-
Отговор: Smart Home
Все още не се продават уреди с вградени протоколи и интерфейс за дистанционно управление.
Тук можеш да се запознаеш с нашето решение: HG-07A
То няма претенциите за цялостна система Smart Home, която да взема решение за всяка ситуация, а е наблегнато на възможностите за отдалечен контрол и управление на обекти през GSM мрежата. Прочети документацията и ако имаш въпроси - на ЛС.
-
Благодаря. Ще я погледна. Цялостните решения на този етап дори да ги има са ограничени, а и за да се създаде нещо подобно трябва сериозен технологичен конгломерат зад него. Това е курсова работа и главната цел е да се научим как да подхождаме при извличане на изисквания. В момента не го правим перфектно, но пак е нещо. Темата е начинът да се научим, а и за мен тази сфера е интересна. Беше ми доста любопитно, когато LG изкараха SmartThinq, но то не е цялостно решение, а софтуер в отделните уреди.
-
На някой му се спи на улицата май :)
-
анкетата е весела.
но просто няма смисъл, освен за дипломна работа разбира се. все пак пожелавам много потенциялни клиенти.
-
E аз предупредих, че не е комерсиална цел - само за курсов проект по един предмет. По принцип можеше да бъде и доста по обширна и конкретна, но и без това сега хората се плашат, затова реших малко по общо. За сега се отчетох като събрах всички мнения и другите техники, които ползваме като мозъчна атака и етнография. Домашно едно поне е предадено в срок. :D Сега тя ще остане отворена, но пикът е минат. Ще прегледаме резултатите и ще ги обобщим.
-
Здравейте. Пак съм аз. Обещах да представя някакви резултати от анкетата. Съжалявам, че става малко късно, но просто станаха много заниманията и нямах особено много време да седна и да ги обобщя както трябва и да направя диаграмите. Семестърът свърши, самият проект беше определен като мегаломански :D и ни похвалиха, че сме свършили доста работа. За малко изпитът, който е теоретичен да прецака нещата, но за щастие зелените точки от ходенето на лекции влезнаха в употреба. Както и да е. В крайна сметка анкетата в Google Docs беше попълнена от 59 човека, като имам и една на ЛС в друг форум. Та всичко е на база тези 60 човека. Потребителите на този форум и bg-mamma са попълнили най-много анкети. Забелязва се, че доста хора не са се отърсили от контекста на нашата действителност, въпреки че предупредих, че не се занимаваме с нея. Говорим какво се иска и какво би било полезно, а не дали може сега да си го купим. Опитах да обобщя. Не се плашете от 14-те страници на документа има доста празни места, за да не се разкъсват въпрос с отговори и диаграма. Ето линк. Документът може да се преглежда директно онлайн или да се свали. Още веднъж благодаря за съдействието. :)
https://www.dropbox.com/s/lhabti96zi...20Results.docx
-
horus92
https://www.dropbox.com/s/lhabti96zi...20Results.docx
То хубаво копираш, ама ползвай поне текстовият редактор (бутона горе в ляво с буква /А ) преди да постнеш текста..че иначе се променя шрифта посредством ББ кодове и линковете стават неактивни.
-
Съжалявам, просто имам проблем с писането на отговори. Нещо става и трябва да натискам по няколко път бутоните, за да ми изпише буквите. Когато сложих линка първоначално, въпреки че съм на последния ред, той винаги се преместваше на първия. Затова даже първо си пиша мненията в Word и копирам, че е изключително изнервящо иначе.
П.П. Мисля, че проблемът е, че форумът не се разбира нещо с IE11.