Отговор: Връткат ли ни!?.........
Ма как ще ни връткат бе! Не виждаш ли колко хора пичелят по телевизията?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lupus
И от тук нататък става интересното! Знаят се всички възможни комбинации, които могат, ако бъдат изтеглени да има една или повече спечелени шестици. За да се предотврати падането и, технически не е толкова сложно. Мога да си представя как може да стане и едва ли това е единствения начин. Но виж, ако трябва точно в даден момент да се изтегли точно необходимата комбинация не си го представям.
И аз това се чудех за малко по-рано и стигнах до извода, че изтеглянето на необходимата комбинация би било 6 пъти по-трудно (при еднакво ниво на успеваемост на манипулациите) от предотватяването на 1 712 304 комбинации.
Цитат:
AC_From_Hell
И аз това се чудех за малко по-рано и стигнах до извода, че изтеглянето на необходимата комбинация би било 6 пъти по-трудно (при еднакво ниво на успеваемост на манипулациите) от предотватяването на 1 712 304 комбинации.
Комбинациите за предотвратяване май не са чак толкова много. До изтеглянето на 6-то число няма проблеми. 5-ците са примерно до стотина. Тоест трябва да се проверят тези фишове, които вече са спечелили петица за допълващото до шестица число и да се предотврати неговото изтегляне. Вероятността при над 44 петици да няма липсващо число, допълващо до шестица ми се струва много малка..
Аз го захапах от страната на тегленето и сравнявах тегловен коефициент между предотвратяването и тегленето, затова излизат такива цифри (може и да съм допуснал някаква грешка, че рових в разни напоени с алкохол сектори на харда:thumbsup:)
Иначе за предотвратяването си напълно прав, утре, ако не ме натоварят с много неделни задачи ще седна да посмятам, че ми стана доста интересно.
Цитат:
stfn
Да, това беше доста показателно. Тук има доста математици, какъв е шансът това да стане? Помня, че за шестица беше някъде 1 към 17 милиона, ако не се лъжа, но две шестици поред с едни и същи числа трябва да е от порядъка на милиарди.
Относно връткането - тук има и доста компютърни специалисти. Всеки от тях може да потвърди, че всъщност е по-лесно да направиш алгоритъм да вади определени числа, отколкото истински произволни.
Цитат:
Lupus
Няма такава формула, не си измисляй нова теория на вероятностите!
Има. Нарича се условна вероятност. Тоест вероятността да се изтеглят две еднакви комбинации е от порядъка на 200 билиона.
Цитат:
hristoslav2
Компютрите в тото пунктовете сканират и записват на флашка. ....
Хахахахахахахахахахахахахахаха. Мерси за хубавото начало на деня.
Цитат:
Yasen6275
Има. Нарича се
условна вероятност. Тоест вероятността да се изтеглят две еднакви комбинации е от порядъка на 200 билиона.
Неправилно прилагаш правилото за условната вероятност. Ако формулите не са много разбираеми, прочети примера накрая в линка който си дал.
Тук имаме вероятност да се случи два пъти едно събитие в една система приведена в начално състояние и еднакви други условия. Това е равнозначно на вероятността да се повтори събитието в две еднакви системи. Тази вероятност е една и съща!!! Доказва го най-простия опит с монетата. Каква е вероятността да се падне ези, ако два пъти хвърлим една и съща монета или две еднакви монети? Влияе ли хвърлянето на ези на едната монета на вероятността да се падне ези на другата?
PS И жив пример от практиката ми на запален табладжия - случвало ми се е с три последователни хвъляния да уцелвам все дюшеш. А ако това е началото на играта, почти сигурно е, че ще я загубиш!
Цитат:
Lupus
Неправилно прилагаш правилото за условната вероятност. Ако формулите не са много разбираеми, прочети примера накрая в линка който си дал.
Тук имаме вероятност да се случи два пъти едно събитие в една система приведена в начално състояние и еднакви други условия. Това е равнозначно на вероятността да се повтори събитието в две еднакви системи. Тази вероятност е една и съща!!! Доказва го най-простия опит с монетата. Каква е вероятността да се падне ези, ако два пъти хвърлим една и съща монета или две еднакви монети? Влияе ли хвърлянето на ези на едната монета на вероятността да се падне ези на другата?
PS И жив пример от практиката ми на запален табладжия - случвало ми се е с три последователни хвъляния да уцелвам все дюшеш. А ако това е началото на играта, почти сигурно е, че ще я загубиш!
Невярно. Пита се каква е вероятността да се падне комбинацията a,b,c,d,e,f при положение че предишния тираж се е паднала същата комбинация. Това е условна вероятност.
Цитат:
Yasen6275
Невярно. Пита се каква е вероятността да се падне комбинацията a,b,c,d,e,f при положение че предишния тираж се е паднала същата комбинация. Това е условна вероятност.
Нямам достатъчна теоретична подготовка на математик за да задълбочавам спора, но какво се променя в системата, за да се промени вероятността? Обясни ми го с монетата.
Цитат:
Lupus
Нямам достатъчна теоретична подготовка на математик за да задълбочавам спора, но какво се променя в системата, за да се промени вероятността? Обясни ми го с монетата.
Нищо. Промяната не е в системата, а в това че искаш същия резултат втори път.
Цитат:
Yasen6275
Нищо. Промяната не е в системата, а в това че искаш същия резултат втори път.
Ако мога да влияя на вероятностите в една система с желанията си, аз ще си пожелая шестица от тотото и ще я спечеля. В случая субективните фактори не би трябвало да влияят иначе системата ще е гарантирано манипулируема!!!
Тото, Лото и всички останали игри са си чиста проба измама. От време на време пускат някой обикновен човек да спечели, но в повечето случай всичко отива другаде, но не и при обикновен човек победител...
Начина на смятане се извършва с много проста формула.Примерно трябва да уцелиш "Н" броя числа от "Х" по голямо множество.Умножават се последните най-високи "Н" числа и след това се делят на най-ниските "Н" числа от "Х" множество.А сега на български 49х48х47х46х45х44 делено на 1х2х3х4х5х6 или иначе казано вероятността за "6-тица" от 6 от 49 е 1 към 13 983 816.
мда е това ясно .. ама ако искаш да улучиш пак тия числа не съм съгласен ,че шанса е същия ..
Стига сте хленчили бре хора - помислете малко.
Ако ТОТОТО е участник, попълнил единичен фиш, то каква е вероятността да спечели шестица?
Същата вероятност имаме за два тиража с еднакви числа.
Това го коментирахме преди - странното беше, че имаше 13 шестици и педесетина петици в точно този тираж!
//Ако не ме лъже паметта де//
Пуснах си фиш за 2 лева:jamaika
чакам паратаTEST
Цитат:
Невероятната случайност с еднаквите числа съвпадна и с рокада в ръководството на спортния тотализатор. Досегашният шеф Иван Иванов е сменен с треньора по кану-каяк Дамян Дамянов.
сега се порових за тоя случай .. след това горното ( което не знаех ) шанса да е случайност клони към 0 според мен .. някой си е осигурил лев за пенсия "забравяйки" да смени числата ( които съм далеч от мисълта ,че се падат случайно )