго се чудя, толкова много хора ли толкова много ги е страх от смъртта, та се надяват да продължат да живеят и след нея?? Е, имам лоши новини ...

Stan, понеже спомена свободата, какво ти е мнението за новините на турски? Ама искам да ги слушаш целите, обаче. Само че трябва да има и такива на цигански, и на арменски и на иврит и то в по-гледано време, за да могат хората да не ги пропускат. Смяташ ли, че сегашната ситуация е честна, спрямо останалите малцинства?
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 16-10-13 в 23:40.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Калчеф, толкова ли е трудно да кажеш "Честит празник!", вместо да се вкарваш във филми и дискусии...
    kod, blue1, gnf и 1 други харесват това.

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Ако липсваше благозвучния цитат от първия пост в темата, сигурно щеше да е по-лесно. За филми- библийката и коранът са добри сценарии...

13. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Ако липсваше благозвучния цитат от първия пост в темата, сигурно щеше да е по-лесно. За филми- библийката и коранът са добри сценарии...
    Колега kalcheff1 , селям алейкум !

Така наречения от теб цитат е точно където трябва и е Молитва и се произнася ..... няма да ти обяснявам , не би ме разбрал .
    Ако ти отърва и ти се оттдава , чети в оригинал :
    hutba.jpg

Празникът е свързан със силата на вярата и готовността за жертвоприношение в името на Аллах и символизира смирението, покаянието, помирението и опрощението
    .

И остави празнуващите на мира , те и без това нямат поводи като нас , християните , през ден - имен ден , че нашите не ни стигат и искаме още .

Мир !!

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Живи и здрави - повече курбан, по-малко джихад
    grischa одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

На празнуващите мюсюлмани - Честит празник! (макар и с малко закъснение)
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Живи и здрави - повече курбан, по-малко джихад
    От устата твои в ушите Божи!

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Колега kalcheff1 , селям алейкум !

Така наречения от теб цитат е точно където трябва и е Молитва и се произнася ..... няма да ти обяснявам , не би ме разбрал .
    Ако ти отърва и ти се оттдава , чети в оригинал :
    hutba.jpg

.

И остави празнуващите на мира , те и без това нямат поводи като нас , християните , през ден - имен ден , че нашите не ни стигат и искаме още .

Мир !!
    Ееех ама как се правиш на умен, поне пиши коментари, които да не завършват винаги на ".. но няма смисъл, ... но ти не би ме разбрал" Плеснал два цитата и една снимка ...Едно си баба знае... Ти изобщо прочете ли какво съм писал или си повтаряш едно и също до безкарай. Хубаво, решаваш да поздравиш някой, но нужно ли е да задълбаваш и натъртваш с молитви и небългарски изрази на кирилка, които не са приятни за всички - ЕТО ТОВА ИСКАХ ДА ТИ КАЖА ....няма да ти обяснявам , не би ме разбрал .
    Също така не дей да правиш твърдения от името на всички етнически българи. Такива патриоти като теб ме карат да се гордея.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 17-10-13 в 12:40.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе