Отговор: Животът ми няма никак смисъл
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Даа..трудно е да се разделиш с илюзиите с които си живяла. Обещанията..тях може да ги забравиш. Хората често с цел да избягаме от дадена ситуация даваме неизпълними или обещания, които нямаме намерение да изпълним. Както и онези малки дребни лъжи, които правим всеки ден, само и само да не нараним близкият до нас или пак да се измъкнем от неудобна ситуация.
Вниманието не е задължение на останалите, трябва поне малко да се бориш и за него. Накрая се получава като в поговорката "Кон за кокошка..." но такъв е животът и не трябва да му се сърдим. В един егоистичен свят не може да очакваш чудеса - всеки се е затворил и води собствена борба за оцеляване.
Понякога това ме вбесява и ми иде да набия целият свят :) ...
Чакам да пишеш как е минал денят ти
Чувството не ме напуска. Все още си се чувствам ужасно без желание за нищо. Бях навън, да се поразходя и уж да се разсея, но без особен успех. Имам страшно много за учене, а нямам никакъв стимул да се захващам с това
- - - - - - - - - -
Цитат:
Compare
@imNothing А треви, наркотични вещества употребяваш ли,употребявала ли си ?
Не, не употребявам такива вещества
- - - - - - - - - -
Цитат:
FearMe
мамини гугутки сладки :)
явно само аз намирам за странно случайното изръсване на депресирала се девойка в ТЕХНОЛОГИЧЕН форум, ревнала посред нощ за живота си, търсеща помощ и разбиране там, където хората се регистрират, за да питат за климатик или телевизор
профилът на средностатистическият сеткомаджия е:
30+, инженер (или с хоби в точните науки), мъж, практик, интелигентен над средното
човек, който е по-склонен да ремонтира повредената пералня на жена си на 8 март и да забрави да й купи цветя, вместо обратното
и вместо девойката да ходи да ръси сълзи в бг-мамите и разните други кокошарници, тя се е регистрирала специално тук, защото?
нали се сещате, че ако грешах, щеше с феминистки плам да ми се нахвърли какъв ректум съм, щом смятам, че си пише реферата/дипломната работа тук, вместо деликатно да подмине поста ми
(или не чете всичко, което пък е обидно за всички модерни фройд/юнг-овци тук :))
Същото можете да направите и Вие, да подминете, ако няма какво да кажете
Цитат:
ImNothing
Чувството не ме напуска. Все още си се чувствам ужасно без желание за нищо. Бях навън, да се поразходя и уж да се разсея, но без особен успех. Имам страшно много за учене, а нямам никакъв стимул да се захващам с това
Целият ти ден е преминал в една разходка, без нито една идея да премине през главата ти? Това донякъде е добре - че не ти минават мисли като вчерашната.
Изчисти съзнанието си от всичко отрицателно + гадните спомени и минало. На тяхно място ще се появят идеите. Някои леко налудничави , други прекалено оптимистични, трети романтични. Не спирай да мечтаеш
Човек се учи цял живот, но не забравяй: познанието носи печал за слабите и надежда за силните духом :)
Не спирай да пишеш, споделяш, но и не сваляй гарда :) Винаги готова да се защитиш от поредният удар в живота
споко нещата ще се оправят , целият живот е пред тебе...
почакай да почнеш да губиш хората които обичаш...
яж. пий, пуши... казаха по-горе... все ще излезе някой/някоя като за теб.
и върни се след 20 години да кажеш как е минало.
аз как щях да билк-я ако не ме гонеха лудите в главата ми...
отдръпнал се бил... не била хубава - виж новата мис българия... виж новия камион на тесла...
ей тия тъпи милениели - стига чука на телефона копчетата , излез изговори ги с някой непознат нещата на чашка ...
Цитат:
hristoslav2
Целият ти ден е преминал в една разходка, без нито една идея да премине през главата ти? Това донякъде е добре - че не ти минават мисли като вчерашната.
Изчисти съзнанието си от всичко отрицателно + гадните спомени и минало. На тяхно място ще се появят идеите. Някои леко налудничави , други прекалено оптимистични, трети романтични. Не спирай да мечтаеш
Човек се учи цял живот, но не забравяй: познанието носи печал за слабите и надежда за силните духом :)
Не спирай да пишеш, споделяш, но и не сваляй гарда :) Винаги готова да се защитиш от поредният удар в живота
Всъщност не е точно така. Минаха ми някои такива мисли през главата, макар и за кратко. Като, че ли съм мазохистка и нарочно мисля за онзи
Благодаря
- - - - - - - - - -
Цитат:
estqwerty
излез изговори ги с някой непознат нещата на чашка ...
Много бих искала, но нещо ме спира. Като все мисля за онзи.....
Цитат:
ImNothing
Всъщност не е точно така. Минаха ми някои такива мисли през главата, макар и за кратко. Като, че ли съм мазохистка и нарочно мисля за онзи
Благодаря
- - - - - - - - - -
Виж какво ще ти каже стария вълк: Подир мъж(жена) не се тича! Ще дойде следващия!
//добавено
Същото важи и за трамваите!:p
Цитат:
Lupus
Виж какво ще ти каже стария вълк: Подир мъж(жена) не се тича! Ще дойде следващия!
//добавено
Само да не е по зле :(
Цитат:
ImNothing
Имали сте планове, имали сте мечти...имали....имали...имали...Онзи...той е минало. Забрави го, иначе пак ще се върнеш към отчаянието. Един компонент от него може да подпали пожар. Повече от един може дори да убие. Разумът е първата жертва на силните чувства.
При всяка раздяла трупаме разочарование, но продължаваме напред с надеждата.
От малки слушаме приказки в които принцесата и принцът живеят щастливо до краят на дните си. Гледаме романтични филми с щастлив край. Правим любов на фона на музика, затова и любовта ни като Дядо Коледа все засяда в комина.....
Все още си на границата..между борбата и предаването. Когато спреш да се бориш...болката спира. Просто и лесно е. Но ти не спирай да се бориш. Бори се за мечтите и надеждите си. Дори когато ти казват, че мечтите ти са изгубени или невъзможни. Не позволявай да убият мечтите ти. Изчезнат ли мечтите ти...превръщаш се в сянка на самата себе си. А ти не искаш това - нали?
Точно в момента...... Въобще не мисля за мечтите си
Чш, я се събудете бре, отровата на Алкория ли ви нагази внезапно.
Трябва да избягваш мисълта за миналото и да гледаш напред.
Може да сменим темата на разговора. Например, какво учиш и защо точно това ?
Цитат:
Lupus
//добавено
Не се тича, щото може и да не се качиш...
Цитат:
hristoslav2
Трябва да избягваш мисълта за миналото и да гледаш напред.
Може да сменим темата на разговора. Например, какво учиш и защо точно това ?
Уча Финанси, винаги ми е вървяла най-много математиката
Цитат:
ImNothing
Точно в момента...... Въобще не мисля за мечтите си
Фактически изобщо мислиш ли? Опитвала ли си да разсъждаваш защо това се случи за разни варианти това да не се е случило, за правилното решение и цената която трябва да се заплати за него(струва ли си), за евентуалните последствия и т.н. Не става дума само за конкретният случай а изобщо за всичко което правиш и не правиш.
Осъзнаваш ли реално че това което ти се случва в момента се нарича Житейски опит, а опитът е най-добрият учител вярно взема скъпо но за сметка на това обяснява кристално ясно.
Хайде да предположим че това което ти се е случило е краят на света и единственото решение е смъртта, ще те помоля да НИ отговориш защо е единственото решение. Какви ще са ползите и негативите за теб, твоите роднини, приятели и познати?
Ако успееш да докараш ползите повече от негативите, обещавам да обсъдим кой е най-лесният, бърз и хуманен начин за това упражнение. Ама хубаво си помисли и бъди честна с отговора.
п.п. м/у другото дали си се замислила че да посегнеш на живота си се иска да имаш изключително здрави гащи, дали реално ще имаш куража . По филмите става лесно, тях не ги гледай:p.
@Nothing
Аз пък съм любопитен, защо избра точно нашия форум за тази дискусия?
Играе си момчето, няма работа и се мъчи да се е.ава с дъртите мушами.Отворен е към залитащите да му чешат темата, а другите само ги маркира без да търси развитие и да им опонира.