Отговор: Малко помощ в изчисления
Никой ли няма да отдели 15 минути и да изчисли 15-ина задачки? :)
Не разполагам със съответната елка за да си изчисля тангенсите..
Нужни са ми за тази тема
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%86%D0%B0.html
----
P.S. намерих нужният ми калкулатор в нета
https://www.google.bg/search?q=%D0%B...cQ_AUoAA&dpr=1
Темата е за триене.
Е ти на компютър пишеш, за елка плачеш..... :)) това само показва до колко познаваш възможностите на компа.
Седмицата има такъв калкулатор, че сигурно и професор по математика не може да използва всичките му възможности. :)
Не става дума само за калкулатора, него го има и в ХР. Самата идея не е добра, поради това, че не само разстоянието е важно. Има куп други фактори от чисто субективен характер, които биха направили тези сметки невалидни - например остротата на зрението на всеки човек е различна, пикселите непрекъснато променят яркост и цвет а чувствителността на окото към различните цветове е различна. Самия мозък не е машина и той има кратковременна памет за определено изображение - иначе киното не би съществувало като такова - щяхме да виждаме всеки кадър поотделно. Телевизията - също! Да не говорим колко хора имат астигматизъм.
Въобще да се получат някакви смислени резултати се искат изследвания и натрупване на голямо количество статистически данни.
Ко са заяждате бре? :) Когато имах нужда от помощ мълчахте като ......а сега....
Изчисленията са нужни за средностатистически здрав човек. Къоравите като вази да слушат радио :)
Pat - чакам да ми подариш комп със 7-ца...За пълноценното използване на калкулатора не се бой.
Тогава
START -> Program -> Accessories ->Calculator
Горе от View си избираш Scientific
Но това, което искаш да направиш много по-лесно ще стане в Екселска таблица.
1 Прикачен файл(ове)
Това ли трябва да се сметне? Правилно ли съм разбрал?
Прикачен файл 14857
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Намерих го.
Божей, боже....това да ми го разказваха нямаше да го повярвам :))
Цитат:
zxc0
Това ли трябва да се сметне? Правилно ли съм разбрал?
Това е което търси той, но то е много далече от истината. За да има що годе някакъв практически смисъл, този ъгъл от 40 градуса трябва да се разшири поне с ъгъла на периферното зрение или с ъгъла на зрението, когато човек си завърта очите в ляво или дясно без да си върти главата. Тия движения нашите очи извършват хиляди пъти на ден, без това да е съзнателно движение.
Цитат:
zxc0
Да - това търсех. Благодаря.
Я дай формулата :)
Цитат:
Lupus
Това е което търси той, но то е много далече от истината. За да има що годе някакъв практически смисъл, този ъгъл от 40 градуса трябва да се разшири поне с ъгъла на периферното зрение или с ъгъла на зрението, когато човек си завърта очите в ляво или дясно без да си върти главата. Тия движения нашите очи извършват хиляди пъти на ден, без това да е съзнателно движение.
Лупус
Зрителното поле при човек, е 120 градуса, но само централните 40 градуса са с висока резолюция, останалите две части по 40 градуса - в ляво и в дясно, са с ниска резолюция. Начина на обработката на получените данни от периферното зрение, е коренно различен(имаше две предавания на Нешънъл Джиографик за това).
За областите от периферното зрение си има Амбилайт - повече не ти е нужно.
Аз го правих с Аутокад това.
Иначе за по-лесно умножаваш 0,7279 по разстоянието на гледане и получаваш ширината на екрана.
Или обратно умножаваш 1,37374 по ширината на екрана и получаваш разстоянието на гледане.