Отговор: Вечна лампа или...?
разбиращите надали се дразнят от теб самия, а по-скоро защото допусканията и въпросите са на някакво много ниско ниво (на знания и опит), което се е доказало като неефективно или неработещо, затова прогресът го е забравил и минал напред
напълно съм съгласен, че няма никакъв проблем да се направи свещ от конец и парафин от опаковката на пушеното сирене (и съм го правил като забавно занимание за пред децата), но "изобретяването" на тази свещ и възторгът от нея би изглеждал наивен и неоправдан пред... хайде да кажем, tommorow :)
освен това в нета е пълно с кликбейт-ове, така че какво ми пречи на мен например да "изобретя" плуващ камък от... боядисана пемза? ;)
Не му скачайте на момчето с бутонките! Помогнете му да разбере нещата. Така се трупа опит и се развива творческото въображение. Но е добре заедно с това да се чете и с теорията да се обясняват успехите или неуспехите.
Аз бих му задал един контролен въпрос:
Как си обясняваш светенето на луминисцентната тръба от снимката с допряната до нея антена на уоки токито?
Защото и аз съм го правил това като ученик преди 55г със съвсем практически смисъл.
Оооо, извинявай.:) Няма напушване, просто за мене тръгваш по пътека - пари на вятъра/ ползи никакви.
Със сигурност може да си направиш батерия в домашни условия, но нито ще е по евтина, нито ще е по безопасна и пр.
За мене на подобна тематика клипове са платена публикация, т.е някой трябва да ми плаща за да ги гледам. ( това в кръга на шегата).:)
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Как си обясняваш светенето на луминисцентната тръба от снимката с допряната до нея антена на уоки токито?
Аз ще си го обясня много бързо но нямам подходяща лампа .
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Оооо, извинявай......
Няма смисъл да ми се извиняваш.Явно не съм те разбрал правилно.
А за Тумороу мога да кажа че с интерес чета постовете му.Но някой от тях са в много закодиран вид и нищо не мога да разбера.
Цитат:
ciril111
Аз ще си го обясня много бързо но нямам подходяща лампа .
..........
Вземи коя да е изгоряла луминисцентна тръба. Пак става, но няма да светне цялата, а в близост до антената. Малка ти е мощността на предавателя.
Цитат:
ciril111
А за Тумороу мога да кажа че с интерес чета постовете му.Но някой от тях са в много закодиран вид и нищо не мога да разбера.
Остави го! Той пише на асемблер!https://forum.setcombg.com/images/smilies/flapper.gif