Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии
Направо бях учуден ,че безкрайно вярната на ***** Поклонска попада в черен списък на руска организация.
- - - - - - - - - -
Мислех,че тази жена има запазено място в Рая,, заради всеотдайната й борба с украинския фашизъм. Дяволът обаче става все по-изобретателен в предлаганите изкушения.
(copy/paste)
Живота на Земята е възникнал преди повече от 500млн. години.
Първите по-примитивни динозаври са се появили преди 200млн години.
Преди 65 млн години динозаврите изчезват.
Питекантропа се появява преди 1млн години.
Хомо сапиенс почва да да показва разум преди 50хил години.
Христос се е появил преди 2 хил години.
Да съберем пропорционално живота на Земята в 1 година.
За удобство да приемем, че не са 500млн, а само 365млн.
Първите 5 месеца - бактерии, папрати, гори, земноводни, гущери.
Следващите 5 месеца - динозаври.
Последните два - бозайници.
Последния един ден - от питекантроп до началото на хомо сапиенс.
Последния един час - ТАДААМ - хомо сапиенс излиза на сцената и почва да пали огън ... та до космически и ядрени ракети.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Последните 2-3 секунди - ХА-ХА-ХА - появява се кой ? Кой !? ... появява се вашия господ.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
Последните 2-3 секунди - ХА-ХА-ХА - появява се кой ? Кой !? ... появява се вашия господ.
И как стигна до този "мъдър" извод?
mitkos, няма са подиграваш
господ го е имало и преди това, но е нямало как да изпрати динозавърски христос на земята, защото физически е невъзможно да разпънеш на кръст от папрат цял т-рекс!
Цитат:
MitkoS
Ползвах Excel.
А е трябвало да ползваш Библията. Там е развита теорията за Бог, син Божи и Светия дух.
Очевидно все повече вървиш към двоично мислене.
Теория е нещо , за което има доказателства. За сега си остава мит.
1 Прикачен файл(ове)
Създаването на човека според библията в една картинка
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27518&stc=1
Не може да познаваш доброто, ако не си опознал и лошото.
Цитат:
Lupus
А е трябвало да ползваш Библията. Там е развита теорията за Бог, син Божи и Светия дух.
Очевидно все повече вървиш към двоично мислене.
Щом даваш библията за първоизточник, в най-добрия случай от 2-3 секунди ще го докараш до 1 час.
Освен библия, на тоя свят има коран, има один, има хинду, има ра, има джедаи ... все неща които "присъстват" на Земята единствено чрез главите на хората. А както отбелязхме вече, в "Земната година на живота" главите на хората присъстват от "1 час".
И щом посочваш библия за аргумент, то очевидно все повече вървиш към старческо мислене в смисъла му на старческо "немислене".
ПП
Да не би случайно да си въобразяваш, че твоята православна религия е по-по-най от религиите например на тия 2,5 млрд човека (Китай и Индия) !?
http://bulgarian.cri.cn/chinaabc/cha...apter60402.htm
Цитат:
MitkoS
А какво твърдят те по въпроса?
Не знам, питай тях щом те интересува.
ПП.
Ако си куражлия де, щото твоя правславния бог е раздал разни заповеди, втората от които е
"да нямаш други богове, освен мене." ... или нещо такова
ПП2
Като стана дума за заповеди, виж какви интересни неща пише в Интернет, че ги пишело в библията на два пъти, като божа заповед номер ... от първите.
"не им се кланяй и не им служи; защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят,
и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди."
и още
"Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно."
Някъде някой беше споменал, че вашия бог само обичал и не наказвал, но понякога пращал изпитания.
Лупус, ти всъщност чел ли си библията ?
Да се дава за пример книга , писана ( по-скоро компилирана) от незнайно колко хора в незнайни времена , превеждана от едни на други езици(често погрешно) , преписвана , пак превеждана ,сглобявана от различни автори и т.н. и пълна с противоречия, убийства (предимно извършвани от господа) , кръвосмешения , фантасмагории и откровени глупости е честно казано тъпо. И да се мъчиш да сътвориш законови и морални норми от нея даже е подсъдимо. Дори да имаше господ , ако прочете библията ще се отврати.
Човек трябва да ВЯРВА, ако не ти се вярва в Господ, ако не намираш "своето" в исляма, будизма, индуизма, амон ра и т.н. то тогава вярваш в доброто и наказуемостта на лошите постъпки. В природата има равновесие и ти го доказва всеки път, когато се помислиш за недосегаем и изключение.
Който има нужда да си вярва в нещо, да си вярва кротко и без го натрапва на този който няма нужда !
Обидно ми става когато ме "слагат под общ знаменател" с тези които имат нужда, чуствам го като натрапване в личото ми пространство.
"Човек трябва да ВЯРВА" ... дрън-дрън ... а за едни 80% чувал ли си !?
Отговарям ти чак сега, щото чак сега го забелязах това НАТРАПВАНЕ ! Даваш ли си сметка, че с това което си написал ми ограничаваш правото на избор !?
... За друго влязох сега в тая тема, ама се отплеснах.
Седмата заповед (може и да съм объркал номера) гласи нещо такова
"не пожелавай жената на ближния"
Който иска да не пожелава, който иска да пожелава и после например да си купува индулгенции - хич не ми пука.
Това за което искам да пиша е, че няма заповед
"Не пожелавай мъжа на ближната".
Та днес го забелязах в много подходящ момент и го ползвах по предначение докато си бъбрех и флиртувах с една силно вярваща симпатична медицинска сестра.
Това което беше неочаквано за мен и ми изгъделичка суетата, е че тя се замисли по въпроса.