Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By fXOrange

откритието на пирамидите. Или как да си направим чай с топла вода, след като сме я открили.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

откритието на пирамидите. Или как да си направим чай с топла вода, след като сме я открили.

Ауууу, скоро не бях попадал на яки репортажи. Тоя направо ме изуми. По големи казани истини, не съм чувал, от доста време. Тука има много вложен талант!

Защо я пускам тази тема се питате? Ами просто исках да споделя учудването си, от дебилноста на някои личности, които си приписват правото на откриватели.
    Главният проблем е, че тези репортажи се правят по тоя начин, така гадно завъртяни, че всеки наивен човечец, просто ще си глътне езика, от захлас. Откритието на века. Просто няма слабо място, тука. В нито един момент не трябва да допуснем ни най малкото съмнение. Всичко трябва да бъде предложено на поднос, само като истина и в никакъв случай, като теория или по точната дума в науката "хипотеза".

Та отвори човека досието, без да знае изобщо, ще чак след 10 години, ще го затвори...
    Откри истини, дето видиж ли, други никой не ги е откривал до сега. Те археолозите са много прост народ бе. Нищо че при тях си има специализирани инженери и архитекти.

Само, като погледнеш, в началото.

"are you ready to change your vision of past?"
    "the investigation that changes the world"

И ти става ясно, колко държи пътя останалото...

Айде приятно гледане, на който му се гледа.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Отговор: откритието на пирамидите. Или как да си направим чай с топла вода, след като сме я открили.

Какво да се прави - капитализъм.Всеки е станал печалбар и в името на парите е готов да промени дори, и историята, щом това носи зрителски интерес.Лично аз, отдавна не гледам такива глупостти, защото от преди години предаванията и сега - ами просто всичко го изкривяват в новите с цел - сензация.

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Отговор: откритието на пирамидите. Или как да си направим чай с топла вода, след като сме я открили.

тя историята отдавна е променена, от други хора. Имам предвид Египетската история. Археологията[науката] и вярата[религията] са две различни посоки. Първата грешка се състои точно в това; Смесицата от наука и религия. Което е неизбежно, в една държава, като египет.

Да, истините са много в тоя филм. Истини, които разбира се се знаят, от векове преди. Но никой не говори, за тях. Защото или пречат, или са необясними.

Главния проблем е в това; че искат да ни накарат, да вярваме в нещо, което няма общо с истината. НО ТЕ САМИТЕ, не знаят как да го направят, като често си противоречат.

Ето няколко примера.

До преди десетина години. Преди да намерят работническите гробове, се говореше и смяташе, че роби са строили пирамидите. Това добре. В същото време, изчисленията, по самия строеж. Проведени, от същите тези хора сочат, че средната цифра на работната ръка, по време на периодичният прилив на Нил, била между 50-60 000 работници. И тука добре.
    А логиката, моля къде е?

Някой би ли ми отговорил:
    .Как първо се ръководят 60 000 работника, за да работят в един механизъм?
    .А АКО СА РОБИ?
    .Колко пазачи трябва, за да пазят 60 000 роба?
    .Дали може да се подчини една тълпа, от 60 000 човека и постави на колене, против тяхната воля?

Друг пример.
    Ама те египтяните, видиш ли, нали са били в каменната ера, не познавали колелото.
    Алооууу. Ама ало, не така бе хора.
    Значи едновременно, тези хора, от древността са познавали свойството на водата и са си служили перфектно с него, като мярка (както и днес си служим). Познавали са "ПИ", като са го използвали, толкова често, колкото и нивелира. Доказано е, както и днес се доказва, за пореден път, че са познавали МНОГО добре и ИЗПОЛЗВАЛИ, златното сечение. Астрономията. Географските посоки.Имали, химическо/физически понятия, използвайки ги, в сферата, на гипса, огъня, глината, тухлите, керамиката... А иначе, пичовете, хал хабер си нямали, що е колелото. То е много сложно едно тръкало бе.

Пак попадаме, на същата логика, като при при първия пример.

Да си способен, да извършваш изчисления, използвайки ПИ и ФИ, но да ползваш шейни, като с тях дърпаш товари....Всичко това, защото има нарисувани картинки с такива, на тях...? Ай стига бе. Ми един не си зададе въпроса, че на тоя изрисуван фараон, дето, му дърпат шейната, може да му е друсало с колелетата. Щото, още не е имало амортисьори. Та може и да е рекъл човека. Мен ше си ма возите с шейната, точилата си ги ползвайте, за други цели.

Значи, аз простака, дето не съм никакъв, като се замисля, логично стигам до решението, че Египет е пясъчна държава и МНОГО по лесно би било, да се транспортират неща с една шейна, отколкото със заглъзващите тръкалета.
    Или и аз трябва да отсека, като учените - Никъде не видяхме колелото. Значи не са го познавали, което води, до задължителна примитивност

Науката. Науката, бе хора.
    Нека вземем математиката. За нея се знае, че е, като верижна реакция. Знаеш ли едно, изпуснеш ли второто, няма как да определиш третото. Това е така, при учението и. А под форма на откритие? Логично води до обратното. Демек. Знаеш ли едно. Използваш ли го правилно, няма как да не стигнеш до второто, което би те довело, до третото. Или греша?

Всичко се знае, по въпроса с пирамидите и то от времето на Херодот. Ако не и по рано...

Просто на някой хора не и е угодно, да се говори по него, под форма на истина. По добре да се определят тъпи хипотези, за исторически правила.

Жалко, само че в тоя филм, крайните заключения са толкова смешни. Всичките тези въпроси и истини, дето всеки бяга от тях, като опарен и най на края, хоп един часовник, за предупреждение. Голям майтап, направо.
    Че като блесне тва слънце, що да не излезем всички заедно да си направил едно яко барбекю бре?

Строиха, строиха хубавата стена и най на края се изпикаха на нея, използвайки, такава глупава хипотеза.
    Е кой да го вземе сега тва нещо на сериозно? Кой би и повярвал, дори 99%, от казаното, да са шокиращи истини.

5. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Това за пирамидите, гледах преди време едно документално филмче и там се казваше, че са антените на извънземна цивилизация!!! Даже сравниха местостоенето на пирамидите като план с тези от Перу, Мескико, Египет и т.н, и всички бяха с еднакво разположение . Една голяма и още 3-4 по-малки подредени по един и същ начин.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

всичко е възможно. Главното нещо, което създава проблем е, че се събират в едно, каменна ера и съвременна наука. Тъй като познаваме, много добре, нашето лично човешко развитие, няма как да допуснем, че хора използвали камъни, като главен материал, могат да мислят и преценяват, по правилата, на съвременната наука. Без задължително да имат, поне едно радио в къщата си... Което води до всякакъв тип, заключения - извънземни, богове и така на татък.
    competition одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Апарат за топла и студена вода
    От bright във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 15
    Последно: 18-02-13, 02:16
  2. Проблем с топла вода от бойлер
    От cocoatea във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 08-02-10, 05:50
  3. Въпрос за топла вода от бойлер
    От veskob във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 14
    Последно: 06-08-09, 09:30
  4. Топла вода към перална?
    От peter74 във форум Бяла техника
    Отговори: 11
    Последно: 12-11-07, 21:27
  5. топла вода
    От radko във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 18-01-07, 00:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе