Ами аз ползвам Елит и съм доволен. Моят е модел АS-18ER3, който е 2050W на отопление/охлаждане, т.е. има само един по-голям от него. За една година експлоатация вече нямам никакви оплаквания.
за Елит нищо хубаво не се говори, повечето хора се оплакват, че са пълни боклуци...може би по-горе казаното е случайно изключение...Но като се купува климатик най-добре да си е марков.
General - това е истината за климатиците!!! А някой неща от Елит са добри, други не. Аз имам някой неща на Елит и въпреки предубежденията ми си работят перфектно. Просто ми ги препоръчаха в магазина. HI-FI техниката не им е на ниво, но бялата техника вкл. климатиците са добри, въпреки ниската цена.
По прицип повечето неща с марката Елит са боклуци но специално климатиците може и да не са като се има впредвид че в Китай се правят доста качествени климатици.
Ами не знам, ама тук в ТУ-София си купихме миналата година 12 броя Елит и никой не се е оплакал.... При това са различни модели според помещенията, т.е. цялата им гама.
Аз признавам само Futjitsu General и дъщерната им фирма Excel. Разпространяват се от фирма БулКлима (във Варна поне). Имам го от 5 години и работи отлично. При климатика освен марката под внимание се взима и монтажа и потръжката. А БулКлима са ПЕРФЕКТНИ в това отношение. Като компромисен вариант препоръчвам Hair (нещо такова беше). А за Елит все едно че купуваш котка в чувал - незнаеш какво ще ти се падне. Почти сигурно ще работи една година, но после.......
помните ли онези горещи ветрове от Сахара 2001 май бея,те от тогава се навих да си взема куиматик,та тогава избирах гуедах аз ,тъй правя преди да взема нещо ,абе изкълвах всичко по въпроса от брошурите.накрая сметнах че е добре да дам повече пари
и да си взема PANASONIC инвертор,много съм доволен , разликата между инвертора и другите е че инвертора е по мощен и по икономичен и работи на по ниски температури,той е с променлива мошност от 200W-1400W докато аналога работи или на 800 или спира.Та съвета ми е ако го взимаш и за отопление купи си хубав
Елита няма да ти свърши работа Mitsubishi също са хубави
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by old firehand
помните ли онези горещи ветрове от Сахара 2001 май бея,те от тогава се навих да си взема куиматик,та тогава избирах гуедах аз ,тъй правя преди да взема нещо ,абе изкълвах всичко по въпроса от брошурите.накрая сметнах че е добре да дам повече пари
и да си взема PANASONIC инвертор,много съм доволен , разликата между инвертора и другите е че инвертора е по мощен и по икономичен и работи на по ниски температури,той е с променлива мошност от 200W-1400W докато аналога работи или на 800 или спира.Та съвета ми е ако го взимаш и за отопление купи си хубав
Елита няма да ти свърши работа Mitsubishi също са хубави
но ако е само за охлаждане земи си Елита []
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Разликата межу инвертора и другите е че се използва един по специален компресор(спираловиден компресор), който може да работи на мокър ход без да се повреди. От там идва по голямата ефективност на инвертоните климатици. Проблема е че тези компресори имат голямо КПД само при малко мощности.
Охлажда гореща стая 10*7 за 30 минути и не само охлажда но и овлажнява въздуха.Не работи на ток а на Вода.И хар4и толкова колкото го пуснете.
Конструкцията е нали4на във всяка баня на бл 18 Към студентски общежития Варна.Представлява душ с регулируемо подаване на водна струя.Понеже тук водата е МЕГА студена трябва просто да развиеш кран4ето на душа и да оставиш вратата на банята отворена.
Поради липсата на водомери разхода на този вид климатици се равнява на 0.