Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Помощ нашествие от бълхи !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    830
    #16

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Пак ще повторя. 50г Кумулус и 1.5г Моспилан струва около 2 лв. Първия път се смесват ,после се продължава с Кумулус. Най-добре е дозата срещу лозова краста---->акарициди.
    Пръсках мазето което се явяваше де факто " the source" или источника на тая напаст и където концентрацията им беше ужасяваща. Купих си дрехи от по левче които после изхвърлих .Три дена след пръскането (70
    грама Кумулус, 1 пакетче Моспилан на 4 литра вода) в помещението няма нито една.Не знам дали е от тая комбинация щото и с други препарати съм пръскал но съм изненадан.Особенно след като знам колко са устойчиви.Ще ви дам само един пример - след пръскане се бухам направо в реката и стоя по гащета и фланелка около 10 минути под водата.На другия ден намирам в плика дето съм ги съблякъл няколко живи бройки.Говоря за котешката бълха.Една дребничка.Имам чувството че и ядрена атака ще преживее.Но както казваш със сярата нищо не може да свикне.Другото което не знаех е че трябва да се пръска на височината на гърдите за да се образува облак, до сега пръсках долу ниско а те явно са бягали нагоре.Това е много важно запомнете.Жалко че сярата не може да се приложи в апартамент, просто става необитаем.Иначе е като ДДТ то навремето.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,166
    #17

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    С тази комбинация преди 2 седмици напръсках на лозето ябълките, крушите и дюлите. Преди 2 дена гледах по дърветата още няма вредители. А там има доста по-упорити вредители от котешката бълха ,като крушова бълха,щитоносни въшки ,плодови червеи ,акари и др. Почнах преди 3 години да пръскам всички растения със сяра заради змиите. Оказа , че има ефект и по вредители и по болести. Семковите овощки направо обожават сярата. Ефективна е срещу двете най-опасни болести---> струпясване и брашнеста мана.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    830
    #18

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    Защо пръскаш растенията против змии ?

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,166
    #19

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    Сярата е репелент срещу змии. Усещат сярата от далеко и не припарват до лозето. А на лозето растение до растение. Дъждът измива сярата. Но пак се пръска.

  6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #20

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    300 кинта - профи фирма идва 3 пъти , последният път не знам с какво напръскаха но се реши проблема.
    иначе всеки 5-7 дни пръскаш новоизлюпените...

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2020
    Мнения
    22
    #21

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    Пичове бълхите сега пак са на мода. Четох преди време доста неща в нета, но на вилата, която е в едно село до Пазарджик реших да извикам фирма. Нямаше такива 300-500лв, но с веднъж не стана. Момчето ми обясни, че за бълхите няма как с веднъж. След първото пръскане изчезнаха в голяма степен. След 2 седмици грубо напавихме още едно. Цената беше 45лв на първото и после ми направи отстъпка на 35лв за второто. Така за 80лв се реши проблема и вече 3 седмици от последното им идване нямам ядове. Е тва им е сайта http://toniddd.bg ама до колкото виждам обаче само в Пловдив и Пазарджик работят. Ако сте извън тоя регион обаче ориентирайте се по тяхните цени. Не е нормално някакси 300лв за едни бълхи дето ги има всяка пролет.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,166
    #22

    Отговор: Помощ нашествие от бълхи !

    Пак ще повторя истината е в неоникотидите, група 4a в постера на Комитета по резистентност. 1-2 лв за 1-2 пръскачки.А в нежилищна площ добавяне и на сяра. Унищожава даже яйца на акари.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе