Резултати от 1 до 8 от общо 8

Бетонконтакт на Боро - Въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Question Бетонконтакт на Боро - Въпрос

Здравейте,

Правя леко "освежаване" на банята или направо да си го кажем "кърпене на положението", та вчера грундирах тавана или поне се опитах, с въпросният грунд "Бетонконтакт". Приготвих си аз мече, че и четка, разбърках на бавни обороти, както си пише и не го и разредих, както пише. Абе тръгна на ресни да се събира и да хвърчи като пясък, почти не се разнася, то като упреш мечето или четката и то половината се залепи там където си допрял и след това все едно нищо не разнасяш. Криво-ляво грундирах, ама изглежда сякаш си има нужда от разреждане грунда, нормално ли е, така ли трябва да е? Никъде не пише, че е с абразивни частици, този тип грунд ли са си такива? Ако го разредя с вода ще о..ра ли нещата?
    Този пост е редактиран от Todorov_V; 31-03-15 в 13:58.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Бетонконтакт на Боро - Въпрос

Няма ли описание на съдържанието - на каква основа е?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Няма ли описание на съдържанието - на каква основа е?

Не, пише само, че е за добър контакт...дъра-бъра, че не се разрежда и това е. Както и да е, аз вече грундирах навсякъде на нужните места и направих първа ръка шпакловка. До сега не съм ползвал такъв грунд, а само дълбокопроникащ и разреждащ се с вода, но честно казано май доста добра работа свърши този грунд, поне така смятам.

Не съм баш майстор, но колкто мога сам си ги правя нещата. На другата сутрин като пипнах където съм грундирал седеше хубаво твърдо и грапаво, като доста здрава основа. Струва ми се, че замазката хвана доста здраво. От гипсово лепило е, забравих да спомена.

И след като така и така съм почнал в тази тема да пиша, може ли върху стиропор да направя шпакловка с гиспово лепило? И стиропора може ли да хване за бетон с гипс пак?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Забрави материали на гипсова основа за банята, може да имаш проблеми след време.Ако лепиш плоскости, ползвай лепило на циментова основа или пяна, а шпакловката мрежа и бяла шпакловка за ТИ.Евтина и добра е на ТЕРАЗИД.По въпроса за грунда, сбъркал си с БОРО.Не ,че не върши работя, ама е последен вариант при липса на друго.Грунда е с песъчинки, подобряват адхезията.Добър грунд за критични основи е CN 94 на ЦЕРЕЗИТ.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Аз ли нещо не зацепвам или...При даден разход на разреден грунд 250 мл. на квадрат като разреждането е 1:5, това ще рече, че ако сложа 500 мл. грунд слагам 5x500 мл. вода...нали така? И ако ми е нужен грунд за 10 квадрата, ще ми трябват 2,5 л. грунд. Грундирах, като слагах не малко по мечето, дори имаше в повече и въпреки това пак ми остана много. Нещо не ми стана ясно, как да разходя цели 250 мл. за един квадрат, при положение, че с едно потапяне на мечето и стената едва ли не тече от грунд. Бихте ли ми обяснили, аз ли не съм разбрал или нанасянето на грунд е по няколко пъти?

Приказката човек да се занимава с това в което е добър, е ясна и на мен строителните дейности не са ми никак понятни, съвсем в друга насока са ми познанията, но неволята ме накара да взимам екстремни мерки за много кратко време и поради тази причина задавам тези въпрози, които на някой хора може да се сторят смешни може би.

П.П. Става въпрос за друг грунд, дълбоопроникващ, не за "розовият" за който първоначално питах.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не са смешни въпросите ти, не се притеснявай.Просто БОРО ги забрави.Имат два-три свестни продукта, и грундовете им определено не са сред тях.Разхода по опаковките на грундовете също не му забелязвай, почти никога не съвпада, всичко зависи от основата, която грундираш - от попивната и способност.Грунд се нанася само на една ръка.При повече ръце може да имаш проблеми при шпакловане или боядисване.Един обикновен акрилатен грунд ще ти свърши добра работа.Какво следва след грунда - шпакловка или боя.И какво грундира - бетон, мазилка, шпакловка.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

След грунда, следва боя. А какво грундирах...не е за казване. Грундирам стена, която е на места до бетон, на места с участъци полу остъргана блажна боя. Напълно осъзнавам, че в боята няма да проникне грунда и нищо общо взето няма да хване за дълго на нея. Иначе казано "духам срещу вятъра". Това са абсолютно крайни и екстремни мерки, спешни, обстоятелствата ме принуждават да реагирам с това, което имам докато се вземат решения и предприемат действия от компетентен в областта човек. А аз разполагам с един грунд...на боро и една хубава бяла боя на една хубава цена...която ще съсипя но...това е.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ясно, затова ти остава много грунд.Бетона и боята за възможно най-непопивните повърхости.Трябвало е да ползваш друг грунд, този който ти казах CN94, нямаше да имаш проблеми после.Той е точно за такива критични основи.До сега никога не ме е предал, независимо от основата - лепил съм плочки с СМ11 върху боя, грундирана с СN94, противно на всякакви технологии, понеже в случая нямаше време нещата да станат както се полага.Щеше да си боядисваш качествено след това и да изкараш докато направиш ремонта.Вероятно ще закърпиш положението, не що е кратковременно.По съвсем друг принцип се прави ремонта при такива основи, дано човека, който ще планира нещата да си разбира от занаята.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе