Резултати от 1 до 3 от общо 3

Спешно!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    63
    #1

    Спешно!!!

    Много ми трябват лекции по ГИС /Геогравски информационни системи/ моля ако някой има нещо да ми го даде че имам изпит по това. или ако знаете линк да ми го кажете. Ще съм ви много благодараен за някаква информация свързана с гис. [:D]

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    300
    #2

    Спешно!!!

    Географски информационни системи

    Чрез тях се събира, съхранява, обработва и използва различна по съдържание информация за географски обекти.



    Съчетаването на картографския, дистанционните и математическите методи доведе до възникването на ГИС. Те са съвкупност от програми и база данни, обработени с помощта на електронноизчислителни машини. ГИС намират широко приложение в различни области на човешкия живот: наука, образование, управление, стопанство, защото осигуряват пълна и точна информация за изследвания обект. Чрез тях може да се характеризира и прогнозира изменението на географския обект, да се открият най-подходящите условия за местоустановяване на дадена стопанска дейност, да се изработи модел на географски обект в зависимост от поставената цел. Чрез тези системи например се наблюдават и управляват ресурсите на Земята, населените места (представят информация за сградния фонд, населението, комуникациите, отпадните продукти и др.), използват се за моделиране и прогнозиране на аграрното стопанство (отраслова структура, прогнозиране на реколтата, оценяване на последиците от рискови събития - суша, наводнения, пожари, земетресения), на промишленото производство (проектиране, изграждане на предприятия, прогнозиране на негативното им въздействие върху природата). За да се изработят ГИС, са нужни техника и програмни продукти. Програмата включва събирането на изходна информация от различни източници (съвкупност от данни за един и същ обект); обработване на събраните данни; определяне на цифров код, въвеждане в компютъра; цифрова обработка на информацията; съхраняване на събраната информация; използване на данните. Базата данни е свързващото звено между цифровата информация, създадените въз основа на нея цифрови модели, автоматизираното създаване и изчертаване на картите. Тази информация може да се използва многократно. Електронните карти са с неограничени възможности. Чрез специални програми потребителят може да получава допълнителна информация за обекта. Например ако сте решили да закупите обработваема земя в даден регион, електронната карта ви дава информация за размера на парцела, за почвите, за собственика на земята. Но вие се нуждаете от допълнителна информация за това каква категория е земята, каква е нейната цена в сравнение с други региони, какви култури могат да се отглеждат на нея; какво е търсенето на продукцията от тези култури и т. н. Тази информация можете да получите чрез съответна програма (набор от тематични карти за този обект).



    П.С.

    Имах някъде един линк, но .. Изгубил съм го, съжалявам.. Дано това помогне поне малко..

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    63
    #3

    Спешно!!!

    Благодаря! все пак е повече от нищо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. HELP Спешно
    От emiliqnski във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 26-07-09, 13:06
  2. спешно
    От geci във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 29-01-09, 11:21
  3. K&K-спешно
    От homeoflove във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 12:28
  4. СПЕШНО
    От abv във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 29-09-03, 18:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе