Резултати от 1 до 5 от общо 5

Васильовден е !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Васильовден е !

Честито на именниците ! Живи и здрави !

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Васильовден е !

Честит ви Банго Василий!

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Ами то, поне там, където дополивахме новата година(град/село/квартал Аксаково), следобеда на 01.01.2014, наистина Васильов ден се обърна на Банго Васил: Звъни се на портата и чувам домакините казват "Я! Сурвакари!" И аз се изкефих, че някъде, много близо до града се спазват някакви народни обичаи. Чуха се някакви пожелания. След 5 минути се връщат домакините и с недоумение се питаха един друг: "Това момиче на колко години е? 18 има ли изобщо?!" "Как е народило всичките тези 5 деца?" И това беше цялото "сурваки"
    Касапе, и ти като честити циганския Васильов ден и наистина се наложи да се уверявам с гуглата, че все още съм в час с празниците.

Ех, че не се сетих да закача някой заклет, набожен християнин - мъж, дали празнува църковния празник, който е на същата дата и да има късмета да каже НЕ.

То не останало и от Мръсните дни. Е, значи има още малко надежда жената да ме изненада
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 02-01-14 в 03:47.

5. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колега, това беше вчера . И в Аксаково какво друго може да очакваш , чудно ми е , иди в Игнатиево .... Жив и здрав !

6. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна

За Банго Васил : Банго Васил — Уикипедия
    1-Януари : Православната църква чества празника Обрезание Господне и прославя Св. Василий Велики.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе