Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree16Одобрявам
  • 3 Post By kalcheff1
  • 6 Post By Kasap
  • 2 Post By FearMe
  • 5 Post By gnf

Измамнички, представящи се за глухонеми "берат" пари в Морската градина, Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Измамнички, представящи се за глухонеми "берат" пари в Морската градина, Варна

Преди няколко часа в морската градина, около пантеона се разхождаме с жената и децата и идва една усмихната мацка, с хубава лятна рокля и сериозен тен. Тиква ми една дъсчица със защипани листи. Чета на най-горния ред нещо от рода "Сдружение на глухонемите набира средства за създаване на център за хора с увреждания". Бъркам в джоба, давам 10 кинта, все пак хубава надвечер, защо да не помогна на хора, ощетени от природата. Мацката ме потупа по рамото, помаха на жената вместо "Чао", все пак, глухоняма е и се разделихме, аз - доволен, че съм си купил малко съвест с пари, на жената - все й е тая. Проследявам с поглед пичлето, как прехвърча от човек на човек на алеята и как хората й връщат дъсчицата и я отпращат. Накрая се изгуби в далечината. За минутка си припомних формуляроподобното нещо, на което уж бяха описани хората, направили дарение, как от горе до долу пишеше една и съща сума, имената бяха написани абсолютно нечетливо, както и подписите и другата информация за тях, като че някой беше бързал да надраска нещо ей така, само аз се постарах да си напиша именцата четливо, да се подпиша красиво. После се зачудих защо нямам никаква разписка, някаква хартийка, НЕЩО. Еми който не прави дарения как да знае как стоят нещата. Абе и тази хубавелка с черния тен, може ли да е била циганка? Изведнъж ставам и викам "Женааа, преметнаха ме" Нарамвам едното лапе 12 кила чувалче и се втурнах да я гоня по баиря към зоологическата. Питам един човечец на къде е тръгнала жената, и дали мисли, че е измамница, а той "А, не бе, и са две! "
    Накрая, след зоологическата, на изхода на морската ги намерих - двечки, шетат, берат. БЕРАТ, не тухли, не жица, а готови ПАРИЧКИ. Помолвам мацката да ми покаже някаква карта, някакви документи или да ми върне парите. Все още не исках да повярвам какво става, ами ако грешах? Можех ли да причиня такова оскърбление на невинен човек, при това глухоням. Момичето си бръкна в сутиена, изкара десетачката и ми я подаде, все така мълчаливо. С това вече няма какво да си помисли човек. Казвам й да изчака полицията, ама дали. И двете поеха директно надолу по една пътека към плажната алея, докато стигна алеята, вече се бяха изпарили , а лапето върху раменете ми ме остави без въздух от тичане с него. Докато ги гонех по пътеката, облян в пот и дишащ като парен локомотив, звъня на ченгетата, операторката ме нахока, че не й казвам от кой град се обаждам и имало десетки морски градини и ме пита за името ми, вместо да ми поиска по-важна информация - пълна трагедия.

Сега си спомням, че съм чувал подобна история, още преди няколко лета, но нещо не я взех насериозно.
    Колко долна е цялата работа е ясно, но ме фрапира индиферентността на хората. Всички гледаха един сеир: татко подскача с детенце на рамо, гони циганки, вика след тях да спрат, че идва полицията и никой не ги спря, даже им правеха път да минат. А ги гонех, не за да си взема парите, което стана по-рано, а за да няма още измамени и то по този изключително нагъл начин - измамникът те гледа в очите и ти отмъква парите, като те оставя с мисълта, че си направил нещо добро, а всъщност си поощрил поредната престъпна схема да продължава ... Ами когато наистина дойде някой със здравословни проблеми и поиска помощ, как ли ще реагира вече измамен човек!? - Това е може би най-лошото - злоупотребата с истинското нещастие на хората.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 23-06-16 в 02:59.
    gnf, zzz и Asen Ikonomov харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Angry Отговор: Измамнички, представящи се за глухонеми "берат" пари в Морската градина, Варна

О, аз съм се отказал да се разправям с крадливи циганки във Варна и да чакам някой да реагира още преди 15 и кусур години. Тогава номерът беше кражба на пари, телефони и портмонета при качване в автобуса. Всеки ден, като си тръгвах от работа, ги вихдах на спирката зад Катедралата, най-често зимно време - вече е тъмно, студено, хората с дебели палта, шапки и всеки се сгушил и само бърза да се качи. Като дойде тролея за кварталите и се накачулят хората на вратите, те се блъскат и те, уж ще се качват, ама в последния момент едната викне: "Амоооу, то туй ней нашто автобус" и се врътнат обратно, ама поне една е с "плячка" в ръцете. И после системата е която е чопнала нещо, моментално и много незабелижимо го предава на другата, тя на третата и т.н. За секунди 5-6 ръце сменя. Тъй че и да я види някой и да я дръпне, както съм го правил, тя няма нищо в ръцете си и се прави на ударена. А другите веднага се скупчват наоколо и почват да създават суматоха. Групички по 4-5 най-малко бяха, а малко по-настрана седят по един-двама циганина и ги наблюдават или пазят или и двете. И на полицията съм се обаждал, и на вестници писах - нищо. Следващите две вечери може и да има един полицай, ама това е, после пак са те. Бяха ме научили - като ме видеха, че съм на спирката, не крадяха, само седяха и ми се хилеха, а като дойде моя трамвай и се кача и аз, ми махаха през прозореца. А хората - нищо, най-много един да се обади "абе е@и й майката" ама полу-ухилен един такъв, повече чака сеир да стане.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Измамнички, представящи се за глухонеми "берат" пари в Морската градина, Варна

Лешпер си ти КалчеФ и такъв ще си останеш. Дарения се правят само по банкова сметка.
    blue1, avenger, Aleksandars и 3 други харесват това.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Отговор: Измамнички, представящи се за глухонеми "берат" пари в Морската градина, Варна

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Колко долна е цялата работа е ясно, но ме фрапира индиферентността на хората.
    Наскоро някъде прочетох следното (цитирам по смисъл)
    "10 човека с интерес по 1млн лева, сумарно ще положат много повече усилия да защитят интереса си, отколото общите усилия на 1млн човека да защитят интереса си от по 10 лева всеки."

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Парето

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дoĸaтo ги гoнex пo пътeĸaтa, oблян в пoт и дишaщ ĸaтo пapeн лoĸoмoтив, звъня нa чeнгeтaтa, oпepaтopĸaтa мe нaxoĸa, чe нe й ĸaзвaм oт ĸoй гpaд ce oбaждaм и имaлo дeceтĸи мopcĸи гpaдини и мe питa зa имeтo ми, вмecтo дa ми пoиcĸa пo-вaжнa инфopмaция - пълнa тpaгeдия.
    Е, докато ти беше в Америката Емел Етем "усвои" едни 160 милиона, та дори не й стигнаха...
    Телефон 112 – вместо да улеснява, създава трудности
    Осигурено е финансиране за доизграждане на Националната система 112112 причини да се притесняваме
    Защо Националната система за спешни повиквания работи "на магия" през последната близо година

Сега като се обадиш на 112 те глобяват защото си се обадил - това вече е практика.Като се обадиш ти снемат всички данни, след което чакаш като последния "лешпер" да се наканят да дойдат полицаи, линейки, пожарна или която служба е ангажирана.Ако не изчакаш или докато си чакал всичко "се е разминало/размило" като дойдат все едно си ги излъгал.Те пишат една докладна или каквото пишат и ... след няколко месеца ти пристига "честитка" от няколко стотин, до няколко хиляди лева...Защото си ги бил излъгал ...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз съм се обаждал неколкократно за проблеми, които не ме засягат лично - пожар, кучета, нападнали хора, припаднали и/или набити на улицата
    много ми е иска да не си прав, но ако се окаже, че ми се е "разминало", само защото въпросните проблеми са били достатъчно продължителни, дейба беге-то

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    аз съм се обаждал неколкократно за проблеми, които не ме засягат лично - пожар, кучета, нападнали хора, припаднали и/или набити на улицата
    Динамичен живот имаш ти Феърми, динамичен и опасен!

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ти да ме видиш в Diablo III как се вихря
    blue1 и avenger харесват това.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Това с глобяването е практика от последните 2-3 месеца.

За 112 е спешен телефон -кучетата какво правят, та звъниш на 112??

Не че нещо и на мен вече 300-400 метра от нас до офиса вече 4-5 ден ми се разминава с една улична глутница която някаква луда лелка я храни и тези кучета "улична превъзходна" са пред входа й и се втурват да лаят и хапят всеки който минава от там, а за последно видях една майка с детенце на 2-4 годинки в детска количка...

За кучетата отговаря мисля съответната община.

Според мен по-голям ефект ще има ако им звъннеш в общината и им кажеш, че току що еди къде си бездомно скитащи се кучета са нахапали 5 годишното ти дете и съпругата ти и сега ще направиш известни служителите които отговарят за бездомните кучета и общината по всички телевизии и ще ги съдиш до дупка, след което внезапно им треснеш телефона без повече обяснения...

Ще се разтърчат като луди...
    Този пост е редактиран от justify; 23-06-16 в 22:47.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@Калчев, без теб този форум няма да е същия! Добре е, че те има.
    blue1, Kasap, justify и 2 други харесват това.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  2. Отговори: 7
    Последно: 30-09-08, 08:05
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-07, 21:07
  4. Варна: Специализиран курс "Core Java Developer"
    От Raeva във форум Програмиране
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-06, 17:59
  5. "Информационно обслужване" точело държавни пари
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 19-10-05, 07:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе