Привет на всички! Нямам идея дали мястото на тази дискусия е тук. Сега да разкажа за какво иде реч.
Дойде ни време за ремонт и смятаме да се заемем с него края на януари/средата на февруари. Имаме представа какво искаме да направим с жилището си - разпределение,какви мебели искаме,какъв под,цветове на стени и тн. Изниква въпросът обаче откъде да поръчаме врати. Преди години,правейки ремонт в друго жилище,научихме по трудния начин,че вратите се поръчват първи и се слагат последни. И за да не направим същата грешка ни е нужна яснота,накъде да се насочим. Забравих да спомена,че става дума за София. Сега ще разкажа накратко къде разглеждахме и какво мисля. Ако някой има препоръки,идеи и насоки с радост ще ги имам в предвид!
1. Солид: Разгледахме там и единственото нещо,което бутаха са вратите с електромеханични брави. Хвалиха,че нямало нито една отваряна врата с електроника,но в крайна сметка практиката казва - неотваряема врата няма! И освен входна са ни нужни интериорни,а техните цени са крайно високи в предвид бюджета,с който разполагаме (650-700 за брой- бяха това,което ни предложиха). Тук не говорим за тенденциозно лошите мнения за монтажа им,които хвърчат из пространството.
2. Диадоорс: Преди повече от десет години сме си купували врата от тях (само входна) и до ден днешен не е мръднала,но за 10 години е възможно да има промяна в качеството. За нещо,което не е кой знае какво ни дадоха цена 1600-1700 лева за входната врата,като единствената екстра,която пожелахме ,за да калкулираме някаква цена беше патрон на Аблой. Интериорните врати бяха на цена около 400 лева,която е далеч по-приемлива от на Солид.
3. Врати София (на Красно село): Входните врати на външен вид изглеждат добре,но нивото на сигурност минава всякаква критика - в крайна сметка този избор не се основава само на красотата. Сигурността едва ли е приоритет на този производителя (Тоест там продават само вносна стока,моя грешка). Интериорните врати бяха на ниски цени - около 250-300 лева. За качеството не мога да кажа особено много,тъй като ни показаха само цветовете,в които се предлагат.
3. Малки фирми около бул. “Христо Ботев”: Обиколихме всички офисчета на малки фирми и там имаше добри попадения - поне така изглежда. За качество и сигурност нищо не мога да кажа - на някои места цените бяха твърде ниски,а на други бяха твърде високи.
4. Ролпласт: там също се оказа,че предлагат внос на блиндирани врати. Оказа се,че имат модел блиндирана врата в различни цветове и качеството беше на прилично ниво. По спомен,вратата,която ни показаха беше с 16 точки на заключване от самата брава при въртене не ключа.
5. ВСДООРС (на спирката на трамвая на Сливница): там също
имаше някои добри попадения. Блиндираните бяха гръцки внос и изглеждаха прилично. Там проблемът е със съчетаването на блиндирана и интериорни по цвят...

В крайна сметка,не е ясно какво ще правим - откъде да изберем врати,какви заключващи механизми да търсим и как да не “оклепем” работата с размерите и монтажниците! Трябват ни входна,алуминиева за баня,3 интериорни и една тип щора(или плъзгаща се). Моля за съвети!


Sent from my iPhone using Tapatalk